Нови детаљи: МУП Српске о хапшењу

Након што су двије од три особе које су током ноћи у понедјељак ухапшене у Рогатици предате Министарству унутрашњих послова Кантона Сарајево, огласило се и Министарство унутрашњих послова РС.

Босна и Херцеговина 06.11.2018 | 10:17
Нови детаљи: МУП Српске о хапшењу
Како су навели, припадници Полицијске управе Источно Сарајево су 5. новембра на основу оперативних информација Државне агенције за истраге и заштиту БиХ да се на подручју Сокоца креће путничко моторно возило марке Ранге Ровер те да постоји сумња да се ради о отуђеном возилу, извршили блокаду, а том приликом је на локалитету Глуховина, општина Рогатица, уочено наведено возило,

Навели су да су у близини возила затечене особе иницијала С. Д. (1988.) из Источне Илиџе, Р. Б. (1967.) из Сокоца и З. Ј. (1964.) из Рогатице.

Према незваничним информацијама, једна од ухапшених особа је Славен Дакић звани Жућо, припадник групе против које је Тужилаштво БиХ подигло до сада најопсежнију оптужницу за организирани криминал у вези с крађама аутомобила, кријумчарењем и даљњом продајом, измјеном идентификационих ознака, изнуђивањем откупа или растављањем у дијелове за даљњу продају, углавном скупоцјених моторних возила, украдених од грађана у Кантону Сарајево, Источном Сарајеву и другим крајевима БиХ.

"Особе су лишене слободе, а уз сагласност и под надзором тужиоца Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево извршен је увиђај на мјесту догађаја, након чега су особе и возило предати Државној агенцији за истраге и заштиту БиХ на даљње поступање. Извршеним провјерама утврђено је да је наведено возило отуђено 12. септембра 2018. године на подручју Кантона Сарајево", саопштили су.

Такођер, навели су да је ширим прегледом блокираног подручја, у рејону села Барник, општина Соколац пронађена још два путничка моторна возила, као и већа количина ауто дијелова, за која постоји сумња да потичу из кривичних дјела 'Крађа' извршеним на подручју Кантона Сарајево.

Након извршеног увиђаја, возила и ауто дијелови ће бити предати МУП-у Кантона Сарајево.

Извор: Клиx

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Харе

06.11.2018 09:28

Како је лијепо видјети да људи сурадјују на нивоу дрзаве, људскост мора превладати у нама или цемо сви нестати до једног....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свашта

06.11.2018 11:19

Па никад и није престајала сарадња, за вријеме рата цвјетао бизнис, цигаре, брашно, гориво, муниција....

Name

Богдан

06.11.2018 19:37

Овој багри треба пресудити вјесањем, појединци брукају цитав српски народ, испадамо нација хајдука који само пљацкамо и отимамо, сто наравно није истина, ал сви ови аутокриминалци су из РС, ако има дрзаве јавно их погубите први сам за то. То нису људи вец стока

Name

Богдане

06.11.2018 21:01

Богдане свака част.Тачно испадамо сви мафија и смрад. А нисмо.Потпуно подршка треба то скратити за главу.Ноћ и капа, мишеви пиц.. им материна....па силуј нормалне људе. Сљам неписмени.Два основне и неће да ради павијан а хоће Мачку да воза.

Name

Тртз

06.11.2018 09:31

По овим вукојеб... немају нормалан зивот па удри само по криминалу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Романија

06.11.2018 09:39

То је то,једно судство и једна полиција и одма функционисе како треба и мора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оги

06.11.2018 10:20

Ово је показатељ да се мозе радити како треба и ако није једна полиција и једно тузиластво, само кад се хоце. Треба јацати сарадњу али нипосто унитаризовати Босну под изговором да се ниста не мозе урадити јер нам је такав систем.

Name

Никад

06.11.2018 11:08

Ни у YУ полиција није прелазила републицке границе па не видим да је проблем сто постоји МУП РС. Постоји у свакој дрзави подјела на опстине округе итд. Унитаристи одвратни оканите се висе цорава посла. Овдје се ради само о томе да тузиластво ради свој посао. Агенција има и на дрзавном нивоу сасвим довољно.

Name

дјете рога'це

06.11.2018 09:50

Е не серите са овим извештајем, сто казе Бурле..каква црна блокада,кад су у патроли она два смокљана сто су јуце досли из сколе...скупио се онај Ракиц ко пет фелинги...или.их је неко маxуз потурио ако мафија зарафала па да се ове старе лопине извуку

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре дјете

06.11.2018 14:37

Па ако су наивни најбоље да пуцају без упозорења.У мафијаше.Њих је иначе штета упозоравати

Name

МИМИ53

06.11.2018 12:49

Није ни јадним кримосима лако.Мало мало па неко падне. Послије на "специјализацију" Фоца, Зеница Туњице,и кад изадју поносно у нове "радне"побједе.

ОДГОВОРИТЕ