Буџет блокиран у Козарској Дубици

Због финансијког колапса општине Козарска Дубица и нове блокаде рачуна ова локална заједница већ дуже вријеме не исплаћује плате запосленима у општинској управи, као ни остале врсте исплата. Посебно је забрињавајуће да због финансијске блокаде трпе социјалне категорије, међу којима су и хранитељске породице.

Република Српска 05.11.2018 | 21:12
Буџет блокиран у Козарској Дубици
Због финансијског колапса општине, хранитељске породице са територије Козарске Дубице су препуштене саме себи. Општина већ мјесецима не плаћа накнаду за хранитељство. У локалној опозицији упозоравају да су због овога најугроженија дјеца која су смјештена у хранитељске породице.

Ради се о четири хранитељске породице којима накнаде нису исплаћене више од четири мјесеца. Из канцеларије омбудсмена за дјецу Републике Српске кажу да су у контакту са породицама. Упозоравају да дјеца не смију да трпе због финансијских проблема општине.

У Центру за социјални рад кажу да су немоћни. Како нам је кратко потврђено у овој установи, исплате су обустављене јер општинска управа Центру већ дуже вријеме не уплаћује новац за те намјене. Рјешење нема ни начелник општине Раденко Рељић чији је рачун блокиран осми пут ове године због правоснажних пресуда које су настале због тога што општина није исплаћивала дугове за текуће услуге разним фирмама. Начелник мјесецима помоћ тражи од републичких институција.

Рељић је и раније тражио помоћ од Министарства финансија, али од тога тешко да ће бити ишта, јер Влада нема могућност да финансира ликвидност буџета општина и градова. Осим социјалних категорија и хранитељских породица, не исплаћују се ни запослени у општини, а трпе и студенти као и борачке категорије.



БН ТВ

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Игор

05.11.2018 20:31

Миле нагази стоки , сад најјаце ! Хахахахахах

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аутомафија

05.11.2018 21:16

Какав будзет. Кад ће се похапсити аутомафија на Сокоцу Палама и у Рогатици.Доста је терора несколованог сљама у овој земљи.

Name

Драж

05.11.2018 20:39

Дубица је изгубила доброг доктора(ваљда)а добила лошег менадзера

ОДГОВОРИТЕ
Name

израелац

05.11.2018 20:59

јос онај Нино Јауз слободно сета а опајсо прво бл па дубицу па га даље смјестили да пајса дрзаву..

Name

Ре:

05.11.2018 21:12

Ни "д" од доктора, ни "м" од менаџера. Показао је то у Дому здравља и као "специјалиста" и као директор. Чини ми се да му је СНСД четврто уточиште, плус једном као "независни".

Name

УцитељБутен

05.11.2018 20:45

А засто се нико из СДС-а не огласава по питању тоталног расула странке? Је ли то цувена опозициона тактика покријмо се цебетом преко главе и цекај да видимо како це све испасти?

ОДГОВОРИТЕ
Name

К.Д.

05.11.2018 21:07

Нико да помене да је Додиков натурени начелник чуднога имена Нино Јауз заглибио општину у 30 милиона КМ кредита и да камата само расте, а паре нестале. Гласачима се све то много допада, па су опет и опет бирали Додикове људе. Рикњавај марво! А ти, Рељићу, бар пребаци свог скупоцјеног БМW-а са њемачких на домаће таблице, па дај лични примјер и престани лелекати, "значи", па "значи", па "значи"... Шта је са пријавом против Нине Јауза? Наредио Баја да повучете, а?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаффа

06.11.2018 03:18

Чорокало из Приједора је давао паре Нини у кампањама.

Name

куку нама са нама

06.11.2018 07:35

Мора да је ту СДС на власти или неки непослусни СНСД овац...хаха,па зато блокада...

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

06.11.2018 08:10

НЕ БИ СЕ РЕКЛО. ТО СУ УСПЈЕШНИ ЉУДИ ОД РЕЉИЋА БАЊЦА, ЋУРГУЗА И ДА НЕ НАБРАЈАМ.КАКО ТО ДА СЕ ДУБИЦИ ТАКВЕ СТВАРИ ДЕШАВАЈУ.ЈЕДНО МАЛО МЈЕСТО ДА ИЗЊЕДРИ ТОЛИКО НЕ БИТНИХ ЉУДИ, ОДНОСНО ПОЛИТИЧАРА, ОДНОСНО ПОЛТРОНА,ПОТРЧКАЛА,УЛИЗИЦА А ДА ТАКВУ СЛИКУ ШАЉЕМО НЕ ВЈЕРОВАТНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аустриа

06.11.2018 10:11

Питајте своју миљеницу бисеру мозда она то освеста и буде боље креде нема висе ниодкога тако сад це све бит на бубањ

ОДГОВОРИТЕ