Budžet blokiran u Kozarskoj Dubici

Zbog finansijkog kolapsa opštine Kozarska Dubica i nove blokade računa ova lokalna zajednica već duže vrijeme ne isplaćuje plate zaposlenima u opštinskoj upravi, kao ni ostale vrste isplata. Posebno je zabrinjavajuće da zbog finansijske blokade trpe socijalne kategorije, među kojima su i hraniteljske porodice.

Republika Srpska 05.11.2018 | 21:12
Budžet blokiran u Kozarskoj Dubici
Zbog finansijskog kolapsa opštine, hraniteljske porodice sa teritorije Kozarske Dubice su prepuštene same sebi. Opština već mjesecima ne plaća naknadu za hraniteljstvo. U lokalnoj opoziciji upozoravaju da su zbog ovoga najugroženija djeca koja su smještena u hraniteljske porodice.

Radi se o četiri hraniteljske porodice kojima naknade nisu isplaćene više od četiri mjeseca. Iz kancelarije ombudsmena za djecu Republike Srpske kažu da su u kontaktu sa porodicama. Upozoravaju da djeca ne smiju da trpe zbog finansijskih problema opštine.

U Centru za socijalni rad kažu da su nemoćni. Kako nam je kratko potvrđeno u ovoj ustanovi, isplate su obustavljene jer opštinska uprava Centru već duže vrijeme ne uplaćuje novac za te namjene. Rješenje nema ni načelnik opštine Radenko Reljić čiji je račun blokiran osmi put ove godine zbog pravosnažnih presuda koje su nastale zbog toga što opština nije isplaćivala dugove za tekuće usluge raznim firmama. Načelnik mjesecima pomoć traži od republičkih institucija.

Reljić je i ranije tražio pomoć od Ministarstva finansija, ali od toga teško da će biti išta, jer Vlada nema mogućnost da finansira likvidnost budžeta opština i gradova. Osim socijalnih kategorija i hraniteljskih porodica, ne isplaćuju se ni zaposleni u opštini, a trpe i studenti kao i boračke kategorije.



BN TV

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Igor

05.11.2018 20:31

Mile nagazi stoki , sad najjace ! Hahahahahah

ODGOVORITE
Name

Automafija

05.11.2018 21:16

Kakav budzet. Kad će se pohapsiti automafija na Sokocu Palama i u Rogatici.Dosta je terora neskolovanog sljama u ovoj zemlji.

Name

Draž

05.11.2018 20:39

Dubica je izgubila dobrog doktora(valjda)a dobila lošeg menadzera

ODGOVORITE
Name

izraelac

05.11.2018 20:59

jos onaj Nino Jauz slobodno seta a opajso prvo bl pa dubicu pa ga dalje smjestili da pajsa drzavu..

Name

Re:

05.11.2018 21:12

Ni "d" od doktora, ni "m" od menadžera. Pokazao je to u Domu zdravlja i kao "specijalista" i kao direktor. Čini mi se da mu je SNSD četvrto utočište, plus jednom kao "nezavisni".

Name

UciteljButen

05.11.2018 20:45

A zasto se niko iz SDS-a ne oglasava po pitanju totalnog rasula stranke? Je li to cuvena opoziciona taktika pokrijmo se cebetom preko glave i cekaj da vidimo kako ce sve ispasti?

ODGOVORITE
Name

К.Д.

05.11.2018 21:07

Нико да помене да је Додиков натурени начелник чуднога имена Нино Јауз заглибио општину у 30 милиона КМ кредита и да камата само расте, а паре нестале. Гласачима се све то много допада, па су опет и опет бирали Додикове људе. Рикњавај марво! А ти, Рељићу, бар пребаци свог скупоцјеног BMW-a са њемачких на домаће таблице, па дај лични примјер и престани лелекати, "значи", па "значи", па "значи"... Шта је са пријавом против Нине Јауза? Наредио Баја да повучете, а?

ODGOVORITE
Name

Jaffa

06.11.2018 03:18

Čorokalo iz Prijedora je davao pare Nini u kampanjama.

Name

kuku nama sa nama

06.11.2018 07:35

Mora da je tu SDS na vlasti ili neki neposlusni SNSD ovac...haha,pa zato blokada...

ODGOVORITE
Name

BOBA

06.11.2018 08:10

NE BI SE REKLO. TO SU USPJEŠNI LJUDI OD RELJIĆA BANJCA, ĆURGUZA I DA NE NABRAJAM.KAKO TO DA SE DUBICI TAKVE STVARI DEŠAVAJU.JEDNO MALO MJESTO DA IZNJEDRI TOLIKO NE BITNIH LJUDI, ODNOSNO POLITIČARA, ODNOSNO POLTRONA,POTRČKALA,ULIZICA A DA TAKVU SLIKU ŠALJEMO NE VJEROVATNO.

ODGOVORITE
Name

Austria

06.11.2018 10:11

Pitajte svoju miljenicu biseru mozda ona to osvesta i bude bolje krede nema vise niodkoga tako sad ce sve bit na bubanj

ODGOVORITE