Јанковић: Хватамо залет, што више побједа до зиме!

„Не може сезона без кикса, ваљда ће и Звезда да направи неки“, каже понајбољи црно-бели у окршају са Војводином.

Фудбал 07.11.2018 | 23:00
Јанковић: Хватамо залет, што више побједа до зиме!
Политичари би рекли „први корак ка стабилизацији“. Исту реченицу могли би да искористе и у Хумској 1, пошто су успели да прекину серију ремија и да уверљивијом игром него против Спартака, Напретка и Чукаричког савладају Војводину. Није то Партизану донело помак на табели, али јесте, уверени су изабраници Зорана Мирковића, отклон од ружне мини-традиције да не могу да сачувају предност.

Као да им је пао камен са срца.

А није било баш све потаман фудбалерима освајача Купа Србије, о чему сведоче речи Марка Јанковића, у светлу подсећања да су и Новосађани имали прилике да казне, утисак је, беспотребно повлачење домаћина у другом полувремену утакмице 15. кола.

„Свесни смо да смо били у кризи, више резултатској, него играчкој. На последње три утакмице имали смо вођство, пред крај нам је падала концентрација, а противници постизали голове. Морам бити искрен, и против Војводине се чинило да ћемо у једном тренутку бити матирани“, подсећа репрезентативац Црне Горе на две шансе екипе Драгомира Окуке створене из игре, као и на претходни слободњак резервисте Лазара Арсићакоји је, тек се на снимку видело, Владимир Стојковић проследио на пречку и тако, опет, сачувао кожу саиграчима.

Тешко да постоји ваљано објашњење зашто се црно-белима дешава празах ход. Није само до фудбала.

„Не знам због чега је тако. Као да је паника или пад концентрације. У сваком случају трудимо се да то исправимо, свесни да можемо и морамо боље. Пре свега, да постижемо више голове. Тријумф против квалитетне екипе каква је Војводина представља први корак ка изласку из кризе“.

Победа проткана головима странаца, Рикарда Гомеша и Габријела Енакеа, али и партијом Црногорца за аплаузе ојко 4.000 навијача, уверених да кад је Јанковић у најбољем издању за Партизан не би требало да буде проблема у организацији акција.

„Сви се трудимо. Пружам и ја максимум, некад иде боље, некад лошије, али... Драго ми је ако се то што радим види са стране. Трудићу се да гурам екипу што је више могуће напред. Да се сви дижемо“.

Идеална прилика је већ у суботу од 15.00, кад у Хумску 1 стиже Радник, док ће после репрезентативне паузе на Топчидерско брдо доћи и врањски Динамо. Шанса за максималан број бодова.

„Надам се, на папиру смо фаворити, али не би требало потценити било коју екипу. Требало би да ухватимо залет и подигнемо форму, како бисмо са што више победа дочекали зимску паузу“.

До краја 2018. Партизан ће одиграти још шест првенствених утакмица. Не сме на њима да погреши, ако мисли да се укључи у трку за титулу, пошто је Црвена звезда одмакла 13 корака.

„Као великог партизановца, неког ко је читав живот у клубу, све ово боли. Знам како то људи овде осећају. Наместила се мало лошија сезона... Трудићемо се да урадимо све што је до нас, да победимо све мечеве. Не верујем да је могуће да у било којој лиги неко одигра читаву сезону да не направи ниједан кикс. Макар били то Реал или Барселона. Ево, погледајте Мадриђане, изгубише четири, пет утакмица...“

„Десетку“ Парног ваљка храбри чињеница да ће до краја сезоне још двапут одмерити снаге са Црвеном звездом, поготово што је на првом сусрету Партизан показао да може да одигра квалитетно са највећим ривалом.

„Имамо и два дербија, надамо се да може и Црвена звезда да направи неки кикс. Верујем да ће тако и бити. Боли нас бодовни заостатак, јер долази на трибине кад су резултати добри, а у мањем је броју кад су лошији, а ми желимо да вратимо навијаче на стадион“, допунио је Марко Јанковић, један од учесника акције из прекида по којима је Мирковићев тим већ постао препознатљив. „Јесте досад било на сличну фору, али није увек исто. Имамо неколико шема из прекида, следећи пут у датом тренутку изабраћемо најбољу“.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар