Janković: Hvatamo zalet, što više pobjeda do zime!

„Ne može sezona bez kiksa, valjda će i Zvezda da napravi neki“, kaže ponajbolji crno-beli u okršaju sa Vojvodinom.

Fudbal 07.11.2018 | 23:00
Janković: Hvatamo zalet, što više pobjeda do zime!
Političari bi rekli „prvi korak ka stabilizaciji“. Istu rečenicu mogli bi da iskoriste i u Humskoj 1, pošto su uspeli da prekinu seriju remija i da uverljivijom igrom nego protiv Spartaka, Napretka i Čukaričkog savladaju Vojvodinu. Nije to Partizanu donelo pomak na tabeli, ali jeste, uvereni su izabranici Zorana Mirkovića, otklon od ružne mini-tradicije da ne mogu da sačuvaju prednost.

Kao da im je pao kamen sa srca.

A nije bilo baš sve potaman fudbalerima osvajača Kupa Srbije, o čemu svedoče reči Marka Jankovića, u svetlu podsećanja da su i Novosađani imali prilike da kazne, utisak je, bespotrebno povlačenje domaćina u drugom poluvremenu utakmice 15. kola.

„Svesni smo da smo bili u krizi, više rezultatskoj, nego igračkoj. Na poslednje tri utakmice imali smo vođstvo, pred kraj nam je padala koncentracija, a protivnici postizali golove. Moram biti iskren, i protiv Vojvodine se činilo da ćemo u jednom trenutku biti matirani“, podseća reprezentativac Crne Gore na dve šanse ekipe Dragomira Okuke stvorene iz igre, kao i na prethodni slobodnjak rezerviste Lazara Arsićakoji je, tek se na snimku videlo, Vladimir Stojković prosledio na prečku i tako, opet, sačuvao kožu saigračima.

Teško da postoji valjano objašnjenje zašto se crno-belima dešava prazah hod. Nije samo do fudbala.

„Ne znam zbog čega je tako. Kao da je panika ili pad koncentracije. U svakom slučaju trudimo se da to ispravimo, svesni da možemo i moramo bolje. Pre svega, da postižemo više golove. Trijumf protiv kvalitetne ekipe kakva je Vojvodina predstavlja prvi korak ka izlasku iz krize“.

Pobeda protkana golovima stranaca, Rikarda Gomeša i Gabrijela Enakea, ali i partijom Crnogorca za aplauze ojko 4.000 navijača, uverenih da kad je Janković u najboljem izdanju za Partizan ne bi trebalo da bude problema u organizaciji akcija.

„Svi se trudimo. Pružam i ja maksimum, nekad ide bolje, nekad lošije, ali... Drago mi je ako se to što radim vidi sa strane. Trudiću se da guram ekipu što je više moguće napred. Da se svi dižemo“.

Idealna prilika je već u subotu od 15.00, kad u Humsku 1 stiže Radnik, dok će posle reprezentativne pauze na Topčidersko brdo doći i vranjski Dinamo. Šansa za maksimalan broj bodova.

„Nadam se, na papiru smo favoriti, ali ne bi trebalo potceniti bilo koju ekipu. Trebalo bi da uhvatimo zalet i podignemo formu, kako bismo sa što više pobeda dočekali zimsku pauzu“.

Do kraja 2018. Partizan će odigrati još šest prvenstvenih utakmica. Ne sme na njima da pogreši, ako misli da se uključi u trku za titulu, pošto je Crvena zvezda odmakla 13 koraka.

„Kao velikog partizanovca, nekog ko je čitav život u klubu, sve ovo boli. Znam kako to ljudi ovde osećaju. Namestila se malo lošija sezona... Trudićemo se da uradimo sve što je do nas, da pobedimo sve mečeve. Ne verujem da je moguće da u bilo kojoj ligi neko odigra čitavu sezonu da ne napravi nijedan kiks. Makar bili to Real ili Barselona. Evo, pogledajte Madriđane, izgubiše četiri, pet utakmica...“

„Desetku“ Parnog valjka hrabri činjenica da će do kraja sezone još dvaput odmeriti snage sa Crvenom zvezdom, pogotovo što je na prvom susretu Partizan pokazao da može da odigra kvalitetno sa najvećim rivalom.

„Imamo i dva derbija, nadamo se da može i Crvena zvezda da napravi neki kiks. Verujem da će tako i biti. Boli nas bodovni zaostatak, jer dolazi na tribine kad su rezultati dobri, a u manjem je broju kad su lošiji, a mi želimo da vratimo navijače na stadion“, dopunio je Marko Janković, jedan od učesnika akcije iz prekida po kojima je Mirkovićev tim već postao prepoznatljiv. „Jeste dosad bilo na sličnu foru, ali nije uvek isto. Imamo nekoliko šema iz prekida, sledeći put u datom trenutku izabraćemo najbolju“.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar