Конте вс Роман: Дођеш ми 23.000.000 евра!

Што си паркирао кола тамо где не смеш?! Случај отпуштеног тренера Челсија развлачи се као пита. . .

Фудбал 08.11.2018 | 23:00
Конте вс Роман: Дођеш ми 23.000.000 евра!
Одлука управе Челсија да једног Италијана замени другим могла би да донесе Плавцима повратак титуле на Стамфорд бриџ (или макар борбу са Манчестер Ситијем и Ливерпулом за наслов најбољег у Енглеској), али и мањак у каси, пошто Антонио Конте потражује од бившег клуба чак 23.000.000 евра!

Конте је 13. јула добио отказ и отад траје правна борба да од Романа Амбрамовича извуче што је више могуће новца на име превременог раскида сарадње. Некадашњи селектор Азура је ангажовао адвокате како би од доскорашњих послодаваца добио средства обећана уговором до лета 2019. Укупно 13.000.000 евра за последњу сезону, а између 5.000.000 и 10.000.000 због, како наводи Газета делоспорт „нарушеног имиџа у јавности и скрнављења лика и дела“.

Покушао је Роман Амбрамович да вансудским путем договори помирење са човеком који му је донео титулу 2017, међутим, Конте се није појавио на заказаним састанцима са адвокатима руског тајкуна, чиме је желео да пошаље поруку да га не занима ништа мање од новца који сматра да му припада. А то је поменутих 23.000.000 евра. Амбрамович, колико год да има у каси, разумљиво, жели да прође што јефтиније, али засад не успева.

Правни тим Челсија је, ипак, смислио начин којим жели ту суму да умањи, те Газета наводи да Енглези теретеКонтеа по неколико основа, сматрајући да је он тај који је нанео штету клубу. Наводе пример Дијега Косте и повратак шпанског репрезентативца у Атлетико после свађе са тренером, односно жале што су морали да га се отерасе баш на захтев темпераментног стручњака. Италијан и његови заступници имају адута у рукаву, те указују да је Коста доведен за 38.000.000 евра, а продат за чак 66.000.000, те не виде да су Плавци прошли лоше. Даље, како су односи између управе клуба и Контеа бивали све затегнутији, правни тим Челсија је на папир пренео и неке скоро бесмислене оптужбе у жељи да смањи захтеве за поменутом отштетом. Зато наводи кашњење Антонија Контеа на званичне конфетренције за медије, јер се превише задржавао у свлачионици са играчима, потом непојављивање на обавезним и уговором прописаним састанцима са спонзорима, а можда и најбизарнијих од свих, паркирање свог нисана ван места које му је било одређено у тренинг центру Кобам!?

С друге стране, Конте се позива на сазнања да је цео свет знао да ће Муарицио Сари стићи на Стамфорд бриџ. И то још у мају. Не жели да опрости ни цент Абрамовичу, одбијао је сваки предлог да поднесе оставку. Газета наводи два датума за која се веровало да ће бити кључна за проналазак решења, на њима је инсистирао Конте, а реч је о 27. јуну и 4. јулу, међутим, у оба случаја Челси није имао слуха да дође до помирљивог решења, па чек није ни послао своје преговараче. Тек је 13. јула пресечен чвор и промовисан Маурицио Сари. Но, не само што се осетио изданим, Конте жели огроман новац као накнаду што је отказ добио довољно касно да не може да пронађе нови клубу коме би радио.

У међувремену се помињао као решење за тренерску клубу Реал Мадрида, после отказа ЂуленаЛопетегија, али су играчи краљевског клуба утицали на Флорентина Переза да промени одлуку под изговором да не желе диктатора, док је последња гласина да 49-годишњи стручњак чека да Манчестер јунајтед отпусти Жозеа Муриња, па да ускочи на његово место.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар