Konte vs Roman: Dođeš mi 23.000.000 evra!

Što si parkirao kola tamo gde ne smeš?! Slučaj otpuštenog trenera Čelsija razvlači se kao pita. . .

Fudbal 08.11.2018 | 23:00
Konte vs Roman: Dođeš mi 23.000.000 evra!
Odluka uprave Čelsija da jednog Italijana zameni drugim mogla bi da donese Plavcima povratak titule na Stamford bridž (ili makar borbu sa Mančester Sitijem i Liverpulom za naslov najboljeg u Engleskoj), ali i manjak u kasi, pošto Antonio Konte potražuje od bivšeg kluba čak 23.000.000 evra!

Konte je 13. jula dobio otkaz i otad traje pravna borba da od Romana Ambramoviča izvuče što je više moguće novca na ime prevremenog raskida saradnje. Nekadašnji selektor Azura je angažovao advokate kako bi od doskorašnjih poslodavaca dobio sredstva obećana ugovorom do leta 2019. Ukupno 13.000.000 evra za poslednju sezonu, a između 5.000.000 i 10.000.000 zbog, kako navodi Gazeta delosport „narušenog imidža u javnosti i skrnavljenja lika i dela“.

Pokušao je Roman Ambramovič da vansudskim putem dogovori pomirenje sa čovekom koji mu je doneo titulu 2017, međutim, Konte se nije pojavio na zakazanim sastancima sa advokatima ruskog tajkuna, čime je želeo da pošalje poruku da ga ne zanima ništa manje od novca koji smatra da mu pripada. A to je pomenutih 23.000.000 evra. Ambramovič, koliko god da ima u kasi, razumljivo, želi da prođe što jeftinije, ali zasad ne uspeva.

Pravni tim Čelsija je, ipak, smislio način kojim želi tu sumu da umanji, te Gazeta navodi da Englezi tereteKontea po nekoliko osnova, smatrajući da je on taj koji je naneo štetu klubu. Navode primer Dijega Koste i povratak španskog reprezentativca u Atletiko posle svađe sa trenerom, odnosno žale što su morali da ga se oterase baš na zahtev temperamentnog stručnjaka. Italijan i njegovi zastupnici imaju aduta u rukavu, te ukazuju da je Kosta doveden za 38.000.000 evra, a prodat za čak 66.000.000, te ne vide da su Plavci prošli loše. Dalje, kako su odnosi između uprave kluba i Kontea bivali sve zategnutiji, pravni tim Čelsija je na papir preneo i neke skoro besmislene optužbe u želji da smanji zahteve za pomenutom otštetom. Zato navodi kašnjenje Antonija Kontea na zvanične konfetrencije za medije, jer se previše zadržavao u svlačionici sa igračima, potom nepojavljivanje na obaveznim i ugovorom propisanim sastancima sa sponzorima, a možda i najbizarnijih od svih, parkiranje svog nisana van mesta koje mu je bilo određeno u trening centru Kobam!?

S druge strane, Konte se poziva na saznanja da je ceo svet znao da će Muaricio Sari stići na Stamford bridž. I to još u maju. Ne želi da oprosti ni cent Abramoviču, odbijao je svaki predlog da podnese ostavku. Gazeta navodi dva datuma za koja se verovalo da će biti ključna za pronalazak rešenja, na njima je insistirao Konte, a reč je o 27. junu i 4. julu, međutim, u oba slučaja Čelsi nije imao sluha da dođe do pomirljivog rešenja, pa ček nije ni poslao svoje pregovarače. Tek je 13. jula presečen čvor i promovisan Mauricio Sari. No, ne samo što se osetio izdanim, Konte želi ogroman novac kao naknadu što je otkaz dobio dovoljno kasno da ne može da pronađe novi klubu kome bi radio.

U međuvremenu se pominjao kao rešenje za trenersku klubu Real Madrida, posle otkaza ĐulenaLopetegija, ali su igrači kraljevskog kluba uticali na Florentina Pereza da promeni odluku pod izgovorom da ne žele diktatora, dok je poslednja glasina da 49-godišnji stručnjak čeka da Mančester junajted otpusti Žozea Murinja, pa da uskoči na njegovo mesto.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar