Статистика Еврокупа: Регланд други стријелац, Маринковић девети!

Штимац најбољи скакач, Лендејл трећи, Фаје четврти, а Луковић пети! Пресек стања после пет одиграних кола у овом европском такмичењу.

Кошарка 07.11.2018 | 16:30
Статистика Еврокупа: Регланд други стријелац, Маринковић девети!
До сада је одиграно пет кола Еврокупа, довољно да могу да се извуку неки закључци. Зато смо прелистали индивидуалну статистику другог најјачег такмичења у европској кошарци и прошли кроз различите статистичке категорије.

Зато, кренимо редом.

Код индекса корисности најбољи је Џавонте Грин, кошаркаш Улма, тима који се налази у групи са Црвеном звездом и против ког тим Милана Томића игра на гостовању у среду од 19 часова и 30 минута. Гринпросечно има индекс корисности од 20,75.

Међу играчима са највећим индексом корисности налазе се и кошаркаши Звезде Џо Регланд и Били Берон. Они деле осму позицију са просечним индексом 17,80.

Српски кошаркаш Владимир Штимац, члан Турк Телекома, је 12. најкориснији играч са просечним индексом 17,40, а Звездин Мохамед Фаје је 18. са 16,80. Урош Луковић је 21. са 16,60, а Партизанов Раде Загорацје на 36. месту са 14,33.

Пређимо на најбоље поентере Еврокупа.

За сада у овој категорији доминира Сергеј Карасев са 20,3 поена по утакмици, али он је одиграо сам три утакмице до сада. На високој другој позицији се налази Џо Регланд. Он по утакмици даје 16,6 поена и са таквим учинком се баш истиче. Иначе, са 83 дата поена је кумулативно гледано играч са највише постигнутих поена до сада. Па када се све погледа можда је заправо он најбољи стрелац, зависи како гледате.

Партизан има свог представника у овој категорији. Вања Маринковић је на деветој позицији са 15,6 поена по утакмици, што је заиста висок ниво. То су добре вести за црно-беле. И показатељ да је Маринковић у доброј форми.

На 14. позицији је Били Берон са 15,2 поена по утакмици. Дакле, тројкаши београдских вечитих ривала су у доброј форми на првих пет утакмица у сезони Еврокупа.

А на врху листе најбољих скакача налази се Владимир Штимац са 8,2 скока по утакмици. Имао је он сличне бројке и у Евролиги где је доминирао у овој категорији па зато и не чуди што је и у Еврокупу доминантан. На пет утакмица има 41 скок.

Иначе, то је категорија по којој се види печат наше кошарке. Ево и због чега. Кошаркаш Партизана ЏокЛендејл налази се на трећем месту по броју скокова са просеком 7,80. Четврти је крилни центар Црвене звезде Мохамед Фаје са 7,40, а центар Морнара и репрезентативац Србије Урош Луковић заузима пето место са 7,20 скокова по утакмици.

По асистенцијама је најбољи Силва Пејтон из Албе са 10,25 завршних додавања, а Џо Регланд је 13. на листи са пет асистенција у просеку. Стефан Пено из Албе је 22. са четири асистенције, а Никола Радичевић 3,80 и тако држи 26. место.

Код украдених лопти Раде Загорац је осми, Дилан Енис је 10. Додајмо и да је Џо Регланд шести најбољи тројкаш са процентом шута од 60%.

У блокадама је Урош Луковић на трећој позицији с 1,8 блокадом по мечу, Матијас Лесор је шести (1,40), аМајкл Оџо 13. са блокадом по утакмици. 

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт, МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар