Statistika Evrokupa: Regland drugi strijelac, Marinković deveti!

Štimac najbolji skakač, Lendejl treći, Faje četvrti, a Luković peti! Presek stanja posle pet odigranih kola u ovom evropskom takmičenju.

Košarka 07.11.2018 | 16:30
Statistika Evrokupa: Regland drugi strijelac, Marinković deveti!
Do sada je odigrano pet kola Evrokupa, dovoljno da mogu da se izvuku neki zaključci. Zato smo prelistali individualnu statistiku drugog najjačeg takmičenja u evropskoj košarci i prošli kroz različite statističke kategorije.

Zato, krenimo redom.

Kod indeksa korisnosti najbolji je Džavonte Grin, košarkaš Ulma, tima koji se nalazi u grupi sa Crvenom zvezdom i protiv kog tim Milana Tomića igra na gostovanju u sredu od 19 časova i 30 minuta. Grinprosečno ima indeks korisnosti od 20,75.

Među igračima sa najvećim indeksom korisnosti nalaze se i košarkaši Zvezde Džo Regland i Bili Beron. Oni dele osmu poziciju sa prosečnim indeksom 17,80.

Srpski košarkaš Vladimir Štimac, član Turk Telekoma, je 12. najkorisniji igrač sa prosečnim indeksom 17,40, a Zvezdin Mohamed Faje je 18. sa 16,80. Uroš Luković je 21. sa 16,60, a Partizanov Rade Zagoracje na 36. mestu sa 14,33.

Pređimo na najbolje poentere Evrokupa.

Za sada u ovoj kategoriji dominira Sergej Karasev sa 20,3 poena po utakmici, ali on je odigrao sam tri utakmice do sada. Na visokoj drugoj poziciji se nalazi Džo Regland. On po utakmici daje 16,6 poena i sa takvim učinkom se baš ističe. Inače, sa 83 data poena je kumulativno gledano igrač sa najviše postignutih poena do sada. Pa kada se sve pogleda možda je zapravo on najbolji strelac, zavisi kako gledate.

Partizan ima svog predstavnika u ovoj kategoriji. Vanja Marinković je na devetoj poziciji sa 15,6 poena po utakmici, što je zaista visok nivo. To su dobre vesti za crno-bele. I pokazatelj da je Marinković u dobroj formi.

Na 14. poziciji je Bili Beron sa 15,2 poena po utakmici. Dakle, trojkaši beogradskih večitih rivala su u dobroj formi na prvih pet utakmica u sezoni Evrokupa.

A na vrhu liste najboljih skakača nalazi se Vladimir Štimac sa 8,2 skoka po utakmici. Imao je on slične brojke i u Evroligi gde je dominirao u ovoj kategoriji pa zato i ne čudi što je i u Evrokupu dominantan. Na pet utakmica ima 41 skok.

Inače, to je kategorija po kojoj se vidi pečat naše košarke. Evo i zbog čega. Košarkaš Partizana DžokLendejl nalazi se na trećem mestu po broju skokova sa prosekom 7,80. Četvrti je krilni centar Crvene zvezde Mohamed Faje sa 7,40, a centar Mornara i reprezentativac Srbije Uroš Luković zauzima peto mesto sa 7,20 skokova po utakmici.

Po asistencijama je najbolji Silva Pejton iz Albe sa 10,25 završnih dodavanja, a Džo Regland je 13. na listi sa pet asistencija u proseku. Stefan Peno iz Albe je 22. sa četiri asistencije, a Nikola Radičević 3,80 i tako drži 26. mesto.

Kod ukradenih lopti Rade Zagorac je osmi, Dilan Enis je 10. Dodajmo i da je Džo Regland šesti najbolji trojkaš sa procentom šuta od 60%.

U blokadama je Uroš Luković na trećoj poziciji s 1,8 blokadom po meču, Matijas Lesor je šesti (1,40), aMajkl Odžo 13. sa blokadom po utakmici. 

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport, MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar