Колико бисте платили да гледате највећи Суперкласико икада?

Цене улазница су отишле у небеса!

Фудбал 07.11.2018 | 22:00
Колико бисте платили да гледате највећи Суперкласико икада?
Аргентина је парализована, једина тема о којој се прича је - Суперкласико!

Историјски двомеч Боке Јуниорс и Ривер Плејта у финалу Копа Либертадорес је окренуо земљу наглавачаке. Иако ускоро у Буенос Ајрес долазе председници и премијери 20 најмоћнијих земаља света, на самит Г20, они никога не интересују нити се прича о њему. Једина тема је фудбал. Суперкласико!

А најважнија тема за Суперкласико су улазнице! Како набавити парче папира од злата? Сви хоће на утакмицу, али места је премало. Бомбоњера прима 50.000, Монументал 70.000 гледалаца, али потражња за улазницама је вишеструко већа. Бока и Ривер би напунили по неколико Бомбоњера и Монументала за овај историјски двомеч.

Новинари у аргентинским медијима су у таквој ситуацији да само копирају поруке: „Немам карте и не знам ко их има“, на молбе познаника да им некако помогну око набавке хартије од вредности.

Карата скоро да нема, а иако их има, цене су им отишле до небеса. Цена у односу на обичне цене карата је скочила за 1.000 одсто !

Примера ради, осврнућемо се на цене карата за полуфиналне дуеле Боке и Палмеираса, односно Ривера и Гремија. Бока је карте за претплатнике наплаћивала од 600 до 900 пезоса (1.000 пезоса=25 евра), а за чланове клуба од 890 до 1.210 пезоса. Са друге стране, Ривер је карте наплаћивао од 1.000 до 1.500 пезоса за претплатнике, од 1.250 до 2.000 за чланове клуба. Они који нису чланови клуба и не плаћају чланарину, нису ни могли да купе карту у званичној продаји.

Међутим, цене на црном тржишту за финале су полуделе. Најјефтинија улазница код тапкароша или у интернет продаји тренутно износи око 1.300 долара! И то за најлошија места на стадиону где се стоји. За нешто боља места, цена улазница иде и до 4.500 долара. А ту не рачунамо ВИП ложе, већ места са најбољим погледом на стадиону.

А Бока Јуниорс је најавила и продају пакету који укључује улазницу и ноћење у хотелу са спа центром за 3.500 долара. И то само за активне или повремене чланове клуба којих заједно има око 150.000. Иначе, просечна плата у Буенос Ајресу износи нешто више од 800 долара, док је у провинцији мања.

Колико бисте ви платили за ову улазницу?

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар