Koliko biste platili da gledate najveći Superklasiko ikada?

Cene ulaznica su otišle u nebesa!

Fudbal 07.11.2018 | 22:00
Koliko biste platili da gledate najveći Superklasiko ikada?
Argentina je paralizovana, jedina tema o kojoj se priča je - Superklasiko!

Istorijski dvomeč Boke Juniors i River Plejta u finalu Kopa Libertadores je okrenuo zemlju naglavačake. Iako uskoro u Buenos Ajres dolaze predsednici i premijeri 20 najmoćnijih zemalja sveta, na samit G20, oni nikoga ne interesuju niti se priča o njemu. Jedina tema je fudbal. Superklasiko!

A najvažnija tema za Superklasiko su ulaznice! Kako nabaviti parče papira od zlata? Svi hoće na utakmicu, ali mesta je premalo. Bombonjera prima 50.000, Monumental 70.000 gledalaca, ali potražnja za ulaznicama je višestruko veća. Boka i River bi napunili po nekoliko Bombonjera i Monumentala za ovaj istorijski dvomeč.

Novinari u argentinskim medijima su u takvoj situaciji da samo kopiraju poruke: „Nemam karte i ne znam ko ih ima“, na molbe poznanika da im nekako pomognu oko nabavke hartije od vrednosti.

Karata skoro da nema, a iako ih ima, cene su im otišle do nebesa. Cena u odnosu na obične cene karata je skočila za 1.000 odsto !

Primera radi, osvrnućemo se na cene karata za polufinalne duele Boke i Palmeirasa, odnosno Rivera i Gremija. Boka je karte za pretplatnike naplaćivala od 600 do 900 pezosa (1.000 pezosa=25 evra), a za članove kluba od 890 do 1.210 pezosa. Sa druge strane, River je karte naplaćivao od 1.000 do 1.500 pezosa za pretplatnike, od 1.250 do 2.000 za članove kluba. Oni koji nisu članovi kluba i ne plaćaju članarinu, nisu ni mogli da kupe kartu u zvaničnoj prodaji.

Međutim, cene na crnom tržištu za finale su poludele. Najjeftinija ulaznica kod tapkaroša ili u internet prodaji trenutno iznosi oko 1.300 dolara! I to za najlošija mesta na stadionu gde se stoji. Za nešto bolja mesta, cena ulaznica ide i do 4.500 dolara. A tu ne računamo VIP lože, već mesta sa najboljim pogledom na stadionu.

A Boka Juniors je najavila i prodaju paketu koji uključuje ulaznicu i noćenje u hotelu sa spa centrom za 3.500 dolara. I to samo za aktivne ili povremene članove kluba kojih zajedno ima oko 150.000. Inače, prosečna plata u Buenos Ajresu iznosi nešto više od 800 dolara, dok je u provinciji manja.

Koliko biste vi platili za ovu ulaznicu?

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar