Газда Спарте послије Милана, хоће и Рому!

Пребогати Чех се намерачио да купи једног од великана италијанског фудбала.

Фудбал 07.11.2018 | 15:00
Газда Спарте послије Милана, хоће и Рому!
Чешки милијардер Данијел Кжетински је запео да уђе у италијански фудбал. Власник Спарте из Прага је очигледно решио да се бави озбиљнијим фудбалом од чешког и спремио је огроман новац да би купио неки од великих италијанских клубова.

Претходних дана је Италијом циркулисала вест да је Кжетински понудио 600.000.000 евра за куповину Милана, али да га је амерички фонд Елиот, у чијем су валсништву Росонери, одбио. Американци траже више новца за Милан, Кжетински није спреман да иде преко поменуте суме.

Али се нада да ће му она бити довољна за куповину једног другог пропуларног клуба на Апенинима. Данашња вест гласи да Чех жели да купи Рому! Иако римски клуб није званично на продају и у власништву је америчког бизнисмена Џејмса Палоте, Кжетински се нада да би могао да отвори преговоре. Палота до сада није исказивао намеру да прода Рому већ има у плану изградњу стадиона са свим пропратним садржајима који ће подићи вредност клуба и на крају донети Палоти зараду. Ипак, планови око стадиона не иду баш најбоље због неразумевања градских и државних власти, па се Кжетински нада да би Палота могао да дигне руке и прода Рому.

Иначе, Кжетински је један од најбогатијих Чеха. Обогатио се пословима у енергетском сектору. Потом је ушао у медијски сектор и акционар је неких од највећих медијских кућа у Чешкој и Европи.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар