Gazda Sparte poslije Milana, hoće i Romu!

Prebogati Čeh se nameračio da kupi jednog od velikana italijanskog fudbala.

Fudbal 07.11.2018 | 15:00
Gazda Sparte poslije Milana, hoće i Romu!
Češki milijarder Danijel Kžetinski je zapeo da uđe u italijanski fudbal. Vlasnik Sparte iz Praga je očigledno rešio da se bavi ozbiljnijim fudbalom od češkog i spremio je ogroman novac da bi kupio neki od velikih italijanskih klubova.

Prethodnih dana je Italijom cirkulisala vest da je Kžetinski ponudio 600.000.000 evra za kupovinu Milana, ali da ga je američki fond Eliot, u čijem su valsništvu Rosoneri, odbio. Amerikanci traže više novca za Milan, Kžetinski nije spreman da ide preko pomenute sume.

Ali se nada da će mu ona biti dovoljna za kupovinu jednog drugog propularnog kluba na Apeninima. Današnja vest glasi da Čeh želi da kupi Romu! Iako rimski klub nije zvanično na prodaju i u vlasništvu je američkog biznismena Džejmsa Palote, Kžetinski se nada da bi mogao da otvori pregovore. Palota do sada nije iskazivao nameru da proda Romu već ima u planu izgradnju stadiona sa svim propratnim sadržajima koji će podići vrednost kluba i na kraju doneti Paloti zaradu. Ipak, planovi oko stadiona ne idu baš najbolje zbog nerazumevanja gradskih i državnih vlasti, pa se Kžetinski nada da bi Palota mogao da digne ruke i proda Romu.

Inače, Kžetinski je jedan od najbogatijih Čeha. Obogatio se poslovima u energetskom sektoru. Potom je ušao u medijski sektor i akcionar je nekih od najvećih medijskih kuća u Češkoj i Evropi.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar