Још једна чувена генерација опет на "Рајку"!

Дуел Црвене звезде и Ливерпула имаће лепу увертиру.  Звездине легенде из 1973. као увертира пред меч са Ливерпулом! Чланови генерације фудбалера Црвене звезде из 1973. године изаћи ће на терен као увертира пред дуел два тима у Лиги шампиона.

Фудбал 06.11.2018 | 10:15
Још једна чувена генерација опет на "Рајку"!
Уочи утакмице са Наполијем у првом колу Лиге шампиона, навијачи Црвене звезде поздравили су чувену генерацију која је 1991. донела пехар европског шампиона на "Маракану", а прилику да виде још један славни тим имаће и у уторак, пред дуел са Ливерпулом.

Сат времена пре него што фудбалери два тима изађу на мегдан који почиње у 18.55 (пренос на ТВ Арена Спорт), атлетском стазом стадиона Рајко Митић прошетаће генерација Звездиних играча који су 1973. године елиминисали енглески клуб у осмини финала Купа шампиона.

После 2:1 у Београду, црвено-бели су славили идентичним резултатом и на Енфилду, наневши Ливерпулу тако - испоставиће се - једини пораз у међународним утакмицама на домаћем терену у целом 20. веку!

Сасвим довољан повод да Владимир Петровић, Слободан Јанковић, Станислав Караси и други актери тог великог двомеча буду поново награђени аплаузима...

Генерација Звезде из 1973. је те године победила Ливерпул и елиминисала га у Купу шампиона.

Пре почетка меча, заказаног за 18.55 на стадиону "Рајко Митић", навијачи Звезде поздравиће Владимира Петровића Пижона, Станислава Карасија, Јована Кулета Аћимовића и остале као специјалне госте.

Изабраници легендарног Миљана Миљанића пре 45 година нанели су једини пораз Ливерпулу (2:1) на његовом терену у медјународној утакмици у 20. веку за пласман у четвртфинале Купа шампиона укупним резултатом 4:2.

Црвено-бели су исти потез урадили пре меча против Наполија када је шампионска генерација из Барија изасла на терен и добила велике овације са "Маракане".

"Легенде клуба су то свакако заслужиле, да их 50.00 навијача дочека овацијама, а уједно ће навијачи на тај начин испратити и све детаље до новог изазова у Лиги шампиона на нашем стадиону. То је додатни разлог да позовемо публику да на време заузме места на трибинама, како би поздравила Звездине асове који су исписали историју за памћење", наводи се из Црвене звезде.

Црвена звезда - Ливерпул 2:1
/Јанковић 40, Богићевић 47 - Лолер 71/

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Огњен Петровић, Мирослав Павловић, Петар Кривокућа, Кирил Дојчиновски, Владислав Богићевић, Владимир Петровић, Слободан Јанковић, Петар Баралић, Јован Аћимовић, Војин Лазаревић, Станислав Караси.

Ливерпул - Црвена звезда 1:2 (0:0)
/Лолер 83 - Лазаревић 61, Јанковић 90/

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Огњен Петровић, Мирослав Павловић, Никола Јовановић, Кирил Дојчиновски, Владислав Богићевић, Владимир Петровић, Слободан Јанковић, Петар Баралић, Јован Аћимовић, Војин Лазаревић, Станислав Караси.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар