Još jedna čuvena generacija opet na "Rajku"!

Duel Crvene zvezde i Liverpula imaće lepu uvertiru.  Zvezdine legende iz 1973. kao uvertira pred meč sa Liverpulom! Članovi generacije fudbalera Crvene zvezde iz 1973. godine izaći će na teren kao uvertira pred duel dva tima u Ligi šampiona.

Fudbal 06.11.2018 | 10:15
Još jedna čuvena generacija opet na "Rajku"!
Uoči utakmice sa Napolijem u prvom kolu Lige šampiona, navijači Crvene zvezde pozdravili su čuvenu generaciju koja je 1991. donela pehar evropskog šampiona na "Marakanu", a priliku da vide još jedan slavni tim imaće i u utorak, pred duel sa Liverpulom.

Sat vremena pre nego što fudbaleri dva tima izađu na megdan koji počinje u 18.55 (prenos na TV Arena Sport), atletskom stazom stadiona Rajko Mitić prošetaće generacija Zvezdinih igrača koji su 1973. godine eliminisali engleski klub u osmini finala Kupa šampiona.

Posle 2:1 u Beogradu, crveno-beli su slavili identičnim rezultatom i na Enfildu, nanevši Liverpulu tako - ispostaviće se - jedini poraz u međunarodnim utakmicama na domaćem terenu u celom 20. veku!

Sasvim dovoljan povod da Vladimir Petrović, Slobodan Janković, Stanislav Karasi i drugi akteri tog velikog dvomeča budu ponovo nagrađeni aplauzima...

Generacija Zvezde iz 1973. je te godine pobedila Liverpul i eliminisala ga u Kupu šampiona.

Pre početka meča, zakazanog za 18.55 na stadionu "Rajko Mitić", navijači Zvezde pozdraviće Vladimira Petrovića Pižona, Stanislava Karasija, Jovana Kuleta Aćimovića i ostale kao specijalne goste.

Izabranici legendarnog Miljana Miljanića pre 45 godina naneli su jedini poraz Liverpulu (2:1) na njegovom terenu u medjunarodnoj utakmici u 20. veku za plasman u četvrtfinale Kupa šampiona ukupnim rezultatom 4:2.

Crveno-beli su isti potez uradili pre meča protiv Napolija kada je šampionska generacija iz Barija izasla na teren i dobila velike ovacije sa "Marakane".

"Legende kluba su to svakako zaslužile, da ih 50.00 navijača dočeka ovacijama, a ujedno će navijači na taj način ispratiti i sve detalje do novog izazova u Ligi šampiona na našem stadionu. To je dodatni razlog da pozovemo publiku da na vreme zauzme mesta na tribinama, kako bi pozdravila Zvezdine asove koji su ispisali istoriju za pamćenje", navodi se iz Crvene zvezde.

Crvena zvezda - Liverpul 2:1
/Janković 40, Bogićević 47 - Loler 71/

CRVENA ZVEZDA: Ognjen Petrović, Miroslav Pavlović, Petar Krivokuća, Kiril Dojčinovski, Vladislav Bogićević, Vladimir Petrović, Slobodan Janković, Petar Baralić, Jovan Aćimović, Vojin Lazarević, Stanislav Karasi.

Liverpul - Crvena zvezda 1:2 (0:0)
/Loler 83 - Lazarević 61, Janković 90/

CRVENA ZVEZDA: Ognjen Petrović, Miroslav Pavlović, Nikola Jovanović, Kiril Dojčinovski, Vladislav Bogićević, Vladimir Petrović, Slobodan Janković, Petar Baralić, Jovan Aćimović, Vojin Lazarević, Stanislav Karasi.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar