Милојевић: Осјетиће Ливерпул да Енфилд није ни близу ''Рајку''!

Владан Милојевић, тренер Црвене звезде, рекао је да је екипа спремна за велики спектакл против Ливерпула у Лиги шампиона.

Фудбал 05.11.2018 | 20:15
Милојевић: Осјетиће Ливерпул да Енфилд није ни близу ''Рајку''!
"Црвено-бели" дочекују енглеског великана у четвртом колу групе Ц Лиге шампиона, а тај дуел је на програму у уторак од 18.55.

"Не знам како да почнем конференцију, осим да кажем да је велики и важан догађај за Београд и Србију. Долази једна од најбољих европских и светских екипа. Биће прави спектакл и оно што само наши навијачи и љубитељи Звезде умеју да приреде", рекао је Милојевић.

Тренер Звезде се осврнуо да снагу противника.

"Ливерпул је фаворит, али мислим да смо се спремили и то је нека филозофија коју моји играчи имају у глави, видећемо колико ће то бити довољно. Да ли спомињати Клопа, играче, навијаче или историју клуба.. Мислим да не треба рећи ништа јер је тиме већ све речено. Волео бих да сви уживамо у спектаклу и мислим да ћемо такву утакмицу и да гледамо".

Ипак, истакао је да она неће бити пресудни фактор пред више од 50.000 домаћих присталица на стадиону "Рајко Митић".

"Знате да смо били кажњени да на ове две утакмице нисмо имали помоћ навијача. Сви знају шта је ‘Маракана’, овде се нико не осећа пријатно, много додатне енергије добијамо овде. Можда неће то утицати на играче Ливерпула јер из утакмице у утакмицу играју пред толико, али били смо на ‘Енфилду’, далеко је то од онога како све звучи овде и мислим да ће и њима бити драго да чују овако нешто".

У тиму "Редса" неће бити Ђердана Шаћирија којег менаџер Јирген Клоп није повео из безбедносних разлога.

"Не знам шта да вам кажем, ако је тако одлучио Клоп, остао бих ускраћен за одговор на то питање. Зна се цела ситуација, не бих имао шта да додам. Сад, да ли је одлука Клопа да га не доведе због тактичких или неких других ствари, не бих знао".

У претходним дуелима са фаворизованим ривалима, шампион Србије се добро носио у првих 20 минута, али је онда уследио потоп у Паризу и Ливерпулу.

"Ако причамо о свакој утакмици, треба да имате концентрације свих 90 минута у свим фазама, позитивним или негативним транзицијама, одбрани... Пре почетка Лиге шампиона та екипа је селектирана за освајање. Ми морамо да имамо концентрацију за свих 90 минута. Имају квалитетне играче који могу да вас казне за најмању ситницу. Да заокружим, важно је да имамо концентрацију у томе што радимо", закључио је Милојевић.

"И Наполи је дошао да победи, али…"

Марко Марин је такође уверен да ће навијачи Звезде имати велики утицај на сам меч.

"Радујемо се утакмици сутра. Лига шампиона је посебна, али играти на ‘Маракани’ је још посебније. Знамо шта нас очекује, играло смо против њих тамо, много су јака екипа. Даћемо све од себе и покушати да их изненадимо. Знам како се ја као играч осећам кад играм кући и вани. Кад се сетим против Наполија, и они су дошли да нас добију и нису очекивали ово. И играчи Ливерпула су се питали шта то може бити толико и требало би да виде. Али ми морамо фудбалски више да покажемо више него тамо", рекао је Марин.

Хоће ли бити боље ако се буде играло рискантније и отвореније овога пута?

"Као што сте видели, првих 20 минута смо добро одиграли, ми смо стисли понекад напред и назад, зависи од ситуације. Ми отворено да играмо против њих, са њиховим брзим играчима – то је смрт. Ни Арсенал то није радио, нисмо толико наивни. Мислим да ћемо имати неки микс и то ће шеф одлучити", додао је Немац.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар