Milojević: Osjetiće Liverpul da Enfild nije ni blizu ''Rajku''!

Vladan Milojević, trener Crvene zvezde, rekao je da je ekipa spremna za veliki spektakl protiv Liverpula u Ligi šampiona.

Fudbal 05.11.2018 | 20:15
Milojević: Osjetiće Liverpul da Enfild nije ni blizu ''Rajku''!
"Crveno-beli" dočekuju engleskog velikana u četvrtom kolu grupe C Lige šampiona, a taj duel je na programu u utorak od 18.55.

"Ne znam kako da počnem konferenciju, osim da kažem da je veliki i važan događaj za Beograd i Srbiju. Dolazi jedna od najboljih evropskih i svetskih ekipa. Biće pravi spektakl i ono što samo naši navijači i ljubitelji Zvezde umeju da prirede", rekao je Milojević.

Trener Zvezde se osvrnuo da snagu protivnika.

"Liverpul je favorit, ali mislim da smo se spremili i to je neka filozofija koju moji igrači imaju u glavi, videćemo koliko će to biti dovoljno. Da li spominjati Klopa, igrače, navijače ili istoriju kluba.. Mislim da ne treba reći ništa jer je time već sve rečeno. Voleo bih da svi uživamo u spektaklu i mislim da ćemo takvu utakmicu i da gledamo".

Ipak, istakao je da ona neće biti presudni faktor pred više od 50.000 domaćih pristalica na stadionu "Rajko Mitić".

"Znate da smo bili kažnjeni da na ove dve utakmice nismo imali pomoć navijača. Svi znaju šta je ‘Marakana’, ovde se niko ne oseća prijatno, mnogo dodatne energije dobijamo ovde. Možda neće to uticati na igrače Liverpula jer iz utakmice u utakmicu igraju pred toliko, ali bili smo na ‘Enfildu’, daleko je to od onoga kako sve zvuči ovde i mislim da će i njima biti drago da čuju ovako nešto".

U timu "Redsa" neće biti Đerdana Šaćirija kojeg menadžer Jirgen Klop nije poveo iz bezbednosnih razloga.

"Ne znam šta da vam kažem, ako je tako odlučio Klop, ostao bih uskraćen za odgovor na to pitanje. Zna se cela situacija, ne bih imao šta da dodam. Sad, da li je odluka Klopa da ga ne dovede zbog taktičkih ili nekih drugih stvari, ne bih znao".

U prethodnim duelima sa favorizovanim rivalima, šampion Srbije se dobro nosio u prvih 20 minuta, ali je onda usledio potop u Parizu i Liverpulu.

"Ako pričamo o svakoj utakmici, treba da imate koncentracije svih 90 minuta u svim fazama, pozitivnim ili negativnim tranzicijama, odbrani... Pre početka Lige šampiona ta ekipa je selektirana za osvajanje. Mi moramo da imamo koncentraciju za svih 90 minuta. Imaju kvalitetne igrače koji mogu da vas kazne za najmanju sitnicu. Da zaokružim, važno je da imamo koncentraciju u tome što radimo", zaključio je Milojević.

"I Napoli je došao da pobedi, ali…"

Marko Marin je takođe uveren da će navijači Zvezde imati veliki uticaj na sam meč.

"Radujemo se utakmici sutra. Liga šampiona je posebna, ali igrati na ‘Marakani’ je još posebnije. Znamo šta nas očekuje, igralo smo protiv njih tamo, mnogo su jaka ekipa. Daćemo sve od sebe i pokušati da ih iznenadimo. Znam kako se ja kao igrač osećam kad igram kući i vani. Kad se setim protiv Napolija, i oni su došli da nas dobiju i nisu očekivali ovo. I igrači Liverpula su se pitali šta to može biti toliko i trebalo bi da vide. Ali mi moramo fudbalski više da pokažemo više nego tamo", rekao je Marin.

Hoće li biti bolje ako se bude igralo riskantnije i otvorenije ovoga puta?

"Kao što ste videli, prvih 20 minuta smo dobro odigrali, mi smo stisli ponekad napred i nazad, zavisi od situacije. Mi otvoreno da igramo protiv njih, sa njihovim brzim igračima – to je smrt. Ni Arsenal to nije radio, nismo toliko naivni. Mislim da ćemo imati neki miks i to će šef odlučiti", dodao je Nemac.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar