Код Градишке пронађено оружје

Полицијски службеници Управе за борбу против тероризма и екстремизма Министарства унутрашњих послова Републике Српске у сарадњи са полицијским службеницима Полицијске управе Градишка су у оквиру акције кодног назива „Нишан“ која је усмјерена на спречавање међународног шверца оружјем, у селу Врбашка, општина Градика пронашли велику количину професионалног војног наоружања.

Република Српска 05.11.2018 | 15:16
Код Градишке пронађено оружје
Приликом претреса куће, гараже, помоћних објеката, те викендице власништво И.Л. са привременим боравком у Швајцарској полиција је пронашла 59 нелегалних пушака, војних и ловачких разних произвођача и калибра, 20 пиштоља разних произвођача и калибра, 11.222 комада пушчане и пиштољске муниције, различитог клаибра, један ручни рактени бацач, тзв. „Зоља“,  10  детонирајућих (иницијалних) упаљача, 10 противпјешадијских мина, 32 ручне бомбе, пет тромблонских мина, једну противпјешадијску мину-МРУД, два комада ТНТ експлозива, спорогорећи штапин веће дужине, више оптичких нишана, пригушивача пуцња, те тромблонских наставака разних произвођача.


Ове активности реализоване су под надзором дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бања Лука, на основу писмене наредбе Основног суда у Градишци.

Након комплетирања предмета против лица И.Л. надлежном Окружном јавном тужилаштву биће поднесен Извјештај због почињеног кривичног дјела.



Полицијски службеници Управе за борбу против тероризма и екстремизма МУП-а РС и полицијски службеници ПУ Градишка ће у наредном периоду наставити активности на идентификацији других лица који се могу довести у везу са овим кривичним дјелом обзиром да постоје индиције да се исти баве међународним кријумчарењем наоружања и минскоескплозивних средстава, саопштено је иу МУП Републике Српске.

БН ТВ

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Зетва

05.11.2018 15:03

Како је то остало, а да властелини нису продали. Цуј газда вани, а оставио тај арсенал, бас смијесно

ОДГОВОРИТЕ
Name

аналитицар

05.11.2018 15:14

Да бави се кријумцарењем орузја да је неко други он би био оптузен за тероризам и за припрему терористицки напада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Банда

05.11.2018 15:33

колико је т кеса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ратко

05.11.2018 15:51

Познајем цовека, сви знају да воли орузје и оно сто је легално цовек је имао дозволе, додусе мало је претерао. Њега није било теско пронаци, сви га зову Илија Митраљезац, по презимену скоро нико га не познаје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сведска

05.11.2018 20:41

Православни терориста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Немирко

07.11.2018 18:41

Није цовек терориста сигурно Само воли то оружје исто као неко сто воли кафане а неко аута до душе мало је претјерао и требао је то можда боље обезбедити нпр.неки велики сеф, и легализовати

Name

Немирко

07.11.2018 18:35

Ја цовека исто познајем и у питању није сигурно тероризам него је цовек колекционар и воли оружје то све сто је надјено нема дупликата уопсте и све је ново и у оргиналном је паковању А да је у питању тероризам имао бих једну или две врсте а не све разлицито

ОДГОВОРИТЕ