Kod Gradiške pronađeno oružje

Policijski službenici Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave Gradiška su u okviru akcije kodnog naziva „Nišan“ koja je usmjerena na sprečavanje međunarodnog šverca oružjem, u selu Vrbaška, opština Gradika pronašli veliku količinu profesionalnog vojnog naoružanja.

Republika Srpska 05.11.2018 | 15:16
Kod Gradiške pronađeno oružje
Prilikom pretresa kuće, garaže, pomoćnih objekata, te vikendice vlasništvo I.L. sa privremenim boravkom u Švajcarskoj policija je pronašla 59 nelegalnih pušaka, vojnih i lovačkih raznih proizvođača i kalibra, 20 pištolja raznih proizvođača i kalibra, 11.222 komada puščane i pištoljske municije, različitog klaibra, jedan ručni rakteni bacač, tzv. „Zolja“,  10  detonirajućih (inicijalnih) upaljača, 10 protivpješadijskih mina, 32 ručne bombe, pet tromblonskih mina, jednu protivpješadijsku minu-MRUD, dva komada TNT eksploziva, sporogoreći štapin veće dužine, više optičkih nišana, prigušivača pucnja, te tromblonskih nastavaka raznih proizvođača.


Ove aktivnosti realizovane su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, na osnovu pismene naredbe Osnovnog suda u Gradišci.

Nakon kompletiranja predmeta protiv lica I.L. nadležnom Okružnom javnom tužilaštvu biće podnesen Izvještaj zbog počinjenog krivičnog djela.



Policijski službenici Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP-a RS i policijski službenici PU Gradiška će u narednom periodu nastaviti aktivnosti na identifikaciji drugih lica koji se mogu dovesti u vezu sa ovim krivičnim djelom obzirom da postoje indicije da se isti bave međunarodnim krijumčarenjem naoružanja i minskoeskplozivnih sredstava, saopšteno je iu MUP Republike Srpske.

BN TV

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Zetva

05.11.2018 15:03

Kako je to ostalo, a da vlastelini nisu prodali. Cuj gazda vani, a ostavio taj arsenal, bas smijesno

ODGOVORITE
Name

analiticar

05.11.2018 15:14

Da bavi se krijumcarenjem oruzja da je neko drugi on bi bio optuzen za terorizam i za pripremu teroristicki napada.

ODGOVORITE
Name

Banda

05.11.2018 15:33

koliko je t kesa.

ODGOVORITE
Name

Ratko

05.11.2018 15:51

Poznajem coveka, svi znaju da voli oruzje i ono sto je legalno covek je imao dozvole, doduse malo je preterao. Njega nije bilo tesko pronaci, svi ga zovu Ilija Mitraljezac, po prezimenu skoro niko ga ne poznaje.

ODGOVORITE
Name

Svedska

05.11.2018 20:41

Pravoslavni terorista.

ODGOVORITE
Name

Nemirko

07.11.2018 18:41

Nije covek terorista sigurno Samo voli to oružje isto kao neko sto voli kafane a neko auta do duše malo je pretjerao i trebao je to možda bolje obezbediti npr.neki veliki sef, i legalizovati

Name

Nemirko

07.11.2018 18:35

Ja coveka isto poznajem i u pitanju nije sigurno terorizam nego je covek kolekcionar i voli oružje to sve sto je nadjeno nema duplikata uopste i sve je novo i u orginalnom je pakovanju A da je u pitanju terorizam imao bih jednu ili dve vrste a ne sve razlicito

ODGOVORITE