Нова сарадња у авио-саобраћају

Министар комуникација и саобраћаја Босне и Херцеговине Исмир Јуско и директор Генералне управе за цивилну авијацију Уједињених Арапских Емирата Саиф Мухамед ел-Сувајиди (Саиф Мохаммед Ал-Суwаиди) потписали су у Дубаију споразум између Савјета министара Босне и Херцеговине и Владе Уједињених Арапских Емирата о ваздушном саобраћају између и изван њихових територија.

Босна и Херцеговина 05.11.2018 | 11:16
Нова сарадња у авио-саобраћају
Овим споразумом уређују се права која уговорне стране дају једна другој, у сврху омогућавања својим авиопревозницима да успоставе и обављају ваздушни саобраћај.

Авиопривозници у ваздушном саобраћају које је одредила свака уговорна страна овог споразума уживаће сљедећа права: да лете изнад територије друге уговорне стране, без слијетања; да се заустављају на територији друге уговорне стране у некомерцијалне сврхе; да се, док обављају договорени ваздушни саобраћај, заустављају на територији друге уговорне стране у сврху укрцавања или искрцавања путника међународног ваздушног саобраћаја, пртљага или терета, одвојено или у комбинацији.

Уз остало, споразумом је уређено издавање, опозив и ограничење дозвола за рад авиопревозницима, царинске и друге корисничке обавезе, реципрочно признавање цертификата и друге документације издате од националних органа ваздушног саобраћаја обје земље и др.

Потписани споразум представља још једну у низу активности Министарства комуникација и саобраћаја Босне и Херцеговине на даљњем унапређењу ваздушног саобраћаја Босне и Херцеговине.

(Аваз)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

зељка

05.11.2018 11:34

Како то без мене?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

05.11.2018 13:25

Кретену....

Name

Кристофор Јокиц

05.11.2018 18:00

Овај Јуско звани сарајевски казанова из теретане у Импортане центру и уцитељ физицког води министарство промета, убиј се дрзаво одмах и Радонцицу , Додик је нула за вас , фуј

Name

Што

06.11.2018 07:51

Рудоњу Јуско не зва да се упозна са овим Арапом ? Рудоња ,је способан за опељашит клањо би Рудоња са Арапом само да га опељаши.