Nova saradnja u avio-saobraćaju

Ministar komunikacija i saobraćaja Bosne i Hercegovine Ismir Jusko i direktor Generalne uprave za civilnu avijaciju Ujedinjenih Arapskih Emirata Saif Muhamed el-Suvajidi (Saif Mohammed Al-Suwaidi) potpisali su u Dubaiju sporazum između Savjeta ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata o vazdušnom saobraćaju između i izvan njihovih teritorija.

Bosna i Hercegovina 05.11.2018 | 11:16
Nova saradnja u avio-saobraćaju
Ovim sporazumom uređuju se prava koja ugovorne strane daju jedna drugoj, u svrhu omogućavanja svojim avioprevoznicima da uspostave i obavljaju vazdušni saobraćaj.

Avioprivoznici u vazdušnom saobraćaju koje je odredila svaka ugovorna strana ovog sporazuma uživaće sljedeća prava: da lete iznad teritorije druge ugovorne strane, bez slijetanja; da se zaustavljaju na teritoriji druge ugovorne strane u nekomercijalne svrhe; da se, dok obavljaju dogovoreni vazdušni saobraćaj, zaustavljaju na teritoriji druge ugovorne strane u svrhu ukrcavanja ili iskrcavanja putnika međunarodnog vazdušnog saobraćaja, prtljaga ili tereta, odvojeno ili u kombinaciji.

Uz ostalo, sporazumom je uređeno izdavanje, opoziv i ograničenje dozvola za rad avioprevoznicima, carinske i druge korisničke obaveze, recipročno priznavanje certifikata i druge dokumentacije izdate od nacionalnih organa vazdušnog saobraćaja obje zemlje i dr.

Potpisani sporazum predstavlja još jednu u nizu aktivnosti Ministarstva komunikacija i saobraćaja Bosne i Hercegovine na daljnjem unapređenju vazdušnog saobraćaja Bosne i Hercegovine.

(Avaz)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

zeljka

05.11.2018 11:34

Kako to bez mene?

ODGOVORITE
Name

re

05.11.2018 13:25

Kretenu....

Name

Kristofor Jokic

05.11.2018 18:00

Ovaj Jusko zvani sarajevski kazanova iz teretane u Importane centru i ucitelj fizickog vodi ministarstvo prometa, ubij se drzavo odmah i Radoncicu , Dodik je nula za vas , fuj

Name

Što

06.11.2018 07:51

Rudonju Jusko ne zva da se upozna sa ovim Arapom ? Rudonja ,je sposoban za opeljašit klanjo bi Rudonja sa Arapom samo da ga opeljaši.