Данас сједница Савјета министара

Сједница Савјета министара, која је до сада два пута одгађана због недоласка министара из реда хрватског народа, требало би да буде одржана данас.

Босна и Херцеговина 05.11.2018 | 09:40
Данас сједница Савјета министара
На дневном реду сједнице је Приједлог одлуке о издавању гаранције БиХ по Уговору о зајму за Коридор "Пет це" у Републици Српској између Јавног предузећа "Ауто-путеви Републике Српске" и Европске банке за обнову и развој у износу од 70 милиона евра, објављено је на сједници Савјета министара.

У одлуци је истакнуто да су услови зајма рок отплате 15 година, укључујући три године грејс периода и отплата у 24 једнаке полугодишње рате.

БиХ као давалац гаранције закључила је уговор о гаранцији о обезбјеђењу средстава ради испуњења обавеза из уговора између Босне и Херцеговине и Републике Српске који је потписан 11. јула. 

На дневном реду сједнице је и информација о стању у области миграција у БиХ у вези са повећаним приливом миграната у БиХ.

Пред министрима ће се наћи информација о стању јавне задужености БиХ на дан 30. јуни ове године и информација о кретању макроекономских показатеља за период јануар-јули ове године.

На сједници ће бити ријечи о приједлогу одлуке о привременој суспензији и привременом смањењу царинских стопа код увоза одређене робе до 31. децембра 2019. године.

Савјет министара размотриће приједлог стратегије противминског дјеловања БиХ 2018-2025, са приједлогом финансијског плана за спровођење стратегије и информацију о годишњем плану обуке и вјежби припадника и јединица Оружаних снага БиХ у иностранству за 2019. годину.

(Агенције)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Бањалуцанка

05.11.2018 09:01

Треба знати да је БиХ гарант до потписивања уговора а РС СВОЈОМ ИМОВИНОМ је гарант за отплату кредита.То се мозе процитати у Слузбеном гласнику БиХ након сто Савјет министара одобри ово задузење.Дакле Додик је намолио Цовица да његови додју да се ово изгласа.Тај кредит је само јос додатно задузење којег це врацати градјани РС из јос вецих акциза и сл.А владајуцој касти це послузити да добије пара које це извуци из кредита кроз Интеграл и остале фирме..Јасно??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Паметњаковици

05.11.2018 09:15

Путеви се могу градити из кредита, концесијама или принудним радом. Посто вама опозиционарима не одговарају ове две варијанте ви се јавите на добровољне акције па показите да сте патриоте.

Name

Бањалучанин

05.11.2018 13:06

@ паметњаковићу ниси баш такав или би знао да се аутопутеви граде кад зањим постоји оправданост тј. да је он исплатив и оправдан за развој друштва тј. државе. А такав је у БиХ пут 5Ц, БЛ-Град.-Окучани, а све остало сад задовољава брзи пут.