Федерер о Серенином инциденту...

То је добро за друштво и тенис! Инцидент чији је актер у финалу УС Опена била Серена Вилијамс и даље је предмет бројних дебата у свету тениса, а о свему се огласио и бивши број један.

Тенис 08.11.2018 | 20:30
Федерер о Серенином инциденту...
Роџер Федерер, који је поражен у полуфиналу Мастерса у Паризу, сматра да је, ако ништа друго, читав случај покренуо преко потребну дебату.

Вилијамсова је у финалу против Наоми Осаке ушла у сукоб са судијом Карлосом Рамосом којег је назвала "лоповом". Казнио ју је опоменом због коучинга и ломљења рекета, а потом и одузимањем гема.

Сукоб Вилијамсове и Рамоса је отишао дотле да је Американка касније на прес конференцији оптужила арбитра за сексизам. Како год било, Федерер верује да је све то могло да се избегне. 

"Има ту од свега по мало, али мислим да је у одређеној тачки Серена морала мало да одступи. На крају јесте, али отишла је предалеко. Морала је раније да размисли о консеквенцама. И судије није морао да је натера да иде до крајњих граница. Све је то неугодно, али случај је сам по себи занимљив", сматра Швајцарац. 

Он је додао да овакви примери могу да буду веома значајни не само за тенис. 

"Све што је добро за наше друштво и изазива полемику је у реду, ја сам за то. Тенис је одувек био спорт у којем се играчи понашају коректно. Погледајте другачији пример, рецимо ММА борца Конора Макгрегора, ту и у неким другим спортовима псују једни друге и пљују се на регуларној бази. Ситуацију у којој се Серена нашла, посматрао сам из различитих углова, како бих разумео судију, Осаку, Серену публику", закључио је Федерер.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар