Federer o Sereninom incidentu...

To je dobro za društvo i tenis! Incident čiji je akter u finalu US Opena bila Serena Vilijams i dalje je predmet brojnih debata u svetu tenisa, a o svemu se oglasio i bivši broj jedan.

Tenis 08.11.2018 | 20:30
Federer o Sereninom incidentu...
Rodžer Federer, koji je poražen u polufinalu Mastersa u Parizu, smatra da je, ako ništa drugo, čitav slučaj pokrenuo preko potrebnu debatu.

Vilijamsova je u finalu protiv Naomi Osake ušla u sukob sa sudijom Karlosom Ramosom kojeg je nazvala "lopovom". Kaznio ju je opomenom zbog koučinga i lomljenja reketa, a potom i oduzimanjem gema.

Sukob Vilijamsove i Ramosa je otišao dotle da je Amerikanka kasnije na pres konferenciji optužila arbitra za seksizam. Kako god bilo, Federer veruje da je sve to moglo da se izbegne. 

"Ima tu od svega po malo, ali mislim da je u određenoj tački Serena morala malo da odstupi. Na kraju jeste, ali otišla je predaleko. Morala je ranije da razmisli o konsekvencama. I sudije nije morao da je natera da ide do krajnjih granica. Sve je to neugodno, ali slučaj je sam po sebi zanimljiv", smatra Švajcarac. 

On je dodao da ovakvi primeri mogu da budu veoma značajni ne samo za tenis. 

"Sve što je dobro za naše društvo i izaziva polemiku je u redu, ja sam za to. Tenis je oduvek bio sport u kojem se igrači ponašaju korektno. Pogledajte drugačiji primer, recimo MMA borca Konora Makgregora, tu i u nekim drugim sportovima psuju jedni druge i pljuju se na regularnoj bazi. Situaciju u kojoj se Serena našla, posmatrao sam iz različitih uglova, kako bih razumeo sudiju, Osaku, Serenu publiku", zaključio je Federer.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar