ИТА: Белоти и Торино протутњали кроз Ђенову!

Преокрет Аталанте на Ренато Дал’Ари! Фудбалери Болоње послије првих 45 минута имали су три бода против Аталанте, али су их гости из Бергама савладали шести пут заредом.  Фудбалери Торина су наставили серију мечева без пораза. У 11. колу Серије А Торино је као гост био убедљив против Сампдорије, славио је са 4:1.  Торино кад упали, он експлодира! Мацаријеви Бикови протутњали Ђеновом, комични Кјево пада ка Серији Б! Два гола Белотија на Марасију (5:1), Летећи магарци поражени од Сасуола на Бентегодију (0:2).

Фудбал 05.11.2018 | 10:00
ИТА: Белоти и Торино протутњали кроз Ђенову!
Био је то шести узастопни меч у којем изабраници тренера Валтера Мацарија нису поражени. Блистао је двоструки стрелац Андреа Белоти који је мрежу Ђеновљана затресао два пута.

Белоти је у 12. минуту сјајно реаговао главом на одлучан центаршут Франческа де Силвестрија. Лопту је упутио у десни доњи угао гола Сампдорије. 

Гости из Торина су дуплирали предност у 43. минуту. Емил Аудеро је скривио пенал, судија Ђанлука Роки није имао дилеме, а Белоти је са 11 метара био неумољив за 0:2. 

Јаго Фалке је у 56. минуту практично само потврдио да бодови иду на конто Торина. Он је после додаваља Аине снажно шуртирао и голман Аудеро није имао шансе. 

Све што је Сампдорија успела је да смањи на 1:3, а стрелац поготка за домаћи тим у 65. минуту био је Фабио Кваљарела. Коначно у 78. минуту, Армандо Ицо је затресао мрежу Сампдорије четврти пут за велику и убедљиву победу Торина. 

У тиму Торина, Саша Лукић није улазио у игру, преседео је на клупи за резерве свих 90 минута. 

Парма и Фрозиноне су одиграли меч без победника и голова. Домаћин је освојио слађи део плена ако се има у виду да је од 61. минута играо са десеторицом због искључења Словенца Леа Штулца. 

И Кјево је играо са десеторицом протиов Сасуола, али само у последњих неколико минута, тачније од 88. када је бивши играч Рада Страхиња Танасијевић због повлачења са леђа зарадио други жути картон. 

Сасуоло је победио са 2:0, а победа гостију најављена је у 42. минуту када је Ди Федерико ди Франческо на пас Доменика Берардија погодио за предност гостију. 

У последњем, четвртом минуту надокнаде, Емануеле Ђакерини је неспретно затресао сопствену мрежу за коначно славље гостију - 0:2.

Топло-хладно, топло-хладно, па усијање! Мацаријев Торино је доживео потпуну експлозију на Марасију, где је демолирао Сампдорију и отворио сезону лова на еврокупове. За велико славље Бикова најзаслужнији је био репрезентативни голгетер и двоструки стрелац Андреа Белоти, који је у првом полувремену начео домаћина, а касније су га докусурили Јаго Фалке и Армандо Ицо - 4:1 (2:0).

Торино се овим слављем пробио на седмо место Серије А, одмах иза Сасуола, који је славио на Бентегодију против слабашног Кјева (2:0) и додатно га погурао ка Серији Б. Стелац јединог поготка на утакмици био је Федерико ди Франческо у 42. минуту, након одличне соло акције, док је коначан резултат постављен надокнади времена комичним аутоголом Емануелеа Ђакеринија. Бивши репрезентативац Италије је тада само показао у каквом се стању налази његова екипа. Покушао је да врати лопту Консиљију, али је овај био на земљи, па се лопта откотрљала у мрежу.

Дерби ће по лошем памтити и некадашњи дефанзивац Рада Страхиња Танасијевић, који је у игру ушао у 70. минуту, али је на њему остао свега 18 минута. Прво је у 85. минуту минуту зарадио први жути картон, а три минута касније и други, па је морао у свлачионицу.

Парма ни трећу везану утакмицу у Серији А није имала барута. Овога пута екипа Роберта Даверсе одиграла је без голова са Фрозинонеом, а ноге јој је додатно везало искључење Леа Штулца на почетку другог полувремена.

Када је у путању Торино, можда би баш управо Белоти могао да буде кључни играч овог тима у наставку сезоне. До овог кола постигао је само два гола, данашња два дао је након пет мечева поста. Ако настави у овом ритму циљ звани пласман у Лигу Европе би могао да буде знатно лакше достижан.

Наравно, све похвале иду и на рачун Сасуола, који још увек држи висок ритам игре и ако овако настави и он ће тражити своје место међу потенцијалним кандидатима за излазак на евросцену.

Преокрет Аталанте на Ренато Дал’Ари! Фудбалери Болоње послије првих 45 минута имали су три бода против Аталанте, али су их гости из Бергама савладали шести пут заредом.

Болоња не умије против Аталанте.

У “дербију зачеља” Серије А фудбалери Аталанте су као гости савладали Болоњу резултатом 2:1, послије великог преокрета у другом полувремену.

Болоња је већ у трећем минуту голом Мбајеа наговијестила прекид црне традиције у дуелу са Аталантом, међутим, трећи пут заредом екипа Ђампјера Гасперинија односи бодове са Ренато Дал’Аре.

Одбрана Болоње чинила је несхватљиве грешке у другом полувремену и сурово је кажњена.

Прво је Мансини у 57. минуту изједначио на 1:1, а потпуни преокрет донио је Запата, послије катастрофалне реакције стријелца првог гола, Мбајеа.

Три бода за Аталанту сачувао је голман Бериша сјајном интервенцијом пет минута прије краја када је ушао у шут Паласију и спријечио да његов волеј са пет метара заврши у мрежи.

Аталанта је тако уписала шесту побједу заредом у међусобним дуелима, али и трећу побједу у низу у Серији А, па се приближила горњем дијелу табеле, док је Болоња послије серије од четири утакмице без побједе остала прва екипа изнад “црте”.

РЕЗУЛТАТИ 11. КОЛА:

Лацио - СПАЛ 4:1 (2:1)
/Имобиле 26, 35, Каталди 59, Пароло 70 - Антенући 28/

Кјево - Сасуоло 0:2 (0:1)
/Ди Франческо 42, Ђакерини 90+4аг/

Парма - Фрозиноне 0:0

Сампдорија - Торино 1:4 (0:2)
/Кваљарела 65 - Белоти 12, 43п, Фалкуе 56, Ицо 78/

Болоња - Аталанта 1:2 (1:0)
/Мбаје 3 - Манћини 57, Запата 70/

Удинезе - Милан 0:1 (0:0)
/Ромањоли 90+7/

одиграно у суботу:

Интер - Ђенова 5:0 (2:0)
/Гаљардини 14, 49, Политано 16, Жоао Марио 90+2, Наинголан 90+3/

Фиорентина - Рома 1:1 (1:0)
/Верету 32п - Флоренци 85/

Јувентус - Каљари 3:1 (2:1)
/Дибала 1, Брадарић 39аг, Квадрадо 87 - Жоао Педро 37/

одиграно у петак:

Наполи - Емполи 5:1 (2:0)
/Инсиње 9, Мертенс 38, 64, 90+3, Милик 90 - Капуто 58/

ТАБЕЛА: Јувентус 31, Интер 25, Наполи 25, Милан 21, Лацио 21, Сасуоло 18, Торино 17, Фиорентина 16, Рома 16, Аталанта 15, Сампдорија 15, Парма 14, Ђенова 14, Каљари 13, СПАЛ 12, Удинезе 9, Болоња 9, Емполи 6, Фрозиноне 6, Кјево -1*.

*НАПОМЕНА Италијанска федерација казнила је Кјево одузимањем три бода.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар