ITA: Beloti i Torino protutnjali kroz Đenovu!

Preokret Atalante na Renato Dal’Ari! Fudbaleri Bolonje poslije prvih 45 minuta imali su tri boda protiv Atalante, ali su ih gosti iz Bergama savladali šesti put zaredom.  Fudbaleri Torina su nastavili seriju mečeva bez poraza. U 11. kolu Serije A Torino je kao gost bio ubedljiv protiv Sampdorije, slavio je sa 4:1.  Torino kad upali, on eksplodira! Macarijevi Bikovi protutnjali Đenovom, komični Kjevo pada ka Seriji B! Dva gola Belotija na Marasiju (5:1), Leteći magarci poraženi od Sasuola na Bentegodiju (0:2).

Fudbal 05.11.2018 | 10:00
ITA: Beloti i Torino protutnjali kroz Đenovu!
Bio je to šesti uzastopni meč u kojem izabranici trenera Valtera Macarija nisu poraženi. Blistao je dvostruki strelac Andrea Beloti koji je mrežu Đenovljana zatresao dva puta.

Beloti je u 12. minutu sjajno reagovao glavom na odlučan centaršut Frančeska de Silvestrija. Loptu je uputio u desni donji ugao gola Sampdorije. 

Gosti iz Torina su duplirali prednost u 43. minutu. Emil Audero je skrivio penal, sudija Đanluka Roki nije imao dileme, a Beloti je sa 11 metara bio neumoljiv za 0:2. 

Jago Falke je u 56. minutu praktično samo potvrdio da bodovi idu na konto Torina. On je posle dodavalja Aine snažno šurtirao i golman Audero nije imao šanse. 

Sve što je Sampdorija uspela je da smanji na 1:3, a strelac pogotka za domaći tim u 65. minutu bio je Fabio Kvaljarela. Konačno u 78. minutu, Armando Ico je zatresao mrežu Sampdorije četvrti put za veliku i ubedljivu pobedu Torina. 

U timu Torina, Saša Lukić nije ulazio u igru, presedeo je na klupi za rezerve svih 90 minuta. 

Parma i Frozinone su odigrali meč bez pobednika i golova. Domaćin je osvojio slađi deo plena ako se ima u vidu da je od 61. minuta igrao sa desetoricom zbog isključenja Slovenca Lea Štulca. 

I Kjevo je igrao sa desetoricom protiov Sasuola, ali samo u poslednjih nekoliko minuta, tačnije od 88. kada je bivši igrač Rada Strahinja Tanasijević zbog povlačenja sa leđa zaradio drugi žuti karton. 

Sasuolo je pobedio sa 2:0, a pobeda gostiju najavljena je u 42. minutu kada je Di Federiko di Frančesko na pas Domenika Berardija pogodio za prednost gostiju. 

U poslednjem, četvrtom minutu nadoknade, Emanuele Đakerini je nespretno zatresao sopstvenu mrežu za konačno slavlje gostiju - 0:2.

Toplo-hladno, toplo-hladno, pa usijanje! Macarijev Torino je doživeo potpunu eksploziju na Marasiju, gde je demolirao Sampdoriju i otvorio sezonu lova na evrokupove. Za veliko slavlje Bikova najzaslužniji je bio reprezentativni golgeter i dvostruki strelac Andrea Beloti, koji je u prvom poluvremenu načeo domaćina, a kasnije su ga dokusurili Jago Falke i Armando Ico - 4:1 (2:0).

Torino se ovim slavljem probio na sedmo mesto Serije A, odmah iza Sasuola, koji je slavio na Bentegodiju protiv slabašnog Kjeva (2:0) i dodatno ga pogurao ka Seriji B. Stelac jedinog pogotka na utakmici bio je Federiko di Frančesko u 42. minutu, nakon odlične solo akcije, dok je konačan rezultat postavljen nadoknadi vremena komičnim autogolom Emanuelea Đakerinija. Bivši reprezentativac Italije je tada samo pokazao u kakvom se stanju nalazi njegova ekipa. Pokušao je da vrati loptu Konsiljiju, ali je ovaj bio na zemlji, pa se lopta otkotrljala u mrežu.

Derbi će po lošem pamtiti i nekadašnji defanzivac Rada Strahinja Tanasijević, koji je u igru ušao u 70. minutu, ali je na njemu ostao svega 18 minuta. Prvo je u 85. minutu minutu zaradio prvi žuti karton, a tri minuta kasnije i drugi, pa je morao u svlačionicu.

Parma ni treću vezanu utakmicu u Seriji A nije imala baruta. Ovoga puta ekipa Roberta Daverse odigrala je bez golova sa Frozinoneom, a noge joj je dodatno vezalo isključenje Lea Štulca na početku drugog poluvremena.

Kada je u putanju Torino, možda bi baš upravo Beloti mogao da bude ključni igrač ovog tima u nastavku sezone. Do ovog kola postigao je samo dva gola, današnja dva dao je nakon pet mečeva posta. Ako nastavi u ovom ritmu cilj zvani plasman u Ligu Evrope bi mogao da bude znatno lakše dostižan.

Naravno, sve pohvale idu i na račun Sasuola, koji još uvek drži visok ritam igre i ako ovako nastavi i on će tražiti svoje mesto među potencijalnim kandidatima za izlazak na evroscenu.

Preokret Atalante na Renato Dal’Ari! Fudbaleri Bolonje poslije prvih 45 minuta imali su tri boda protiv Atalante, ali su ih gosti iz Bergama savladali šesti put zaredom.

Bolonja ne umije protiv Atalante.

U “derbiju začelja” Serije A fudbaleri Atalante su kao gosti savladali Bolonju rezultatom 2:1, poslije velikog preokreta u drugom poluvremenu.

Bolonja je već u trećem minutu golom Mbajea nagovijestila prekid crne tradicije u duelu sa Atalantom, međutim, treći put zaredom ekipa Đampjera Gasperinija odnosi bodove sa Renato Dal’Are.

Odbrana Bolonje činila je neshvatljive greške u drugom poluvremenu i surovo je kažnjena.

Prvo je Mansini u 57. minutu izjednačio na 1:1, a potpuni preokret donio je Zapata, poslije katastrofalne reakcije strijelca prvog gola, Mbajea.

Tri boda za Atalantu sačuvao je golman Beriša sjajnom intervencijom pet minuta prije kraja kada je ušao u šut Palasiju i spriječio da njegov volej sa pet metara završi u mreži.

Atalanta je tako upisala šestu pobjedu zaredom u međusobnim duelima, ali i treću pobjedu u nizu u Seriji A, pa se približila gornjem dijelu tabele, dok je Bolonja poslije serije od četiri utakmice bez pobjede ostala prva ekipa iznad “crte”.

REZULTATI 11. KOLA:

Lacio - SPAL 4:1 (2:1)
/Imobile 26, 35, Kataldi 59, Parolo 70 - Antenući 28/

Kjevo - Sasuolo 0:2 (0:1)
/Di Frančesko 42, Đakerini 90+4ag/

Parma - Frozinone 0:0

Sampdorija - Torino 1:4 (0:2)
/Kvaljarela 65 - Beloti 12, 43p, Falkue 56, Ico 78/

Bolonja - Atalanta 1:2 (1:0)
/Mbaje 3 - Manćini 57, Zapata 70/

Udineze - Milan 0:1 (0:0)
/Romanjoli 90+7/

odigrano u subotu:

Inter - Đenova 5:0 (2:0)
/Galjardini 14, 49, Politano 16, Žoao Mario 90+2, Naingolan 90+3/

Fiorentina - Roma 1:1 (1:0)
/Veretu 32p - Florenci 85/

Juventus - Kaljari 3:1 (2:1)
/Dibala 1, Bradarić 39ag, Kvadrado 87 - Žoao Pedro 37/

odigrano u petak:

Napoli - Empoli 5:1 (2:0)
/Insinje 9, Mertens 38, 64, 90+3, Milik 90 - Kaputo 58/

TABELA: Juventus 31, Inter 25, Napoli 25, Milan 21, Lacio 21, Sasuolo 18, Torino 17, Fiorentina 16, Roma 16, Atalanta 15, Sampdorija 15, Parma 14, Đenova 14, Kaljari 13, SPAL 12, Udineze 9, Bolonja 9, Empoli 6, Frozinone 6, Kjevo -1*.

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar