ПЛ: Саутемптон у машини, Сити сам на врху!

Стерлинг, Агуеро и остали расположени ученици Пепа Гвардиоле поигравали су се са "свецима" у победи од 6:1. Челси одржао прикључак савладавши Кристал Палас.  Шампионски Сити, шест лопти у мрежи Саутемптона! ампион Енглеске Манчестер сити одиграо је одлилчну утакмицу у 11. колу Премијер лиге. Изабраници тренера Пепа Гвардиоле су прегазили Саутемптон, 6:1 (4:1).  Узми је ако можеш: Ситијево поигравање са Саутемптоном, шест голова у мрежи и скривање лопте 17 секунди! Фантазија од фудбала екипе Ђозепа Гвардиоле - 6:1!

Фудбал 05.11.2018 | 09:45
ПЛ: Саутемптон у машини, Сити сам на врху!
Када играју у таквом ритму, ту нема одбране. Мрежу су затресли пет пута, а могли су барем још неколико пута, толико су били бољи од гостију са југа Енглеске.

Већ у шестом минуту "грађани" су стигли до предности. После убацивања Лироја Санеа, Весли Хут је неспретно реаговао и спровео лопту у сопствену мрежу.

Шест минута касније, нови погодак "грађана". Рахим Стерлинг, иначе можда и најбољи актер меча, просто се прошетао кроз казнени простор Саутемптона, да би асистирао као на тацни Агуеру који је из непосредне близине затресао мрежу. 

Нова бриљантна акција Ситија уследила је у 18. минуту. Стерлинг је опет све започео, Сане је главом проследио лопту до Давида Силве који је буквално закуцао лопту у мрежу гостујуће екипе. 

Све што је Саутемптон урадио био је утешни гол у 30. минуту и то из једанаестерца. Стрелац је био Дани Ингс пошто је претходно голман домаћина Едерсон скривио прекршај за најстрожу казну. 

У последјим секундама надокнаде првог полувремена, Серхио Агуеро је из игре избацио тројицу противничких играча, проследио је лопту до Стерлинга који се одлично снашао и погодио за 4:1 и одлазак на полувреме са убедљивом предношћу. 

У наставку, тачније у 67. минуту, Агуеро је поново иделано проиграо Стерлинга који је утрчао испред гола гостију искоса прецизним ударцем по земљи савладао Алекса Мекартија. 

Коначно у првом минуту надокнаде времена, Лириој Сане је одличну игру крунисао поготком за коначних 6:1. Била је то школска контра "грађана" и демонстрација силе шампиона, који је у седмој брзини стигао до велике победе.

Манчестер сити на најбољи начин је искористио суботњи реми Ливерпула са Арсеналом. Декласирао је Саутемптон резултатом 6:1 (3:1) и издвојио се на првом месту после 11. кола Премијер лиге!

Ливерпул има два бода мање, а на истој раздаљини се у недељу увече нашао и Челси, који је на "Стамфорд Бриџу" уз проблеме почетком другог полувремена, надиграо Кристал Палас - 3:1 (1:0).

На "Етихаду" је већим делом меча вођена неравноправна борба, током које се могло видети колико је велики јаз између актуелног шампиона и кандидата за нову титулу и на другој страни тима који се бори за опстанак.

Сви голови, осим последњег, пали су после комбинација "грађана" у казненом простору, а заједничке карактеристике углавном су им били брзина Рахима Стерлинга и сналажљивост Серхија Агуера.

Аргентинац је у 12. минуту повисио на 2:0 и тако постао тек трећи играч у историји Премијер лиге (од 1992. године) са 150 голова за исти клуб. Тијери Анри дао је 175 за Арсенал, а Вејн Руни 183 за Манчестер јунајтед.

Агуеро је до "коте 150" стигао на само 217 наступа у дресу Ситија.

Шта рећи за Манчестер Сити, осим: Ове људе је милина гледати! Фантастични састав Ђозепа Гвардиоле поиграо се на Етихаду са Саутемптоном, а уз сву ту "игру" успео је и пет пута да пошаље лопту иза леђа Алекса Мекатија - 6:1 (3:1).

Најбољу слику доминације званичног шампионата, не само на овом мечу, већ и у комплетном првенству, показала је акција из финиша првог полувремена, када су се домаћи играчи 17 секунди поигравали у противничком шеснаестерцу. У питању је била четворка Сане, Стерлинг, Силва, Агуеро, која је у тим тренуцима понизила противничке дефанзивце. У кругу од свега неколико метара виђене су пете, протурање кроз ноге, дупли пасови. А деловало је као да нису ни желели да постигну погодак, већ само да мало играју фудбал.

Утакмица је решена већ након 18 минута игре, а да ће ово бити лоше вече за госте показао је аутогол Худа у шестом минуту, који је стигао као последица прве од безброј одличних акција домаћина на овом мечу. То је у потпуности обезглавило госте, који и овако нису могли ништа да учине како би спасили "живу главу" на овом госотвању.

Рахим Стерлинг је израстао у играча утакмице, пошто је меч окончао са два поготка, али и две аситенције. Једну за Агуера, а другу за Санеа у завршници утакмице.

Грађани су захваљујући јучерашњем ремију Ливерпула са Арсеналом сада усамљени на челу табеле са 29 бодова из 11 одиграних кола, док ће Саутемптом водити грчевиту борбу за опстанак. Да ли ће Ливерпул успети да остане озбиљан противкандидат за шампионску титулу остаје да се види, али чини се да Сити делује још убојитије него прошле сезоне.

Челси прескочио Ливерпул: Паласу премало добрих 20 минута, Мората и Педро обрадовали Стамфорд. Плавци прескочили Редсе и наставили одличну серију резултата у Премијер лиги - 3:1.

Челси је до победе за пробој на другу позицију предводио двоструки стрелац Алваро Мората. Пошто је затресао мрежу и пре недељу дана у победи над Барнлијем, то значи да је Шпанац после годину дана дао гол на два меча заредом!

Позитивна вест за "плавце" је и повратак на терен Едена Азара, који је кратко паузирао због болова у леђима. Само што је ушао са клупе за резерве, Белгијанац је из слободног ударца асистирао Морати за вођство од 2:1.

Мората и Челси силни, Миливојевић и Палас немоћни на "Бриџу"! Фудбалери Челсија победили су Кристал Палас са 3:1 у 11. колу Премијер лиге.

Српски фудбалер Лука Миливојевић одиграо је свих 90 минута за поражени састав, који је претрпео седми неуспех у такмичењу.

Са друге стране "плавци" су остварили осму победу и наставили су борбу за титулу заједно са Манчестер ситијем и Ливерпулом.

Двоструки стрелац на мечу био је Алваро Мората који је мрежу Паласа тресао у 32. и 65. минуту. Код другог гола асистирао му је Еден Азар, само минут након што је ушао у игру. 

Белгијанац је у 64. минуту заменио Вилијана и само 60 секунди касније асистирао је Шпанцу за погодак. Пре тога Андрос Таусенд је у 53. минуту изједначио, међутим Мората је вратио предност Челсију мало после тога. 

Коначних 3:1 поставио је Педро у 70, када му је Маркос Алонсо асистирао. Педро је одиграо одличан меч јер је учествовао код првог гола и постигао трећи. 

Челси у наредном колу чека Евертон, као и Кристал Палас екипу Тотенхема.

Можда игра није динамична као код Ливерпула и Арсенала, нити доминантна као када је Манчестер Сити у питању, али Челси је конкретан, тражи и пронађе пут до победе, а такав је био случај и вечерас на Стамфорду против борбеног Кристал Паласа, који је положио оружје средином другог полувремена - 3:1 (1:0).

Плавци су се пробили на друго место, али су озбиљно морали да презноје своје дресове. Пошто је одлични Ендрос Таунзенд на почетку другог полувремена поништио водећи погодак Алвара Морате, али је домаћин убрзо пронашао начин да дође до важне победе.

Морати је код првог поготка на истеку пола часа игре асистирао одлични Педро, док је за други у 65. минуту био заслужан Еден Азар, који је на терен ушао само минут раније уместо Вилијана. Коначно, пет минута касније своју добру партију крунисао је и Педро, након добре асистенције Маркоса Алонса.

Челси је још једном показао да се заслужено налази у самом врху табеле, а да ли ће успети да се умеша и у борбу за шампионску титулу биће јасније до краја године, када се састав Мауриција Сарија буде суочио са још гушћим распоредом.

Кристал Палас има само три бода више од опасне зоне, али је јасно да одлични тим Роја Хоџсона има, не само довољно квалитета да опстане у лиги, већ и да се нађе на средини табеле табеле. Али, мораће у скорије врме ће морати да побеђује, с обзиром да у Премијер лиги није славио од 15. септембра и гостовања Хадерсфилду.

Пред Плавцима је не превише оптерећујући меч са БАТЕ Борисовим у Лиги Европе, а пред репрезентативну паузу их очекухје меч са Евертоном на Стамфорду.

РЕЗУЛТАТИ 11. КОЛА:

Манчестер сити - Саутемптон 6:1 (3:1)
/Хоет 6аг, Агуеро 12, Д. Силва 18, Стерлинг 45+2, 67, Сане 90+1 - Ингс 30п/

Челси - Кристал Палас 3:1 (1:0)
/Мората 32п, 65, Педро 70 - Таунсенд 53/

одиграно у суботу:

Борнмут - Манчестер јунајтед 1:2 (1:1)
/Вилсон 11 - Марсијал 35, Рашфорд 90+2/

Кардиф - Лестер 0:1 (0:0)
/Греј 55/

Евертон - Брајтон 3:1 (1:1)
/Ричарлисон 26, 77, Колмен 50 - Данк 34/

Њукасл - Вотфорд 1:0 (0:0)
/Пезер 65/

Вест Хем - Барнли 4:2 (1:1)
/Арнаутовић 11, Андерсон 68, 84, Чичарито 90+2 - Гудмундсон 45, Ву 77/

Арсенал - Ливерпул 1:1 (0:0)
/Лаказет 82 - Милнер 61/

Вулверхемптон - Тотенхем 2:3 (0:2)
/Невес 68п, Хименез 79п - Ламела 27, Лукас 30, Кејн 61/

понедељак:

Хадерсфилд - Фулам 21.00

ТАБЕЛА: Манчестер сити 29, Челси 27, Ливерпул 27, Тотенхем 24, Арсенал 23, Борнмут 20, Манчестер јунајтед 20, Вотфорд 19, Евертон 18, Лестер 16, Вулверхемптон 15, Брајтон 14, Вест Хем 11, Кристал Палас 8, Барнли 8, Саутемптон 7, Њукасл 6, Кардиф 5, Фулам (-1) 5, Хадерсфилд (-1) 3.

Извор: мондо.рс/Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар