PL: Sautempton u mašini, Siti sam na vrhu!

Sterling, Aguero i ostali raspoloženi učenici Pepa Gvardiole poigravali su se sa "svecima" u pobedi od 6:1. Čelsi održao priključak savladavši Kristal Palas.  Šampionski Siti, šest lopti u mreži Sautemptona! ampion Engleske Mančester siti odigrao je odlilčnu utakmicu u 11. kolu Premijer lige. Izabranici trenera Pepa Gvardiole su pregazili Sautempton, 6:1 (4:1).  Uzmi je ako možeš: Sitijevo poigravanje sa Sautemptonom, šest golova u mreži i skrivanje lopte 17 sekundi! Fantazija od fudbala ekipe Đozepa Gvardiole - 6:1!

Fudbal 05.11.2018 | 09:45
PL: Sautempton u mašini, Siti sam na vrhu!
Kada igraju u takvom ritmu, tu nema odbrane. Mrežu su zatresli pet puta, a mogli su barem još nekoliko puta, toliko su bili bolji od gostiju sa juga Engleske.

Već u šestom minutu "građani" su stigli do prednosti. Posle ubacivanja Liroja Sanea, Vesli Hut je nespretno reagovao i sproveo loptu u sopstvenu mrežu.

Šest minuta kasnije, novi pogodak "građana". Rahim Sterling, inače možda i najbolji akter meča, prosto se prošetao kroz kazneni prostor Sautemptona, da bi asistirao kao na tacni Agueru koji je iz neposredne blizine zatresao mrežu. 

Nova briljantna akcija Sitija usledila je u 18. minutu. Sterling je opet sve započeo, Sane je glavom prosledio loptu do Davida Silve koji je bukvalno zakucao loptu u mrežu gostujuće ekipe. 

Sve što je Sautempton uradio bio je utešni gol u 30. minutu i to iz jedanaesterca. Strelac je bio Dani Ings pošto je prethodno golman domaćina Ederson skrivio prekršaj za najstrožu kaznu. 

U posledjim sekundama nadoknade prvog poluvremena, Serhio Aguero je iz igre izbacio trojicu protivničkih igrača, prosledio je loptu do Sterlinga koji se odlično snašao i pogodio za 4:1 i odlazak na poluvreme sa ubedljivom prednošću. 

U nastavku, tačnije u 67. minutu, Aguero je ponovo idelano proigrao Sterlinga koji je utrčao ispred gola gostiju iskosa preciznim udarcem po zemlji savladao Aleksa Mekartija. 

Konačno u prvom minutu nadoknade vremena, Lirioj Sane je odličnu igru krunisao pogotkom za konačnih 6:1. Bila je to školska kontra "građana" i demonstracija sile šampiona, koji je u sedmoj brzini stigao do velike pobede.

Mančester siti na najbolji način je iskoristio subotnji remi Liverpula sa Arsenalom. Deklasirao je Sautempton rezultatom 6:1 (3:1) i izdvojio se na prvom mestu posle 11. kola Premijer lige!

Liverpul ima dva boda manje, a na istoj razdaljini se u nedelju uveče našao i Čelsi, koji je na "Stamford Bridžu" uz probleme početkom drugog poluvremena, nadigrao Kristal Palas - 3:1 (1:0).

Na "Etihadu" je većim delom meča vođena neravnopravna borba, tokom koje se moglo videti koliko je veliki jaz između aktuelnog šampiona i kandidata za novu titulu i na drugoj strani tima koji se bori za opstanak.

Svi golovi, osim poslednjeg, pali su posle kombinacija "građana" u kaznenom prostoru, a zajedničke karakteristike uglavnom su im bili brzina Rahima Sterlinga i snalažljivost Serhija Aguera.

Argentinac je u 12. minutu povisio na 2:0 i tako postao tek treći igrač u istoriji Premijer lige (od 1992. godine) sa 150 golova za isti klub. Tijeri Anri dao je 175 za Arsenal, a Vejn Runi 183 za Mančester junajted.

Aguero je do "kote 150" stigao na samo 217 nastupa u dresu Sitija.

Šta reći za Mančester Siti, osim: Ove ljude je milina gledati! Fantastični sastav Đozepa Gvardiole poigrao se na Etihadu sa Sautemptonom, a uz svu tu "igru" uspeo je i pet puta da pošalje loptu iza leđa Aleksa Mekatija - 6:1 (3:1).

Najbolju sliku dominacije zvaničnog šampionata, ne samo na ovom meču, već i u kompletnom prvenstvu, pokazala je akcija iz finiša prvog poluvremena, kada su se domaći igrači 17 sekundi poigravali u protivničkom šesnaestercu. U pitanju je bila četvorka Sane, Sterling, Silva, Aguero, koja je u tim trenucima ponizila protivničke defanzivce. U krugu od svega nekoliko metara viđene su pete, proturanje kroz noge, dupli pasovi. A delovalo je kao da nisu ni želeli da postignu pogodak, već samo da malo igraju fudbal.

Utakmica je rešena već nakon 18 minuta igre, a da će ovo biti loše veče za goste pokazao je autogol Huda u šestom minutu, koji je stigao kao posledica prve od bezbroj odličnih akcija domaćina na ovom meču. To je u potpunosti obezglavilo goste, koji i ovako nisu mogli ništa da učine kako bi spasili "živu glavu" na ovom gosotvanju.

Rahim Sterling je izrastao u igrača utakmice, pošto je meč okončao sa dva pogotka, ali i dve asitencije. Jednu za Aguera, a drugu za Sanea u završnici utakmice.

Građani su zahvaljujući jučerašnjem remiju Liverpula sa Arsenalom sada usamljeni na čelu tabele sa 29 bodova iz 11 odigranih kola, dok će Sautemptom voditi grčevitu borbu za opstanak. Da li će Liverpul uspeti da ostane ozbiljan protivkandidat za šampionsku titulu ostaje da se vidi, ali čini se da Siti deluje još ubojitije nego prošle sezone.

Čelsi preskočio Liverpul: Palasu premalo dobrih 20 minuta, Morata i Pedro obradovali Stamford. Plavci preskočili Redse i nastavili odličnu seriju rezultata u Premijer ligi - 3:1.

Čelsi je do pobede za proboj na drugu poziciju predvodio dvostruki strelac Alvaro Morata. Pošto je zatresao mrežu i pre nedelju dana u pobedi nad Barnlijem, to znači da je Španac posle godinu dana dao gol na dva meča zaredom!

Pozitivna vest za "plavce" je i povratak na teren Edena Azara, koji je kratko pauzirao zbog bolova u leđima. Samo što je ušao sa klupe za rezerve, Belgijanac je iz slobodnog udarca asistirao Morati za vođstvo od 2:1.

Morata i Čelsi silni, Milivojević i Palas nemoćni na "Bridžu"! Fudbaleri Čelsija pobedili su Kristal Palas sa 3:1 u 11. kolu Premijer lige.

Srpski fudbaler Luka Milivojević odigrao je svih 90 minuta za poraženi sastav, koji je pretrpeo sedmi neuspeh u takmičenju.

Sa druge strane "plavci" su ostvarili osmu pobedu i nastavili su borbu za titulu zajedno sa Mančester sitijem i Liverpulom.

Dvostruki strelac na meču bio je Alvaro Morata koji je mrežu Palasa tresao u 32. i 65. minutu. Kod drugog gola asistirao mu je Eden Azar, samo minut nakon što je ušao u igru. 

Belgijanac je u 64. minutu zamenio Vilijana i samo 60 sekundi kasnije asistirao je Špancu za pogodak. Pre toga Andros Tausend je u 53. minutu izjednačio, međutim Morata je vratio prednost Čelsiju malo posle toga. 

Konačnih 3:1 postavio je Pedro u 70, kada mu je Markos Alonso asistirao. Pedro je odigrao odličan meč jer je učestvovao kod prvog gola i postigao treći. 

Čelsi u narednom kolu čeka Everton, kao i Kristal Palas ekipu Totenhema.

Možda igra nije dinamična kao kod Liverpula i Arsenala, niti dominantna kao kada je Mančester Siti u pitanju, ali Čelsi je konkretan, traži i pronađe put do pobede, a takav je bio slučaj i večeras na Stamfordu protiv borbenog Kristal Palasa, koji je položio oružje sredinom drugog poluvremena - 3:1 (1:0).

Plavci su se probili na drugo mesto, ali su ozbiljno morali da preznoje svoje dresove. Pošto je odlični Endros Taunzend na početku drugog poluvremena poništio vodeći pogodak Alvara Morate, ali je domaćin ubrzo pronašao način da dođe do važne pobede.

Morati je kod prvog pogotka na isteku pola časa igre asistirao odlični Pedro, dok je za drugi u 65. minutu bio zaslužan Eden Azar, koji je na teren ušao samo minut ranije umesto Vilijana. Konačno, pet minuta kasnije svoju dobru partiju krunisao je i Pedro, nakon dobre asistencije Markosa Alonsa.

Čelsi je još jednom pokazao da se zasluženo nalazi u samom vrhu tabele, a da li će uspeti da se umeša i u borbu za šampionsku titulu biće jasnije do kraja godine, kada se sastav Mauricija Sarija bude suočio sa još gušćim rasporedom.

Kristal Palas ima samo tri boda više od opasne zone, ali je jasno da odlični tim Roja Hodžsona ima, ne samo dovoljno kvaliteta da opstane u ligi, već i da se nađe na sredini tabele tabele. Ali, moraće u skorije vrme će morati da pobeđuje, s obzirom da u Premijer ligi nije slavio od 15. septembra i gostovanja Hadersfildu.

Pred Plavcima je ne previše opterećujući meč sa BATE Borisovim u Ligi Evrope, a pred reprezentativnu pauzu ih očekuhje meč sa Evertonom na Stamfordu.

REZULTATI 11. KOLA:

Mančester siti - Sautempton 6:1 (3:1)
/Hoet 6ag, Aguero 12, D. Silva 18, Sterling 45+2, 67, Sane 90+1 - Ings 30p/

Čelsi - Kristal Palas 3:1 (1:0)
/Morata 32p, 65, Pedro 70 - Taunsend 53/

odigrano u subotu:

Bornmut - Mančester junajted 1:2 (1:1)
/Vilson 11 - Marsijal 35, Rašford 90+2/

Kardif - Lester 0:1 (0:0)
/Grej 55/

Everton - Brajton 3:1 (1:1)
/Ričarlison 26, 77, Kolmen 50 - Dank 34/

Njukasl - Votford 1:0 (0:0)
/Pezer 65/

Vest Hem - Barnli 4:2 (1:1)
/Arnautović 11, Anderson 68, 84, Čičarito 90+2 - Gudmundson 45, Vu 77/

Arsenal - Liverpul 1:1 (0:0)
/Lakazet 82 - Milner 61/

Vulverhempton - Totenhem 2:3 (0:2)
/Neves 68p, Himenez 79p - Lamela 27, Lukas 30, Kejn 61/

ponedeljak:

Hadersfild - Fulam 21.00

TABELA: Mančester siti 29, Čelsi 27, Liverpul 27, Totenhem 24, Arsenal 23, Bornmut 20, Mančester junajted 20, Votford 19, Everton 18, Lester 16, Vulverhempton 15, Brajton 14, Vest Hem 11, Kristal Palas 8, Barnli 8, Sautempton 7, Njukasl 6, Kardif 5, Fulam (-1) 5, Hadersfild (-1) 3.

Izvor: mondo.rs/B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar