Историјско финале је пред нама...!

СУПЕРФИНАЛЕ: Ривер без Гаљарда, на клупи јувелир који је тукао судије и освојио Копа Либертадорес! Матијас Бискај на потезу.

Фудбал 06.11.2018 | 18:00
Историјско финале је пред нама...!
Гремио је уложио жалбу. Да није било тог гола за 1:2 Бразилци би ишли у финале са идејом да одбране титулу првака Јужне Америке. Али тај један гол је послао Ривер на мегдан Боки. И никако да се у Порто Алегреу помире са тим. Кад већ нису успели на терену, пробали су за зеленим столом. Тужили су Ривер Плату и трнера Марсеља Гаљарда због тога што је, упркос суспензији, на полувремену ушао у свлачионицу и играчима дао смернице. Да не помињемо што је све време био на директној вези са асистентом Матијасом Бискајом.

Комнебол је на крају пресудио: Гремијева жалба пада кад је у питању апел да се поништи исход меча. Али Гаљардо неће моћи да води екипу на наредне три утакмице и мораће да плати глобу од 50.000 долара. Неће чак ни смети да у првом мечу крочи на Бокину Бомбоњеру.

Шок за Ривер, разочарање за целу Аргентину. Суперкласико у финалу Копа Либертадорес? То су утакмице века! Најбоље о томе сведочи и то што на појединим аргетинским медијима већ неколико дана имате “из минута у минут” постове о предстојећем “Суперфиналу”. А то прве од две утакмице остало је још више од седам дана.

Гаљардо нажалост неће моћи да га уживо одгледа, па ће Бискај поново водити Милионере. Водио их је већ више пута, пошто му је шеф често био одсустан због незгодног темперамента. А Бискај је Гаљардов“брат” из детињства. Знају се још из млађих Риверових селекција, мада је Бискај две године старији. У фудбалу истина не толико искусан. Његова каријереа није била на нивоу Гаљардове. Умногоме зато што је још као омладинац две године био суспендован зато што је на једној утакмици тукао судију.

Ипак, обожавао је фудбал. Наводно већ са 15 година остајао после тренинга да са тренира прича о тактици. На крају је ипак успео да се врати на терен, али много је у међувремену изгубио, па није добио шансу у првом Риверовом тиму. Играо је после за Уракан, па Лугано у Швајцарској, на крају и Компостелу. У Шпанији се пензионисао већ са 27 година, али је остао у Андалузији да развија бизнис – држао је јувелирску радњу и продавао накит. Добро му је ишло, али када је једног дана стигао позив старог пријатеља није могао да одбије. Гаљардо је преузео уругвајски Насионал, клуб у коме је завршио каријеру, први човек кога је позвао у стручни штаб био је Бискај.

У Риверу сви знају. Гаљардо ништа не ради док се не консултује са Бискајом. Једна душа у два тела. Као својевремено Јирген Клоп и Жељко Бувач. Можда чак и израженије. Бискај је рецимо водио Риверов тим у реваншу финала Копа Либертадорес 2015. против мексичког Тигреса, пошто је Гаљардо у првом мечу извређао четртог судије. У првом мечу је било 0:0, у реваншу је Бискај водио тим до 3:0 и подигао пехар.

Сада се нада да ће му то успети и други пут.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар