Istorijsko finale je pred nama...!

SUPERFINALE: River bez Galjarda, na klupi juvelir koji je tukao sudije i osvojio Kopa Libertadores! Matijas Biskaj na potezu.

Fudbal 06.11.2018 | 18:00
Istorijsko finale je pred nama...!
Gremio je uložio žalbu. Da nije bilo tog gola za 1:2 Brazilci bi išli u finale sa idejom da odbrane titulu prvaka Južne Amerike. Ali taj jedan gol je poslao River na megdan Boki. I nikako da se u Porto Alegreu pomire sa tim. Kad već nisu uspeli na terenu, probali su za zelenim stolom. Tužili su River Platu i trnera Marselja Galjarda zbog toga što je, uprkos suspenziji, na poluvremenu ušao u svlačionicu i igračima dao smernice. Da ne pominjemo što je sve vreme bio na direktnoj vezi sa asistentom Matijasom Biskajom.

Komnebol je na kraju presudio: Gremijeva žalba pada kad je u pitanju apel da se poništi ishod meča. Ali Galjardo neće moći da vodi ekipu na naredne tri utakmice i moraće da plati globu od 50.000 dolara. Neće čak ni smeti da u prvom meču kroči na Bokinu Bombonjeru.

Šok za River, razočaranje za celu Argentinu. Superklasiko u finalu Kopa Libertadores? To su utakmice veka! Najbolje o tome svedoči i to što na pojedinim argetinskim medijima već nekoliko dana imate “iz minuta u minut” postove o predstojećem “Superfinalu”. A to prve od dve utakmice ostalo je još više od sedam dana.

Galjardo nažalost neće moći da ga uživo odgleda, pa će Biskaj ponovo voditi Milionere. Vodio ih je već više puta, pošto mu je šef često bio odsustan zbog nezgodnog temperamenta. A Biskaj je Galjardov“brat” iz detinjstva. Znaju se još iz mlađih Riverovih selekcija, mada je Biskaj dve godine stariji. U fudbalu istina ne toliko iskusan. Njegova karijerea nije bila na nivou Galjardove. Umnogome zato što je još kao omladinac dve godine bio suspendovan zato što je na jednoj utakmici tukao sudiju.

Ipak, obožavao je fudbal. Navodno već sa 15 godina ostajao posle treninga da sa trenira priča o taktici. Na kraju je ipak uspeo da se vrati na teren, ali mnogo je u međuvremenu izgubio, pa nije dobio šansu u prvom Riverovom timu. Igrao je posle za Urakan, pa Lugano u Švajcarskoj, na kraju i Kompostelu. U Španiji se penzionisao već sa 27 godina, ali je ostao u Andaluziji da razvija biznis – držao je juvelirsku radnju i prodavao nakit. Dobro mu je išlo, ali kada je jednog dana stigao poziv starog prijatelja nije mogao da odbije. Galjardo je preuzeo urugvajski Nasional, klub u kome je završio karijeru, prvi čovek koga je pozvao u stručni štab bio je Biskaj.

U Riveru svi znaju. Galjardo ništa ne radi dok se ne konsultuje sa Biskajom. Jedna duša u dva tela. Kao svojevremeno Jirgen Klop i Željko Buvač. Možda čak i izraženije. Biskaj je recimo vodio Riverov tim u revanšu finala Kopa Libertadores 2015. protiv meksičkog Tigresa, pošto je Galjardo u prvom meču izvređao četrtog sudije. U prvom meču je bilo 0:0, u revanšu je Biskaj vodio tim do 3:0 i podigao pehar.

Sada se nada da će mu to uspeti i drugi put.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar