Руни ће опет играти за Енглеску!

Енглески фудбалер Вејн Руни могао би да се, макар на једну утакмицу, врати у репрезентацију своје земље, преносе британски медији.  Рунијев опроштај 15. новембра на Вемблију.  Фудбалер Ди Си јунајтеда опростиће се од репрезентације Енглеске у пријатељској утакмици против селекције САД на стадиону у Лондону.

Фудбал 06.11.2018 | 16:00
Руни ће опет играти за Енглеску!
Како сазнаје "Сан" Герет Саутгејт намерава да Рунија врати у састав своје екипе на пријатељском мечу против Сједињених Америчких Држава.

Ако се испостави да су писања тачна, Руни ће 15. новембра на Вемблију против САД одиграти свој 120. меч у дреси "гордог албиона".

Утакмица неће имати никакав такмичарски карактер јер ће њена сврха бити добротворна, а део новца који буде зарађен отићи ће и у Рунијеву фондацију. 

"Ово ће бити права прилика да се Енглеска опрости од веома цењеног и вољеног играча као што је Руни, а да уједно прикупи новац за добар циљ", наводи се у саопштењу Фудбалске асоцијације. 

Руни је претходну сезону провео у ДЦ Јунајтеду за који је током сезоне МЛС лиге постигао 12 голова.

Вејн Руни није наступао за репрезентацију Енглеске од новембра 2016. године и победе против Шкотске (3:0), али није рекао последње збогом репрезентацији. Званично ће се опростити од националног дреса две године касније.

Он ће 15. новембра на Вемблију одиграти 120. утакмицу за Енглеску у пријатељском дуелу против селекције САД, а бројни британски медији пренели су да ће као капитен предводити екипу у последњем мечу.

Он је најбољи стрелац у историји Енглеске са 53 гола, а по броју наступа за Енглеску испред њега је само легендарни голман Питер Шилтон, који је одиграо 125 утакмици.

Приход са те утакмице биће уплаћен "Фондацији Вејн Руни".

Руни је током каријере играо за Манчестер јунајтед и Евертон, у јулу прешао у САД где наступа за Ди Си јунајтед.

Он је за тај тим постигао 12 голова и помогао му да се са последњег места на табели пласира у плеј-оф.

Био је, међутим, неуспешан приликом извођења једанаестераца, па је његова екипа изгубила од Коламбуса у првом колу доигравања.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар