Runi će opet igrati za Englesku!

Engleski fudbaler Vejn Runi mogao bi da se, makar na jednu utakmicu, vrati u reprezentaciju svoje zemlje, prenose britanski mediji.  Runijev oproštaj 15. novembra na Vembliju.  Fudbaler Di Si junajteda oprostiće se od reprezentacije Engleske u prijateljskoj utakmici protiv selekcije SAD na stadionu u Londonu.

Fudbal 06.11.2018 | 16:00
Runi će opet igrati za Englesku!
Kako saznaje "San" Geret Sautgejt namerava da Runija vrati u sastav svoje ekipe na prijateljskom meču protiv Sjedinjenih Američkih Država.

Ako se ispostavi da su pisanja tačna, Runi će 15. novembra na Vembliju protiv SAD odigrati svoj 120. meč u dresi "gordog albiona".

Utakmica neće imati nikakav takmičarski karakter jer će njena svrha biti dobrotvorna, a deo novca koji bude zarađen otići će i u Runijevu fondaciju. 

"Ovo će biti prava prilika da se Engleska oprosti od veoma cenjenog i voljenog igrača kao što je Runi, a da ujedno prikupi novac za dobar cilj", navodi se u saopštenju Fudbalske asocijacije. 

Runi je prethodnu sezonu proveo u DC Junajtedu za koji je tokom sezone MLS lige postigao 12 golova.

Vejn Runi nije nastupao za reprezentaciju Engleske od novembra 2016. godine i pobede protiv Škotske (3:0), ali nije rekao poslednje zbogom reprezentaciji. Zvanično će se oprostiti od nacionalnog dresa dve godine kasnije.

On će 15. novembra na Vembliju odigrati 120. utakmicu za Englesku u prijateljskom duelu protiv selekcije SAD, a brojni britanski mediji preneli su da će kao kapiten predvoditi ekipu u poslednjem meču.

On je najbolji strelac u istoriji Engleske sa 53 gola, a po broju nastupa za Englesku ispred njega je samo legendarni golman Piter Šilton, koji je odigrao 125 utakmici.

Prihod sa te utakmice biće uplaćen "Fondaciji Vejn Runi".

Runi je tokom karijere igrao za Mančester junajted i Everton, u julu prešao u SAD gde nastupa za Di Si junajted.

On je za taj tim postigao 12 golova i pomogao mu da se sa poslednjeg mesta na tabeli plasira u plej-of.

Bio je, međutim, neuspešan prilikom izvođenja jedanaesteraca, pa je njegova ekipa izgubila od Kolambusa u prvom kolu doigravanja.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar