ШПА: Еибар славио у дербију Баскије!

Два црвена, гол у надокнади и победа Дмитровићевог Еибара! Фудбалери Еибара победили су Алавес са 2:1, на свом терену у мечу 11. кола шпанске ЛаЛиге.  Дмитровићево помиловање, Алавес упуцан сопственим оружјем! На крају 2:1 на Ипуруи.

Фудбал 05.11.2018 | 08:15
ШПА: Еибар славио у дербију Баскије!
Седам голова је дала екипа Алавеса у надокнади времена, али је овог пута то пошло за руком њиховим противницима на чијем је голу стајао Марко Дмитровић.

Еибар је тријумфовао после преокрета у мечу у ком су виђена и два црвена картона и поништен, па признат гол.

Алавес је повео поготком Гарсије у четвртом минуту. Центаршут из слободног ударца је докачио Ману Гарсија и затресао мрежу Марка Дмитровића. 

Српском чувару мреже није лако ове сезоне на голу Еибара јер је одбрана испред њега једна од најслабијих у лиги. 

Судија је у том четвртом минуту прво због офсајда поништио гол, а онда је после прегледања ВАР снимка погодак признат и гости су повели. 

Двадесет минута касније, Дуарте је добио директан црвени и Алавес је остао са играчем мање на терену. Тај фаул је лако могао да буде и пенал јер је био контакт почео на самој ивици казненог простора. 

Од када је Де Блазис из Еибара искључен у 62. минуту, Алавес је био бољи и изгледало је као да ће без много проблема моћи да приведе меч крају. 

Ипак, тада почиње преокрет. Прво је Ђоан Ђордан примио лопту на 20 метара по средини, наместио се и маестралним ударцем поравнао резултат у 69. минуту. 

Исти играч је у првом минуту надокнаде извео корнер, на правом месту је био Диоп и ударцем главом је поставио коначан резултат. 

Еибар после ове победе има 14 бодова и попео се на 11. место, а Алавес је трећи са 20 бодова.

Три гола, три пута коришћење ВАР технологије, два црвена картона и на крају 2:1 за Еибар у малом дербију Баскије на Ипуруи. Алавес је имао гол предности, успео је да издржи неких 40 минута са играчем мање, али је крају морао да се помири са поразом после гола Папеа Диопа у судијској надокнади.

Карма, шта ли је? Алавес је ове сезоне чак седам голова постигао баш у 90. или неком каснијем минуту, а сада му се вратило. Центаршут Ђоана Ђордана из корнера,  заспала је одбрана гостију и искусни Сенегалац ју је казнио спречивши тако Алавес да барем на неколико сати самује на другом месту на табели, одмах иза Барселоне.

Сам је крив за то. Имао је своје шансе данас. Већ у четвртом минуту је повео, пошто је центаршут Јонија из слободног ударца са скоро 40 метара збунио комплетну одбрану домаћег тима, па и нашег голмана Марка Дмитровића. Мада, кажу да је Ману Гарсија ту закачио лопту, али није ни толико битно. Испрва је судијска тројка поништила гол због офсајда, потом је прегледала снимак и утврдила да се преварила.

Сличан случај и у 24. минуту када је свиран пенал за Еибар, али је затим поништен пошто су камере показале да је прекршај начињен ван казненог простора. Мада то није спасило Рубена Дуартеа, који је зарадио црвени картон, па је Алавес остао са десеторицом. Еибар је нападао, било је шанси, али није вредело.  И онда у 62. минуту – уз нову косултацију са технологијом – искључен Паоло де Блазис и наставак праведне борбе 10 на 10. Ваљда су прерано Алавесови играчи почели са слављем. Ђоан Ђордан је сам и то је 1:1.

А онда када су се сви помирили са ремијем, још једна лопта у мрежи Алавеса. Ђордан је овог пута центрирао, а Диоп погодио и оставио госте у неверици. Алавес је пропустио шансу да се осами на другом месту. Еибар је одмакао од зоне испадања.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар