ŠPA: Eibar slavio u derbiju Baskije!

Dva crvena, gol u nadoknadi i pobeda Dmitrovićevog Eibara! Fudbaleri Eibara pobedili su Alaves sa 2:1, na svom terenu u meču 11. kola španske LaLige.  Dmitrovićevo pomilovanje, Alaves upucan sopstvenim oružjem! Na kraju 2:1 na Ipurui.

Fudbal 05.11.2018 | 08:15
ŠPA: Eibar slavio u derbiju Baskije!
Sedam golova je dala ekipa Alavesa u nadoknadi vremena, ali je ovog puta to pošlo za rukom njihovim protivnicima na čijem je golu stajao Marko Dmitrović.

Eibar je trijumfovao posle preokreta u meču u kom su viđena i dva crvena kartona i poništen, pa priznat gol.

Alaves je poveo pogotkom Garsije u četvrtom minutu. Centaršut iz slobodnog udarca je dokačio Manu Garsija i zatresao mrežu Marka Dmitrovića. 

Srpskom čuvaru mreže nije lako ove sezone na golu Eibara jer je odbrana ispred njega jedna od najslabijih u ligi. 

Sudija je u tom četvrtom minutu prvo zbog ofsajda poništio gol, a onda je posle pregledanja VAR snimka pogodak priznat i gosti su poveli. 

Dvadeset minuta kasnije, Duarte je dobio direktan crveni i Alaves je ostao sa igračem manje na terenu. Taj faul je lako mogao da bude i penal jer je bio kontakt počeo na samoj ivici kaznenog prostora. 

Od kada je De Blazis iz Eibara isključen u 62. minutu, Alaves je bio bolji i izgledalo je kao da će bez mnogo problema moći da privede meč kraju. 

Ipak, tada počinje preokret. Prvo je Đoan Đordan primio loptu na 20 metara po sredini, namestio se i maestralnim udarcem poravnao rezultat u 69. minutu. 

Isti igrač je u prvom minutu nadoknade izveo korner, na pravom mestu je bio Diop i udarcem glavom je postavio konačan rezultat. 

Eibar posle ove pobede ima 14 bodova i popeo se na 11. mesto, a Alaves je treći sa 20 bodova.

Tri gola, tri puta korišćenje VAR tehnologije, dva crvena kartona i na kraju 2:1 za Eibar u malom derbiju Baskije na Ipurui. Alaves je imao gol prednosti, uspeo je da izdrži nekih 40 minuta sa igračem manje, ali je kraju morao da se pomiri sa porazom posle gola Papea Diopa u sudijskoj nadoknadi.

Karma, šta li je? Alaves je ove sezone čak sedam golova postigao baš u 90. ili nekom kasnijem minutu, a sada mu se vratilo. Centaršut Đoana Đordana iz kornera,  zaspala je odbrana gostiju i iskusni Senegalac ju je kaznio sprečivši tako Alaves da barem na nekoliko sati samuje na drugom mestu na tabeli, odmah iza Barselone.

Sam je kriv za to. Imao je svoje šanse danas. Već u četvrtom minutu je poveo, pošto je centaršut Jonija iz slobodnog udarca sa skoro 40 metara zbunio kompletnu odbranu domaćeg tima, pa i našeg golmana Marka Dmitrovića. Mada, kažu da je Manu Garsija tu zakačio loptu, ali nije ni toliko bitno. Isprva je sudijska trojka poništila gol zbog ofsajda, potom je pregledala snimak i utvrdila da se prevarila.

Sličan slučaj i u 24. minutu kada je sviran penal za Eibar, ali je zatim poništen pošto su kamere pokazale da je prekršaj načinjen van kaznenog prostora. Mada to nije spasilo Rubena Duartea, koji je zaradio crveni karton, pa je Alaves ostao sa desetoricom. Eibar je napadao, bilo je šansi, ali nije vredelo.  I onda u 62. minutu – uz novu kosultaciju sa tehnologijom – isključen Paolo de Blazis i nastavak pravedne borbe 10 na 10. Valjda su prerano Alavesovi igrači počeli sa slavljem. Đoan Đordan je sam i to je 1:1.

A onda kada su se svi pomirili sa remijem, još jedna lopta u mreži Alavesa. Đordan je ovog puta centrirao, a Diop pogodio i ostavio goste u neverici. Alaves je propustio šansu da se osami na drugom mestu. Eibar je odmakao od zone ispadanja.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar