РУС: Зенит из сумњивог пенала до три бода!

Али на ЦСКА мора без Паредеса! Аргентинац зарадио искључење у тешком мечу са Ахматом.  Ари погодио два пута, али титула се Зениту црта! Рано је, али разлика је већ повелика. . .  Шта се то дођавола дешава са Спартаком? Једна победа у седам кола, Урал славио усред Москве! Марко Петковић у стартној постави, али. . .

Фудбал 05.11.2018 | 08:00
РУС: Зенит из сумњивог пенала до три бода!
Пораз од Анжија, па пораз од Динама у дербију, онда и елиминација из купа у судару са Ростовом. Све у свему доста неуспеха у кратком временском периоду, али Зенит је некако успео да се консолидује и за сада одбије опасан напад Локомотиве која је после серије победа била пришла лидеру на само четири бода заостатка. Тим из Санкт Петербурга успео је да уз доста муке и после сумњивог пенала савлада Ахмат из Грозног, па дерби са московским ЦСКА наредне недеље чека колико-толико растерећенији него ли пре овог меча. 

Тренутак одлуке догодио се у 32. минуту. Мохамади је ишао помало неопрезно на Роберта Мака, онако с леђа, Словак чим је осетио дах за вратом стропоштао сена траву и судија је показао на белу тачку. Да ли је осим тог "даха" било још каквог контакта између двојице играча није баш најјасније, међутим арбитар није имао дилему. Лопту је на 11 метара наместио искусни Клаудио Маркизио и гађао неодбрањиво - 1:0. 

Италијанском везисти то је други погодак у дресу Зенита откако је јесенас стигао у Санкт Петербург. 

До краја утакмице чета Сергеја Семака је имала више лопту у поседу, више је и шутирала ка голу ривала, али победу није успела да овери, па је у последњих седам, осам минута било и драме, јер је Леандро Паредесзарадио други жути картон и искључење. Ахмат ту бројчану предност ипак није успео да искористи, остало је 1:0. 

Оно што сасвим сигурно брине Семака јесте тај црвени картон Паредеса, који неће моћи на мегдан Московљанима. Ето и то је цена ова три бода у окршају са екипом из Чеченије...

Ари погодио два пута, али титула се Зениту црта! Рано је, али разлика је већ повелика...

Рано је још за коначне прогнозе, тек је 13 кола протекло, али како је почело биће изненађење ако се титула ове сезоне не врати у Санкт Петербургу. Зениту се све намешта као у сновима, па је после ремија ЦСКА у градском дербију са Динамом данас кикснуо и Краснодар, који је себи дозволио да на домаћем терену Ростову препусти бод – 2:2.

Што се тиче голова – не зна се који је од којег био ружнији. Узбекистанац Елдор Шомуродов је после једног карамбола већ у шестом минуту умувао лопту у мрежу домаћег тима, али је Бразилац Ари са два поготка преокренуо резултат па су у Краснодару сви помислили да ће до другог места на табели.

Међутим, у 81. минуту Сверир Инги Ингасон погађа за 3:0 и Краснодар остаје трећи, сада већ осам бодова иза Зенита. Локомотива је корак ближа, али опет је то велика разлика. И неће то ни Спартак променити.

Шта се то дођавола дешава са Спартаком? Једна победа у седам кола, Урал славио усред Москве! Марко Петковић у стартној постави, али...

Масимо Карера је отишао, проблеми су остали и Раул Ријанчо, привремено решење на клупи Спартака, за сада није успео да их реши. Народни клуб је у 13. колу првенства Русије на домаћем терену изгубио од Урала, пошто је себи дозволио да прими гол само два минута након што је анулирао први гостујућег тима. На крају 2:1 за госте из Јетеринбурга.

Код првог гола се додуше нема много тога замерити домаћима. Био је то слободан ударац са неких 20 и кусур метара, Никола Димитров је маестрално нанишанио и ништа ту нису могли домаћи.

И онда очекивани притисак Московљана, једнако опасан као као кад комарци покушавају да прођу кроз затворен пролаз. Ударили су и ударали у Уралову одбрану – Доминик Динга меч преседео на клупи – али пролаза није било. Све док у 74. минуту гости нису на тренутак заспали, а Софијан Хани, кога је Ријанчо из несхватљивих разлога оставио на клупи, на петерцу пронашао Луиза Адријана за 1:1.

Проблем је био само тај што Уралови играчи, за разлику од Спартакових, нису тако лако клонули духом. Напротив. Само два минута после изједначујућег гола завршни ударац. Одбрана Спартака немо је посматрала. Центаршут са леве стране, Владимир Иљин је потпуно сам на седам метара. Александар Максименко то некако брани. Иља Кутепов само гледа како му се Андреј Пањуков прикрада иза леђа, Марко Петковић – овог пута заузео своје место у стартних 11 – покушава да стигне, али не успева.

Урал је победио. Спартак само једном у последњих седам кола. Настави ли овако можда наредне сезоне неће ни у Лигу Европе. Нешто се опасно покварило на Аткритје арени.

РУСИЈА 1 - 13. КОЛО: 

Субота

Локомотива - Арсенал Тула 3:1 (1:1)
/Хеведес 26, Миранчук 70, 74 - Бељаев 35/

Динамо - ЦСКА 0:0

Недеља

Зенит - Ахмат Грозни 1:0 (1:0)
/Маркизио 32пен/

Краснодар – Ростов 2:2 (1:1)
/Ари 16, 72 – Шомурадов 6, Ингасон 81/

Спартак – Урал 1:2 (0:1)
/Луиз Адријано 74 – Димитров 29, Пањуков 76/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар