RUS: Zenit iz sumnjivog penala do tri boda!

Ali na CSKA mora bez Paredesa! Argentinac zaradio isključenje u teškom meču sa Ahmatom.  Ari pogodio dva puta, ali titula se Zenitu crta! Rano je, ali razlika je već povelika. . .  Šta se to dođavola dešava sa Spartakom? Jedna pobeda u sedam kola, Ural slavio usred Moskve! Marko Petković u startnoj postavi, ali. . .

Fudbal 05.11.2018 | 08:00
RUS: Zenit iz sumnjivog penala do tri boda!
Poraz od Anžija, pa poraz od Dinama u derbiju, onda i eliminacija iz kupa u sudaru sa Rostovom. Sve u svemu dosta neuspeha u kratkom vremenskom periodu, ali Zenit je nekako uspeo da se konsoliduje i za sada odbije opasan napad Lokomotive koja je posle serije pobeda bila prišla lideru na samo četiri boda zaostatka. Tim iz Sankt Peterburga uspeo je da uz dosta muke i posle sumnjivog penala savlada Ahmat iz Groznog, pa derbi sa moskovskim CSKA naredne nedelje čeka koliko-toliko rasterećeniji nego li pre ovog meča. 

Trenutak odluke dogodio se u 32. minutu. Mohamadi je išao pomalo neoprezno na Roberta Maka, onako s leđa, Slovak čim je osetio dah za vratom stropoštao sena travu i sudija je pokazao na belu tačku. Da li je osim tog "daha" bilo još kakvog kontakta između dvojice igrača nije baš najjasnije, međutim arbitar nije imao dilemu. Loptu je na 11 metara namestio iskusni Klaudio Markizio i gađao neodbranjivo - 1:0. 

Italijanskom vezisti to je drugi pogodak u dresu Zenita otkako je jesenas stigao u Sankt Peterburg. 

Do kraja utakmice četa Sergeja Semaka je imala više loptu u posedu, više je i šutirala ka golu rivala, ali pobedu nije uspela da overi, pa je u poslednjih sedam, osam minuta bilo i drame, jer je Leandro Paredeszaradio drugi žuti karton i isključenje. Ahmat tu brojčanu prednost ipak nije uspeo da iskoristi, ostalo je 1:0. 

Ono što sasvim sigurno brine Semaka jeste taj crveni karton Paredesa, koji neće moći na megdan Moskovljanima. Eto i to je cena ova tri boda u okršaju sa ekipom iz Čečenije...

Ari pogodio dva puta, ali titula se Zenitu crta! Rano je, ali razlika je već povelika...

Rano je još za konačne prognoze, tek je 13 kola proteklo, ali kako je počelo biće iznenađenje ako se titula ove sezone ne vrati u Sankt Peterburgu. Zenitu se sve namešta kao u snovima, pa je posle remija CSKA u gradskom derbiju sa Dinamom danas kiksnuo i Krasnodar, koji je sebi dozvolio da na domaćem terenu Rostovu prepusti bod – 2:2.

Što se tiče golova – ne zna se koji je od kojeg bio ružniji. Uzbekistanac Eldor Šomurodov je posle jednog karambola već u šestom minutu umuvao loptu u mrežu domaćeg tima, ali je Brazilac Ari sa dva pogotka preokrenuo rezultat pa su u Krasnodaru svi pomislili da će do drugog mesta na tabeli.

Međutim, u 81. minutu Sverir Ingi Ingason pogađa za 3:0 i Krasnodar ostaje treći, sada već osam bodova iza Zenita. Lokomotiva je korak bliža, ali opet je to velika razlika. I neće to ni Spartak promeniti.

Šta se to dođavola dešava sa Spartakom? Jedna pobeda u sedam kola, Ural slavio usred Moskve! Marko Petković u startnoj postavi, ali...

Masimo Karera je otišao, problemi su ostali i Raul Rijančo, privremeno rešenje na klupi Spartaka, za sada nije uspeo da ih reši. Narodni klub je u 13. kolu prvenstva Rusije na domaćem terenu izgubio od Urala, pošto je sebi dozvolio da primi gol samo dva minuta nakon što je anulirao prvi gostujućeg tima. Na kraju 2:1 za goste iz Jeterinburga.

Kod prvog gola se doduše nema mnogo toga zameriti domaćima. Bio je to slobodan udarac sa nekih 20 i kusur metara, Nikola Dimitrov je maestralno nanišanio i ništa tu nisu mogli domaći.

I onda očekivani pritisak Moskovljana, jednako opasan kao kao kad komarci pokušavaju da prođu kroz zatvoren prolaz. Udarili su i udarali u Uralovu odbranu – Dominik Dinga meč presedeo na klupi – ali prolaza nije bilo. Sve dok u 74. minutu gosti nisu na trenutak zaspali, a Sofijan Hani, koga je Rijančo iz neshvatljivih razloga ostavio na klupi, na petercu pronašao Luiza Adrijana za 1:1.

Problem je bio samo taj što Uralovi igrači, za razliku od Spartakovih, nisu tako lako klonuli duhom. Naprotiv. Samo dva minuta posle izjednačujućeg gola završni udarac. Odbrana Spartaka nemo je posmatrala. Centaršut sa leve strane, Vladimir Iljin je potpuno sam na sedam metara. Aleksandar Maksimenko to nekako brani. Ilja Kutepov samo gleda kako mu se Andrej Panjukov prikrada iza leđa, Marko Petković – ovog puta zauzeo svoje mesto u startnih 11 – pokušava da stigne, ali ne uspeva.

Ural je pobedio. Spartak samo jednom u poslednjih sedam kola. Nastavi li ovako možda naredne sezone neće ni u Ligu Evrope. Nešto se opasno pokvarilo na Atkritje areni.

RUSIJA 1 - 13. KOLO: 

Subota

Lokomotiva - Arsenal Tula 3:1 (1:1)
/Hevedes 26, Mirančuk 70, 74 - Beljaev 35/

Dinamo - CSKA 0:0

Nedelja

Zenit - Ahmat Grozni 1:0 (1:0)
/Markizio 32pen/

Krasnodar – Rostov 2:2 (1:1)
/Ari 16, 72 – Šomuradov 6, Ingason 81/

Spartak – Ural 1:2 (0:1)
/Luiz Adrijano 74 – Dimitrov 29, Panjukov 76/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar