Мигранти се тукли због јакни

Ситуација у предузећу "Мирал", надомак Велике Кладуше, гдје је у суботу дошло до масовне туче, у којој је учествовало око 50 страних држављана, стављена је под контролу и стање је сада мирно, потврђено је из МУП-а УСК.

Босна и Херцеговина 04.11.2018 | 18:59
Мигранти се тукли због јакни
Због овог догађаја ухапшена су два држављанина Ирана и над њима је проведена криминалистичка истрага, рекла је портпарол полиције Сњежана Галић и дадала да су након тога предати на даље поступање Служби за послове са странцима.

Она је потврдила како је у тучи повријеђено шест особа, од који три теже и оне су упућене у Кантоналну болницу у Бихаћу.

"Након здравственог третмана два лица су пуштена, а једно је задржано и хоспитализирано, будући да се ради о тешким повредама које захтијевају хоспитализацију", истакла је Галићева.

Према њеним ријечима, утврђено је како је до туче дошло приликом расподјеле зимских јакни и других одјевних предмета за зиму, те да су у физичком обрачуну судјеловали представници различитих етничких група.

"Полиција је појачала надзор над објектом, а како знате обезбјеђење унутар прихватних центара у којима бораве мигранти осигурава Међународна организација за миграције и ради се о радницима заштитарских служби, који пазе на ред и мир. У сваком случају, наши припадници су на располагању да интервенишу уколико се опет укаже потреба", казала је Галићева.

Подсјећамо да је у простору предузећа "Мирал" смјештено око 350 миграната, који су прије неколико дана на ово мјесто довезени с граничног прелаза Маљевац.

Такође, овдје је смјештен и један број миграната који су боравили у шаторском кампу Трнови и на другим локацијама у граду.

Објекат је обезбјеђен захваљујући Удружењу привредника из Велике Кладуше и ради се о привременом смјештају док се не одреди локација на којој ће боравити мигранти који се налазе на подручју Велике Кладуше.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар