Migranti se tukli zbog jakni

Situacija u preduzeću "Miral", nadomak Velike Kladuše, gdje je u subotu došlo do masovne tuče, u kojoj je učestvovalo oko 50 stranih državljana, stavljena je pod kontrolu i stanje je sada mirno, potvrđeno je iz MUP-a USK.

Bosna i Hercegovina 04.11.2018 | 18:59
Migranti se tukli zbog jakni
Zbog ovog događaja uhapšena su dva državljanina Irana i nad njima je provedena kriminalistička istraga, rekla je portparol policije Snježana Galić i dadala da su nakon toga predati na dalje postupanje Službi za poslove sa strancima.

Ona je potvrdila kako je u tuči povrijeđeno šest osoba, od koji tri teže i one su upućene u Kantonalnu bolnicu u Bihaću.

"Nakon zdravstvenog tretmana dva lica su puštena, a jedno je zadržano i hospitalizirano, budući da se radi o teškim povredama koje zahtijevaju hospitalizaciju", istakla je Galićeva.

Prema njenim riječima, utvrđeno je kako je do tuče došlo prilikom raspodjele zimskih jakni i drugih odjevnih predmeta za zimu, te da su u fizičkom obračunu sudjelovali predstavnici različitih etničkih grupa.

"Policija je pojačala nadzor nad objektom, a kako znate obezbjeđenje unutar prihvatnih centara u kojima borave migranti osigurava Međunarodna organizacija za migracije i radi se o radnicima zaštitarskih službi, koji paze na red i mir. U svakom slučaju, naši pripadnici su na raspolaganju da intervenišu ukoliko se opet ukaže potreba", kazala je Galićeva.

Podsjećamo da je u prostoru preduzeća "Miral" smješteno oko 350 migranata, koji su prije nekoliko dana na ovo mjesto dovezeni s graničnog prelaza Maljevac.

Takođe, ovdje je smješten i jedan broj migranata koji su boravili u šatorskom kampu Trnovi i na drugim lokacijama u gradu.

Objekat je obezbjeđen zahvaljujući Udruženju privrednika iz Velike Kladuše i radi se o privremenom smještaju dok se ne odredi lokacija na kojoj će boraviti migranti koji se nalaze na području Velike Kladuše.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar