СНСД: Јединство зависи од СДС-а

Новоизабрани предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да ће њен први потез као предсједника, након формирања власти, бити организација координационог састанка на којем ће јасно бити дефинисани будући потези и начин на који комуницирају сви представници Републике Српске са представницима из Српске на нивоу БиХ.

Република Српска 04.11.2018 | 21:58
СНСД: Јединство зависи од СДС-а
"Очекујем да ће се сви придржавати договора. Тако бисмо ојачали позицију Српске, са јасном одговорношћу свих политичара из Републике Српске", рекла је Цвијановићева за "Вечерње новости".

Она је указала да јединство у Сарајеву не зависи од СНСД-а већ од опозиције, односно СДС-а.

"Нисам претјерани оптимиста, али желим да вјерујем у српско јединство. Требају нам људи у Сарајеву који желе да чују став из Републике Српске. Одлука је у рукама људи из СДС-а да ли подржавају или не такав концепт", нагласила је Цвијановићева.

Она је истакла да БиХ не смије бити "уско грло" за конструктивне идеје које долазе из Републике Српске.

"Посљедње четири године, нажалост, нисмо имали српско јединство на нивоу БиХ. Посебно ме чини незадовољном то што су људи који су представљали Републику Српску на нивоу БиХ били спремни да се, обрачунавајући се са СНСД-ом, уствари раде на штету Републике Српске", рекла је Цвијановићева.

Он је додала да је изборни резултат казна таквој политици и да то више не смије да се понавља.

"Имаћемо одбрану Републике Српске у Сарајеву, а када је тамо Република поштеђена притисака, онда можемо да се посветимо развоју", рекла је Цвијановићева.

Она је поручила да је њен политички циљ очувана, јака и стабилна Република Српска, те додала да јој однос који је у протекле двије деценије изградила са предсједником Српске Милорадом Додиком много помаже у раду.

"Захвална сам предсједнику Додику на указаном повјерењу. Од њега сам много научила када је у питању важност очувања институција и окупљеност око интереса Републике и мој задатак је да наставим да држим институције на окупу, јасно усмјерене на интерес Републике. Оно што је радио предсједник Додик у свом мандату, мени може само да користи и да буде добра основа за мој будући рад као предсједника", рекла је Цвијановићева.

Она је истакла да нема страх од функције и да нема ту никаквог притиска, те да је предност што на функцији предсједника Српске насљеђује Додика, јер су уигран тим и тако ће и наставити.

Говорећи о потпредсједнику СНСД-а Радовану Вишковићу, који ће бити предложен за мандатара нове владе Српске, Цвијановићева је рекла да је са њим имала одличну сарадњу и да он зна шта значи играти тимски.

"Осим у политици, дуго је и у привреди, а као народни посланик био је дио наше политичке агенде тако да ће то знатно олакшати наш рад, али и наш концепт окупљености око интереса Републике", рекла је Цвијановићева.

Поводом изјаве предсједника СНСД-а Милорада Додика након избора да у владајућој коалицији у Српској постоје "мангупи" који нису радили према коалиционом споразуму, Цвијановићева је рекла да, ако је некоме указано повјерење и дио је коалиције, то мора да испоштује на терену.

"Не видим ништа спектакуларно око изјаве за `мангупе`. Коалиција СНСД-ДНС-СП и сада Уједињена Српска је стабилна и биће окосница наше будуће политике. Имате људе који су испали `мангупи` на изборима, али имате оне који су `битанге`. Са `мангупима` се некако и може, али са `битангама` веома тешко. Њих има у свим партијама и једноставно је дошло вријеме да се подвуче црта. Анализа коју радимо додатно ће разбистрити ствари", рекла је она.

На констатацију да би власт Републике Српске могла остати без опозиције, уколико се настави осипање кадрова, прије свега, оних из СДС-а, Цвијановићева је рекла да Српска неће бити без опозиције, али да је јасно да су многи схватили да је погрешно сводити опозициони наступ на изливе мржње, а без конкретног политичког дјеловања.

"Бити креативна опозиција је једно, али прелазити границе доброг укуса или користити институције БиХ за обрачун са институцијама Републике Српске, то је већ нешто друго", поручила је Цвијановићева.

Она је рекла да ће и убудуће присуствовати сједницама Владе Српске, али онда када је то процедурално предвиђено или кад је ријеч о стратешким питањима о којима треба разговарати.

Цвијановићева је истакла да је поносна што је на изборима добила велику подршку од жена, али да није охрабрујуће што у новом сазиву Народне скупштине Српске има мањи број изабраних жена.

"Са друге стране, иако се гласачи и грађани по инерцији више опредјељују за мушке кандидате, важно је да и жене буду што видљивије у политици", рекла је Цвијановићева.

(Вечерње новости)

Коментари / 67

Оставите коментар
Name

куку нама са нама

04.11.2018 11:36

Сто вам гурају вруц кромпир,моји глупи СДС овци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

04.11.2018 12:04

А ти би и даље са Бакиром....Хасо

Name

Пеђа

04.11.2018 12:21

Бурле је рекао да ће са Бакиром и то ће се по њему звати патриотизам

Name

Пророк

04.11.2018 12:21

Сада ће наступити највеће свађе, сукоби... између Срба пошто су избори сигурно покрадени, тј. све је противу Сораба упрегнуто да победи; Додик-пљачкаш, Бисера-усташка унука, папци-издајице, министри/директоро-лопови-издајице...

Name

Дацх

04.11.2018 12:34

Јоооој бозе ко це ово цудовисте гледати 4 године и слусати небулозе. Ово мој председник није. Мој председник мора бити Србин а не неки изрод.

Name

Пејо Марић

04.11.2018 12:40

Поносан сам на своју унук, како паметно ради на уништавању Српске парадржаве и то без оружја!!! Свака част и њој и ДодиГу.

Name

Ре дацх

04.11.2018 13:18

Она је легално изабрана предсједница и то се у свим демократским друствима постује. Кога не зелис гледати не морас, а за овакве изјаве се казњава.

Name

Деки

04.11.2018 14:03

Јединство лопова и постених због неког српства????Ма хајде молим вас.У БГ дају огромне паре за неки глупи тунел у сред парка и преко ставе заставу Србије.Кад народ пита сто сте толике паре дали за ту глупост а они нападну,ви мрзите српску заставу,све сто је српско.....тако је сад и овде.Ако нецете да слузите лоповима онда сте издали српство...

Name

Оле Бисерка

04.11.2018 15:06

Простим рјецником рецено "Свирај ти уз неку ствар устаска унуко". Толико од мене

Name

Ре Педја

04.11.2018 15:09

Нараво. За пар мјесеци це Бакир бити највеци пријатељ Срба. Само гледај. Лако је глупом и неписменом народу подвалити.

Name

Ре ре Дацх

04.11.2018 15:27

Није она легално изабрана, и тога.је и сама свјесна. Унистице ово сиротиње сто је остало и то је то. Бла бла бла и ниста висе се од ње не мозе цути. Зестоко це она дрмнути главурдом о земљу.

Name

Није

04.11.2018 15:36

Вама нико добар јер је проблем у вама. Ослободите се мрзње па це овој земљи бити много боље. Ваљда сте видјели за ових 12 година да не мозе победити васе зло. Вец поцните слусати Патријарха и Владике те праве родољубиве интелектуалце.

Name

куку нама са нама

04.11.2018 15:37

За оне који мало лошије стоје са капацитетом реалног расуђивања,дођем појашњење врућег кромпира и тих неких Бакира и Дудука..У питању је борац прве категорије ВРС,који сада неописиво жали што га тај податак прогања..ЗНАЧИ ОВАКО...ПОШТО СУ СВИ ОД НАСТАНКА ПА ДО САДА,ДОВЕЛИ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ,ДО КРАЈА,САДА СЕ ТРАЖЕ НАЧИНИ У КОГА ДА СЕ УПРЕ ПРСТОМ НА КРАЈУ..БУРЛЕ ЈЕ НАЈВИШИ КРИВАЦ ЗА ТО И САД ОВАКО ЛАЈЕ НА СВЕ,ПА И СВЈЕТСКЕ МОЋНИКЕ,А УЗ ТО ЧИКА ОВЕ БРАВЕ ИЗ СДС ДА СЕ УЈЕДИНЕ..УЈЕДИНИЛИ СЕ ИЛИ НЕ РС СЕ РАСПАДА,А ТО ЋЕ ЊЕМУ БИТИ ГЛАВНИ АЛИБИ,КАКО СУ ЗА ТО КРИВИ ОВИ КАРАЏИЋЕВЦИ...паметном доста оволико

Name

за РЕ

04.11.2018 17:30

Више је твој Додик јео и пио са Бакиром него ико други,љиго једна.

Name

Ре Није

04.11.2018 22:47

Ко ти је нпр. прави родољубиви интелектуалац? Де, наведи нам једног. Обзиром да ја знам многе и претпостављам за кога су гласали.

Name

Калаба

05.11.2018 18:25

А ста це сада Мектиц?

Name

плавуса

04.11.2018 11:42

ПА ЈЕЛИ ТО ПЕЈИНА УНУКА ПРАВИ СРПСКО ЈЕДИНСТВО ХАХАХА

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

04.11.2018 12:24

Плавуса це направити треци ентитет.зиви били па видјели.Дервента.Брод,Модрица и Одзак...???

Name

Борачка

04.11.2018 21:45

Жељка је убједљиво најбољи премијер РС, други јој нису ни близу, не сумњам да ће бити и добар Предсједник.. СРЕТНО ЖЕЉКА КРАЉИЦЕ

Name

Није него

04.11.2018 11:46

Бореновићу, немојте признати изборе, идите до краја. Ова сигурно није побиједила. Ако ову будемо слушали још, сгурно ћемо оболити. СПАСИТЕ НАС ОД ОВЕ ШАМПИОНКЕ! УПОМОЋ! УПОМОЋ! УПОМОЋ! УПОМОЋ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оћел крај икако...

04.11.2018 12:28

Због те ваше крилатице "идемо до краја" коју злурадо пласирате најчешће преко оног несрећног родитеља Давора, идете право до краја, како и сами кажете. Због негативности, недостојанствености, огорчености, гордости и свих других лоших особина и јесте ту гдје сте. Нећете ли коначно и доћи до тог краја па да коначно српски народ добије нормалну опозицију. Ви нисте низашта!

Name

РЕ НИје него

04.11.2018 13:00

Зови само звови, сви ће соколови за те живот дати!, А ове вране нека гракћу око Додикове куће.

Name

Ре оцел

04.11.2018 13:00

Ајде наброј позитивне стране ове туке

Name

Борачка

04.11.2018 21:57

Нађи једну ману у њеном раду, можда једина мана што је дала мајкама које не раде плату или што повећава пензије, плате, а можда што је испоштвовала пољопривреднике или што је борцима који не испуњавају услове за пензионисање дала пензију, а можда што редовно исплаћује плате буџетским корисницима или што гради ХЕ, ауто путеве, болнице, мостове, водоводе итд. итд

Name

БОБА

04.11.2018 11:51

МА ВИ СТЕ ДОКАЗАЛИ ДА СТЕ ЦАРЕВИ. НЕ ТРЕБА ВАМА НИКО. ЈАЧИ СТЕ ОД СУДБИНЕ, САМО СЕ ЛАГАНО УВЛАЧИТЕ И ПРКОСИТЕ НЕ МОЈТЕ НАГЛО.ДОК ГОД БУДЕ ТАКВЕ РЕТОРИКЕ ,ОЧУВАЊА ЈЕДИНСТВА ВИ САМО МОЖЕТЕ НАЗАД НАПРИЈЕД НИКАДА. СВИ ЋЕ ПРИЈЕ ПОМРИЈЕТИ НЕГО ДОЧЕКАТИ НЕШТО ПАМЕТНО .СВИ АНАЛИТИЧАРИ ПЛАЋЕНИЦИ И ВАШЕ ПРИСТАЛИЦЕ СУ РЕКЛЕ ДА СТЕ НА ТУ РЕТОРИКУ ДОБИЛИ ИЗБОРЕ ПА БУЈРУМ У КОПРЦАЊЕ.ИМА ЛИ ИШТА НОВО.СРЕТНО У ОВОМ ЛУДИЛУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цица

04.11.2018 11:51

Е нађи ми жену која је за тебе гласала. Моје другарице ни једна није иако смо све у СНСД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

И ја гласала, ако сам, нека сам!

04.11.2018 12:29

Ја јесам гласала. И много других жена! Нешто нисмо видјеле бољи избор...

Name

Мој глас за Предсједницу

04.11.2018 12:37

Па кад сте љубоморне домаћиве, шта вам можемо;)

Name

Ре за ове што су гласале за Бисерку

04.11.2018 17:55

Ја се тиме не би хвалила,то нажалост говори само о вама,вашим менталним капацитетима и способности здравог расуђивања!

Name

075

04.11.2018 11:52

Највећи кредитор владе "бољег" ентитета је "домаћа" банка са сједиштем у Мостару, у ,интересантно, улици Алојзија Степинца!! Хрватска полако али сигурно избија и на ријеку Дрину!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прелетац

04.11.2018 11:52

Дај мјесто премијера сдс и будите и у сарајеву заједно ста лупас висе

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре прелетац

04.11.2018 15:04

И ето новог рата као 92.

Name

Прелетац

04.11.2018 18:42

Па и сад људи гину и гладни су али ти не видис ботино

Name

Пејина унука

04.11.2018 12:00

Само слога Србина спасава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само тјерати

04.11.2018 12:01

Откуд она може знати знати да су њој жене дале велику подршку када је гласање тајно.То је још један знак да се гласало лажно као фиктивни гласачи из иностранства и да су кориштени идентитети мртвих људи

ОДГОВОРИТЕ
Name

наметнута

04.11.2018 12:07

Бисера је као страни представник коју није изабрао српски народ, то она зна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

04.11.2018 13:20

Колико ми је познато.ни у Србији народ није изабирао предсједника владе...!! Ко ју је поставио....???

Name

Чкаља

04.11.2018 12:07

Носио те ђаво и оне који су ти дали глас. Покрадене нисмо могли бројати јер Банко циковац броји новац који сте му ставили у џепове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

04.11.2018 12:28

Ево је! Није је одавно било,трговкиња на дјелу!Кад проговори стиде се синови цовјецији!Лази,преваре,зена без вјере,нације,брани интересе Рс -е. Кад помру пензионери од њене високе пензије,доброг зивота,мозда и нама буде боље,они су гласали,а друга популација,сигурно није,ко би за наказу моралну и људску гласао?!

Name

Ре Да

04.11.2018 19:05

Како је сијала, тако це и зети.Боље би јој било да се бавила синовима, на вријеме и кад је требало. Сав Прњавор зна кад јој је син Филип урлао на дједа Зивојина.

Name

Аустриа

04.11.2018 12:16

Свака цаст ал од формирања те корумпиране владе нема ниста одприлике даје твој милокрад дао дзабе милионе за гласање

ОДГОВОРИТЕ
Name

Врећа

04.11.2018 12:18

О чему она прича?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ратко

04.11.2018 12:52

Прица небулозе као и увек, али ето хвала, продузила нам је зивотни век за 4 године.

Name

објективно сагледано

04.11.2018 12:33

Управо це се СНСД урусити до темеља, а не СДС, само уласком СДС у коалицију виде спас за себе.Знају они најбоље право стање, тога се боје.Ово је јединствена прилика за СДС да постане сназан,да постане то сто градјани зеле и требају да имају... на власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

границар

04.11.2018 12:53

Ама од цега се висе брани Република Српска? Од цега?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дати сансе панетнима

04.11.2018 12:54

Оцито да треба направити једно велико провјетравање,да бисмо створили бољу климу за рад.Треба укљуцити младје људе са свим својим вриједностима и заједницки створити сироки потенцијал прогресивних и образованих кроз моделе заједницког дјеловања.Сматрам да је јако вазно све поставити у нови оквир. Треба организовсти људе према способностима и потребним квалификацијама,који досад нису били политицки актери,али имају ста политици понудити.Овим зелим реци да се не моземо дрзати неких поставки прослих времена. Требају нам прогресивни који зеле да раде и унаприједе област која им је повјерена.Мислим да ствари неце успјети ако се буду појављивали исти људи који ниста нису направили и нису имали одјека на руководним мјестима.То је бит свега.Људски је прузити руку и дати сансу најбољима.Они који су оставили сузави траг корупције,упропастили јавна предузеца,по питању доброг нису направили ниста,ко мозе у њих висе имати повјерења.Кљуцна је ствар да им позелимо да то висе никад не буду и да за то одговарају...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Арена

04.11.2018 13:36

Врло дрско манипулисање ријеци :Српско јединство.Похлепни и незасицени политицари који нам русе основна људска права,угасили и опљацкали безброј фабрика,они који градјане застрасујуи под цијим окриљем цвијета криминал и код којих криминалци имају заститу и упористе,политицари који ни трунке постовања немају према градјанима ове земље,они позивају на јединство.Ко нас овде представља и ко нас овде стити?Нисте патриоте,одликују вас врло рузне карактеристике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалуцанка СДС

04.11.2018 14:53

Тацно 100%.Замјена теза Цвијановицке на нивоу вртица.Од кога се бранимо..па био је снсд главна српска странка на бих нивоу до 2014.Да се не види колико је овдје лосе и колико су нас покрали хајмо мало прице као у комунизму,о вјецитом "унутрасњем непријатељу".Скојевка го хоме у Теслиц,оа тамо варај народ на овакве форе,то ти у БЛ неце проци.

Name

Нострадамус

04.11.2018 13:47

СНСД-овцине само немојте ви о јединству са вама смо унистени

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боба

04.11.2018 18:06

Највеци непријатељ овог народа су политицари. Њихова хоботница на свим нивоимаа ! А народ види и зна све али немоцан а они то користе од рата до данас !!! Лопови из свих странака увеезани у дрзавни апарат и направили робовласницко друство у 21 вијеку на пљацки народаааа а они представљају народ који бјези од њих

Name

Робин Худ

04.11.2018 13:48

Бисерка...не лупај....пребацујете одговорност ти и Рудоња за све промашаје у цијепању националног ткив опозицији...која истина није бајна, али ви сте дефинитивно врх криминала,корупције,партократије,лоповлука, догматизма ,лажи и обмана....ви нисте ни за чуват кокоши у кокошињцу а камо ли за стварање јединства и стабилне државе...али шта је ту је ,са вама ће морат они који су то потписали павићеви и Ђоицини луфтераши....Стевандић због уцјене и неки папци који су узели паре од вас...сви остали још имају времена да добро,добро размисле прије но што стобом" заплешу",...јер ти си плесачица...кад Рудоња пјева....остали о нетребају и неморају, а није ни упутно с таквим олошем имат посла...проћи ће 4 године брзо....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

04.11.2018 14:53

Тако је Робин Худ.

Name

xxx

04.11.2018 13:55

Које повјерење БИСЕРКА си добила од кога од којег народа....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брод

04.11.2018 13:56

Благо нама, вјероватно боље и незаслужујемо јер је већина кркана каква је и секта која управља РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Ре дацх

04.11.2018 14:14

Легално изабрана са десетинама хиљада лажних украдених листића. Стварно легално...п

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

04.11.2018 14:33

А ријесавање слуцаја убиства Давида Драгицевица од СНСД-а. Господо ријесите тај слуцај, у знак добре воље па да размисле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРАВДА

04.11.2018 15:12

НИКАДА ЛОПОВИ И ПОСТЕНИ ЉУДИ НИСУ МОГЛИ ЗАЈЕДНО. КО САД ОДЕ ДОДИКУБЗНА СЕ СТА ЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Види,види

04.11.2018 17:25

У име Српског јединства да али не са вама СНСД.Ви сте ову РС девастирали и направили богаља.Ви сте зло које је задесило Српски народ.

Name

роккy

04.11.2018 16:17

Ниста се у васој политици неце промијенити , ви само настављате даље политиком корупције, уцјена и директних пријетњи људима који мисле другације од вас. Додик се понаса као диктатор а ви сте његова десна рука. И таква политика це пасти кад-тад, Таква политика не води добробити градјанима РС и зато нормални , млади људи одлазе. Напустају РС јер им васа власт не мозе обезбиједити достојан зивот а камоли будуцност. Непријатељи РС су криминал, сиромаство , лоса економија а ви се против тога не зелите или не смијете борити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не и не

04.11.2018 17:29

Ни под каквим условима нема сарадње па ни приче са СНСД лоповима.Српска Демокретска Странка је патриотска и државотворна и нема шта тразити са тајкунима,кеседзијама,лоповима и дезертерима.Њима треба сада неко да би пропаст РС пребацили на њега. Злотвори.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

04.11.2018 22:45

Није ми јасно што ће им сарадња са осталим странкама. Па он је главни Баја, он може све, може сам, па бујрум, стари... Нама ионако није добро.

Name

Yессс

04.11.2018 23:18

Нема те цијене са њима...

Name

Па куд ћеш са издајницима муко

04.11.2018 21:23

Па гдје су ти патериоте нестале, куд ћеш са издајницима несретнице јеси ли то већ заборавила!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

04.11.2018 21:40

Свак је рођен да по једном умре, част и брука живе довијека! Јесу ли преводиоци имали великог Његоша у наставном програму или је дотична игнорисала преспавала! Честитих људи никада неће нестати, и честити немају цијену да их купите!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ученице драга

05.11.2018 08:41

Да си паметна и урадиш онако како ти савјест налаже, јер сви ми имамо своју савјест, поготово да вратиш мило за драго бахатом учитељу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛАФИНА

05.11.2018 10:10

ПА ГДЈЕ ЈЕ ДО САДА,ТОЛИКЕ ГОДИНЕ, БИЛО ТО ЈЕДИНСТВО И ОТКУД САДА ТОЛИКА ПРАСИНА И ПРИЦА О ЈЕДИНСТВУ И ОДБРАНИ РС...ОД КОГА И ЗА КОГА??? ОД СЕБЕ САМИХ ИЛИ??? КАКВО ЈЕ ОВО СЕРВИРАЊЕ И ЗАМАЈАВАЊЕ КАО УОСТАЛОМ И ОНАЈ ЈАДНИ РЕФЕРЕНДУМ НА КОЈИ НАРОД НАВУКОСТЕ ПА БИ СТО БИ И НИКОМ НИСТА..ДАЈ ВИСЕ НАРОДЕ НЕ НАСЈЕДАЈ НА ОВЕ ГЛУПОСТИ А У КОРИСТ ОНИХ КОЈИ СУ НА ВЛАСТИ 20 ГОДИНА И ТЕК САД ПРИЦАЈУ О ОПАСНОСТИ ОЦУВАЊУ ЈЕДИНСТВУ...МА ПОВРАЦА МИ СЕ ОД ВАС..

ОДГОВОРИТЕ
Name

реално

05.11.2018 18:11

Драги градјани, па видите ли ви да ми заиста имамо посла са јако озбиљно поремеценим особама у власти. Скоро па половина.

ОДГОВОРИТЕ