Мамић званично одстрањен из Динама!

"Задовољни смо што је наш притисак и захтјев уродио плодом и што Здравко Мамић, као и Зоран Мамић и Дамир Врбановић, сада бар правно више немају никакве везе с клубом", поручују из удружења "Динамо то смо ми".

Фудбал 04.11.2018 | 18:15
Мамић званично одстрањен из Динама!
Здравко Мамић више није члан Динама. Осим њега из клуба су искључени његов брат Зоран Мамић и Дамир Врбановић, јавља ХРТ.

Из удружења "Динамо то смо ми" кажу како се то догодило због њихових захтјева Управи клуба још из маја. Удружење је упутило захтјев за њихово избацивање прије пресуде суда у Осијеку, а темељили су га на члану 19. Статута Динама.

У том члану стоји да ће Клуб захтјев за чланство одбити особи за коју је правомоћно утврђено да је Клубу својим понашањем и радњама нанијела штету, као и за вријеме док трају одговарајући поступци.

У међувремену је правоснажна оптужница постала и неправоснажна пресуда, због чега је Здравко Мамић побјегао из Хрватске због затворске казне изнад пет година, Зоран Мамић добио је четири године и 11 мјесеци затвора, а Врбановићу је неправоснажно одређена казна затвора од три године.

"Нажалост, на тај захтјев из клуба нам никада нису одговорили, но увјерени смо да се нешто тако не би догодило да нисмо предали захтјев крајем маја. Задовољни смо што је наш притисак и захтјев уродио плодом и што Здравко Мамић, као и Зоран Мамић и Дамир Врбановић, сада бар правно више немају никакве везе с клубом. Прије неколико година то не би било могуће ни као идеја", казао је Јурај Чошић, предсједник удружења "Динамо то смо ми".

Он је поздравио чињеницу да они који су оштетили Динамо више нису његови чланови.

"Идуће што клуб треба учинити јесте затражити од њих да врате противправно стечену имовинску корист, што је Скупштина Динама пропустила учинити. Ако они то не буду учинили, наравно да ћемо ми морати подносити такав захтјев, али исто тако и тражити одштету те казнену одговорност од чланова Скупштине клуба који су гласали да Динамо није оштећен, што је суд у Осијеку јасно демантовао неправоснажном пресудом", додао је Чошић.

Ипак, након саопштења овог удружења, са "Максимира" су демантовали тврдње да Мамић више није члан клуба.

"ГНК Динамо демантује све наводе из јавног саопштења удружења 'Динамо то смо ми' који су се појавили у медијима. Члан 19. Статута ГНК Динамо наводи како је Извршни одбор једино тијело клуба које доноси одлуку о брисању чланства из клуба, а Извршни одбор никада није донио одлуку да се Здравко Мамић искључи из чланства клуба", стоји у саопштењу.

Из клуба такође објашњавају како "прошле седмице" нико није извршио увид у регистар чланова како се наводи у саопштењу, те самим тим нити једна информација из саопштења није тачна, преноси ХРТ.

"На крају, не знамо коме је у интересу ширити дезинформације у тренутку када се ГНК Динамо припрема за једну од најважнијих утакмица у новијој историји клуба", крају су написали из Динама.

Динамо ће у четвртак на распроданом "Максимиру" дочекти Спартак из Трнаве у Лиги Европе. У случају ремија или побједе Динамо ће осигурати дуго ишчекивано европско прољеће.

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар