Mamić zvanično odstranjen iz Dinama!

"Zadovoljni smo što je naš pritisak i zahtjev urodio plodom i što Zdravko Mamić, kao i Zoran Mamić i Damir Vrbanović, sada bar pravno više nemaju nikakve veze s klubom", poručuju iz udruženja "Dinamo to smo mi".

Fudbal 04.11.2018 | 18:15
Mamić zvanično odstranjen iz Dinama!
Zdravko Mamić više nije član Dinama. Osim njega iz kluba su isključeni njegov brat Zoran Mamić i Damir Vrbanović, javlja HRT.

Iz udruženja "Dinamo to smo mi" kažu kako se to dogodilo zbog njihovih zahtjeva Upravi kluba još iz maja. Udruženje je uputilo zahtjev za njihovo izbacivanje prije presude suda u Osijeku, a temeljili su ga na članu 19. Statuta Dinama.

U tom članu stoji da će Klub zahtjev za članstvo odbiti osobi za koju je pravomoćno utvrđeno da je Klubu svojim ponašanjem i radnjama nanijela štetu, kao i za vrijeme dok traju odgovarajući postupci.

U međuvremenu je pravosnažna optužnica postala i nepravosnažna presuda, zbog čega je Zdravko Mamić pobjegao iz Hrvatske zbog zatvorske kazne iznad pet godina, Zoran Mamić dobio je četiri godine i 11 mjeseci zatvora, a Vrbanoviću je nepravosnažno određena kazna zatvora od tri godine.

"Nažalost, na taj zahtjev iz kluba nam nikada nisu odgovorili, no uvjereni smo da se nešto tako ne bi dogodilo da nismo predali zahtjev krajem maja. Zadovoljni smo što je naš pritisak i zahtjev urodio plodom i što Zdravko Mamić, kao i Zoran Mamić i Damir Vrbanović, sada bar pravno više nemaju nikakve veze s klubom. Prije nekoliko godina to ne bi bilo moguće ni kao ideja", kazao je Juraj Čošić, predsjednik udruženja "Dinamo to smo mi".

On je pozdravio činjenicu da oni koji su oštetili Dinamo više nisu njegovi članovi.

"Iduće što klub treba učiniti jeste zatražiti od njih da vrate protivpravno stečenu imovinsku korist, što je Skupština Dinama propustila učiniti. Ako oni to ne budu učinili, naravno da ćemo mi morati podnositi takav zahtjev, ali isto tako i tražiti odštetu te kaznenu odgovornost od članova Skupštine kluba koji su glasali da Dinamo nije oštećen, što je sud u Osijeku jasno demantovao nepravosnažnom presudom", dodao je Čošić.

Ipak, nakon saopštenja ovog udruženja, sa "Maksimira" su demantovali tvrdnje da Mamić više nije član kluba.

"GNK Dinamo demantuje sve navode iz javnog saopštenja udruženja 'Dinamo to smo mi' koji su se pojavili u medijima. Član 19. Statuta GNK Dinamo navodi kako je Izvršni odbor jedino tijelo kluba koje donosi odluku o brisanju članstva iz kluba, a Izvršni odbor nikada nije donio odluku da se Zdravko Mamić isključi iz članstva kluba", stoji u saopštenju.

Iz kluba takođe objašnjavaju kako "prošle sedmice" niko nije izvršio uvid u registar članova kako se navodi u saopštenju, te samim tim niti jedna informacija iz saopštenja nije tačna, prenosi HRT.

"Na kraju, ne znamo kome je u interesu širiti dezinformacije u trenutku kada se GNK Dinamo priprema za jednu od najvažnijih utakmica u novijoj istoriji kluba", kraju su napisali iz Dinama.

Dinamo će u četvrtak na rasprodanom "Maksimiru" dočekti Spartak iz Trnave u Ligi Evrope. U slučaju remija ili pobjede Dinamo će osigurati dugo iščekivano evropsko proljeće.

Izvor: mondo.ba/Fena

Komentari / 0

Ostavite komentar