Марсијал и Де Хеа желе што већу плату од Јунајтеда!

И неће да потпишу док им захтеви не буду испуњени!

Фудбал 08.11.2018 | 23:08
Марсијал и Де Хеа желе што већу плату од Јунајтеда!
Тежње Жозеа Муриња да се у што краћем року потпишу нови уговори са Антонијем Марсијалом и Давидом де Хеом наишле су на проблем који би у перспективи могао да постане непремостива препрека у даљој реализацији.

Дуго је Манчестер јунајтед био великан у који су играчи долазили због части, угледа и једноставно традиције, али сада су дошла нека друга времена. Наиме, Јунајтед се претворио у краву музару која служи за извлачење баснословних сума новаца. Иако то помало звучи рогобатно, али тако испада. У острвској штампи се овог јутра појавила информација да се Антонију Марсијалу прикључио и један од најбољих голмана Европе и света на листи играча који одбијају да потпишу нови уговор са Јунајтедом. Разлог је прилично једноставан, а опет толико тога компликује на Олд Трафорду - Алексис Санчез. Тачније, његов монструозни уговор који зарађује око 500.000 евра недељно и убедљиво је најплаћенији играч Премијер лиге, што је створило јаз на платној листи и одређено незадовољство међу играчима. На све то Санчез добија и близу 90.000 евра за сваки наступ! 

Писали смо недавно да је Марсијал одбио Јунајтедову понуду за нови уговор, пошто је тражио дупло више новца од онога што сада добија. А то је 4.500.000 евра. Јунајтедова понуда није била ни близу суме од 9.000.000 евра, односно 170.000 евра седмично, колико Марсијал жели. Француз је последњих месеци прошао дуг пут од фудбалера незадовољног својим статусом и неког ко је био међу првима на листи за одстрел, до понајбољег играча овог лошег Јунајтеда. Не само да је поправио игру у свим сегментима, већ је постао неизоставни шраф у систему Жозеа Муриња. Поново је био стрелац и то изједначујућег гола против Борнмута и био међу најзаслужнијима за победу у последњим тренуцима. 

Оно што је Марсијал урадио недавно, сада ради и Де Хеа. Односно, његови агенти. Преговора је било, али заступници шпанског голмана упиру прстом ка папирима, показујући Санчезову плату и траже много више за свог клијента. С правом, рекло би се. Шпанац је тренутно на око 190.000 евра седмично, а његови агенти траже вртоглавих 340.000 европских новчаница! У Јунајтеду сматрају да је то претерано, без обзира што је Де Хеа међу најбољима на својој позицији. 

Проблем са Марсијалом је што му уговор истиче наредног лета, а од јануара може слободно да преговара с ким жели, што оставља могућност да оде у јулу без обештећења. Де Хеи уговор истиче у јуну 2020. године, али Јунајтед сада већ озбиљно корача по ивици провалије и озбиљно се коцка с још једним озбиљним губитком. 

У овом тренутку, то су два преозбиљна проблема...

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар