Marsijal i De Hea žele što veću platu od Junajteda!

I neće da potpišu dok im zahtevi ne budu ispunjeni!

Fudbal 08.11.2018 | 23:08
Marsijal i De Hea žele što veću platu od Junajteda!
Težnje Žozea Murinja da se u što kraćem roku potpišu novi ugovori sa Antonijem Marsijalom i Davidom de Heom naišle su na problem koji bi u perspektivi mogao da postane nepremostiva prepreka u daljoj realizaciji.

Dugo je Mančester junajted bio velikan u koji su igrači dolazili zbog časti, ugleda i jednostavno tradicije, ali sada su došla neka druga vremena. Naime, Junajted se pretvorio u kravu muzaru koja služi za izvlačenje basnoslovnih suma novaca. Iako to pomalo zvuči rogobatno, ali tako ispada. U ostrvskoj štampi se ovog jutra pojavila informacija da se Antoniju Marsijalu priključio i jedan od najboljih golmana Evrope i sveta na listi igrača koji odbijaju da potpišu novi ugovor sa Junajtedom. Razlog je prilično jednostavan, a opet toliko toga komplikuje na Old Trafordu - Aleksis Sančez. Tačnije, njegov monstruozni ugovor koji zarađuje oko 500.000 evra nedeljno i ubedljivo je najplaćeniji igrač Premijer lige, što je stvorilo jaz na platnoj listi i određeno nezadovoljstvo među igračima. Na sve to Sančez dobija i blizu 90.000 evra za svaki nastup! 

Pisali smo nedavno da je Marsijal odbio Junajtedovu ponudu za novi ugovor, pošto je tražio duplo više novca od onoga što sada dobija. A to je 4.500.000 evra. Junajtedova ponuda nije bila ni blizu sume od 9.000.000 evra, odnosno 170.000 evra sedmično, koliko Marsijal želi. Francuz je poslednjih meseci prošao dug put od fudbalera nezadovoljnog svojim statusom i nekog ko je bio među prvima na listi za odstrel, do ponajboljeg igrača ovog lošeg Junajteda. Ne samo da je popravio igru u svim segmentima, već je postao neizostavni šraf u sistemu Žozea Murinja. Ponovo je bio strelac i to izjednačujućeg gola protiv Bornmuta i bio među najzaslužnijima za pobedu u poslednjim trenucima. 

Ono što je Marsijal uradio nedavno, sada radi i De Hea. Odnosno, njegovi agenti. Pregovora je bilo, ali zastupnici španskog golmana upiru prstom ka papirima, pokazujući Sančezovu platu i traže mnogo više za svog klijenta. S pravom, reklo bi se. Španac je trenutno na oko 190.000 evra sedmično, a njegovi agenti traže vrtoglavih 340.000 evropskih novčanica! U Junajtedu smatraju da je to preterano, bez obzira što je De Hea među najboljima na svojoj poziciji. 

Problem sa Marsijalom je što mu ugovor ističe narednog leta, a od januara može slobodno da pregovara s kim želi, što ostavlja mogućnost da ode u julu bez obeštećenja. De Hei ugovor ističe u junu 2020. godine, ali Junajted sada već ozbiljno korača po ivici provalije i ozbiljno se kocka s još jednim ozbiljnim gubitkom. 

U ovom trenutku, to su dva preozbiljna problema...

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar