Ако Бока освоји Копа Либертадорес - има један проблем!

Биће у сукобу интереса пред Светско клупско првенство!

Фудбал 06.11.2018 | 09:00
Ако Бока освоји Копа Либертадорес - има један проблем!
Судар светова очекује се у финалу Копа Либертадорес. Аргентина ће стати, Буенос Ајрес ће бити центар света. Већ сада бројни навијачи и фудбалски заљубљеници не могу да дочекају тај дуел, а навијачи и играчи би дали све да њихов тим победи. Међутим, ако Бока буде освојила ово такмичење наћи ће се у мањем проблему.

Можда је сукоб интереса боља реч. О чему се ради?

Па, главни спонзор Боке је "Qатар Аирwаyс", а клупско Светско првенство ће се играти у Абу Дабију, у Уједињеним Арапским Емиратима. То значи да Бока не би могла да игра у дресовима са именом овог спонзора. Али то није било који спонзор да може тек тако да изађе у дресовима без њега. Ради се о корпорацији са којом је Бока потписала уговор на пет сезона и то са великим осмехом предочила навијачима. Ради се о великом новцу. И не може Бока тек тако да промени дресове.

Делује наивно на прву лопту, али заправо није баш тако.

Катар има проблеме с Емиратима, Египтом, Јеменом, Бахреином и Саудијском Арабијом од 2017. године. Зато нико у Емиратима не сме да користи лого Катара. То би се односило и на играче и на навијаче на поменутом Светском првенству за клубове.

Ако би се неко појавио са оригиналним дресом Боке, било играч или навијач, због тога би могао да буде кажњен више од 100.000 евра и да заврши у затвору до 15 дана.

Али, о том потом. Бока ће све дати дати да освоји Копа Либертадорес. После тога, више ништа им неће ни бити важно.  Ко ће сада да размишља о Светском првенству за клубове? Први меч Суперкласика против Ривер Плате заказан је за 10. новембар.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар