Ako Boka osvoji Kopa Libertadores - ima jedan problem!

Biće u sukobu interesa pred Svetsko klupsko prvenstvo!

Fudbal 06.11.2018 | 09:00
Ako Boka osvoji Kopa Libertadores - ima jedan problem!
Sudar svetova očekuje se u finalu Kopa Libertadores. Argentina će stati, Buenos Ajres će biti centar sveta. Već sada brojni navijači i fudbalski zaljubljenici ne mogu da dočekaju taj duel, a navijači i igrači bi dali sve da njihov tim pobedi. Međutim, ako Boka bude osvojila ovo takmičenje naći će se u manjem problemu.

Možda je sukob interesa bolja reč. O čemu se radi?

Pa, glavni sponzor Boke je "Qatar Airways", a klupsko Svetsko prvenstvo će se igrati u Abu Dabiju, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. To znači da Boka ne bi mogla da igra u dresovima sa imenom ovog sponzora. Ali to nije bilo koji sponzor da može tek tako da izađe u dresovima bez njega. Radi se o korporaciji sa kojom je Boka potpisala ugovor na pet sezona i to sa velikim osmehom predočila navijačima. Radi se o velikom novcu. I ne može Boka tek tako da promeni dresove.

Deluje naivno na prvu loptu, ali zapravo nije baš tako.

Katar ima probleme s Emiratima, Egiptom, Jemenom, Bahreinom i Saudijskom Arabijom od 2017. godine. Zato niko u Emiratima ne sme da koristi logo Katara. To bi se odnosilo i na igrače i na navijače na pomenutom Svetskom prvenstvu za klubove.

Ako bi se neko pojavio sa originalnim dresom Boke, bilo igrač ili navijač, zbog toga bi mogao da bude kažnjen više od 100.000 evra i da završi u zatvoru do 15 dana.

Ali, o tom potom. Boka će sve dati dati da osvoji Kopa Libertadores. Posle toga, više ništa im neće ni biti važno.  Ko će sada da razmišlja o Svetskom prvenstvu za klubove? Prvi meč Superklasika protiv River Plate zakazan je za 10. novembar.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar