Фернандињо добија насљедника?!

Пеп спремио 45. 000. 000 евра за Лионовог ратника! Други покушај. . .

Фудбал 07.11.2018 | 12:45
Фернандињо добија насљедника?!
Времена се мењају. Самим тим и људи. Хтели ми то или не, постајемо старији са сваком новом секундом. Тако је у сваком сегменту живота. Због тога Пеп Гвардиола увек гледа унапред и размишља како да Манчестер Сити изнова подмлађује и чини да екипа никада не изгуби своју моћ. Дошао је ред да се мења Ситијев верни син - Фернандињо. Ушао је у позне играчке године, више не може истим интензитетом да испрати темпо Премијер лиге.

Пожелео је Гвардиола још летос да мења ствари и Фернандињу доведе замену. Неког ко ће од Бразилца учити, како би једног дана заузео његово место. Прва жеља био је Фред, али је Жозе Мурињо ускочио и са 60.000.000 евра намамио Бразилца из Шахтјора у црвени део Манчестера. Онда је избор пао на Жоржиња, чак је договора и било, али је италијански репрезентативац кренуо за својим ментором Маурицијем Саријем у Челси. Сада је на радару нова мета. И то из познатог расадника талента - Лиона. Оно што талентовани Француз Тангуј Ндомбеле ради нешто је најприближније Фернандињовом схватању фудбала. Због тога је толико и занимљив Пепу, поред чињенице да лоптом барата одлично и да му игра кратких додавања уопште није страна. Напротив. 

Ситијево интересовање за Ндомбелеа није непознаница. Било је разговора са челним људима Лиона још летос, али тада су преговори затворени, без постигнутог договора. У међувремену Ндомбеле је постао толико добар играч, да га сада гледају и желе Пари Сен Жермен и Тотенхем. У Лиону се надају да из целе ситуације могу да извуку велику финансијску корист. Ипак се овакав таленат не продаје баш свакодневно. Први човек клуба Жан Мишел Ола расположен је за разговоре, чак и продају у јануару, али само по правој цени. А угледни британски дневни Телеграф каже да је Пеп спремио 45.000.000 евра. Ндомбеле је Гвардиолу посебно задивио својом игром у оном шокантном тријумфу Лиона на Етихаду у септембру. Тада је био један од најбољих играча, похапсио је везисте Ситија и показао да има квалитет за много више. 

Ипак, Пеп верује да Ндомбеле још није спреман да моментално преузме Фернандињову улогу и да је потребно време за адаптацију. Ндомбеле свакако нуди своје физичке квалитете, агресију, фантастичне атлетске предиспозиције, што је Гвардиоли јако битно, уз осећај за позиционирање, дистрибуцију лопте и фудбалски ИQ.

Уколико би посао с Лионом пропао, Гвардиола би се посветио понајбољем играчу Вулверхемптона, Рубену Невесу. Он је такође на радару од летос, али је тада Гвардиола одлучио да сачека и види како ће Невес да се покаже у Премијер лиги.

Јануар ће бити преломна тачка.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар