Fernandinjo dobija nasljednika?!

Pep spremio 45. 000. 000 evra za Lionovog ratnika! Drugi pokušaj. . .

Fudbal 07.11.2018 | 12:45
Fernandinjo dobija nasljednika?!
Vremena se menjaju. Samim tim i ljudi. Hteli mi to ili ne, postajemo stariji sa svakom novom sekundom. Tako je u svakom segmentu života. Zbog toga Pep Gvardiola uvek gleda unapred i razmišlja kako da Mančester Siti iznova podmlađuje i čini da ekipa nikada ne izgubi svoju moć. Došao je red da se menja Sitijev verni sin - Fernandinjo. Ušao je u pozne igračke godine, više ne može istim intenzitetom da isprati tempo Premijer lige.

Poželeo je Gvardiola još letos da menja stvari i Fernandinju dovede zamenu. Nekog ko će od Brazilca učiti, kako bi jednog dana zauzeo njegovo mesto. Prva želja bio je Fred, ali je Žoze Murinjo uskočio i sa 60.000.000 evra namamio Brazilca iz Šahtjora u crveni deo Mančestera. Onda je izbor pao na Žoržinja, čak je dogovora i bilo, ali je italijanski reprezentativac krenuo za svojim mentorom Mauricijem Sarijem u Čelsi. Sada je na radaru nova meta. I to iz poznatog rasadnika talenta - Liona. Ono što talentovani Francuz Tanguj Ndombele radi nešto je najpribližnije Fernandinjovom shvatanju fudbala. Zbog toga je toliko i zanimljiv Pepu, pored činjenice da loptom barata odlično i da mu igra kratkih dodavanja uopšte nije strana. Naprotiv. 

Sitijevo interesovanje za Ndombelea nije nepoznanica. Bilo je razgovora sa čelnim ljudima Liona još letos, ali tada su pregovori zatvoreni, bez postignutog dogovora. U međuvremenu Ndombele je postao toliko dobar igrač, da ga sada gledaju i žele Pari Sen Žermen i Totenhem. U Lionu se nadaju da iz cele situacije mogu da izvuku veliku finansijsku korist. Ipak se ovakav talenat ne prodaje baš svakodnevno. Prvi čovek kluba Žan Mišel Ola raspoložen je za razgovore, čak i prodaju u januaru, ali samo po pravoj ceni. A ugledni britanski dnevni Telegraf kaže da je Pep spremio 45.000.000 evra. Ndombele je Gvardiolu posebno zadivio svojom igrom u onom šokantnom trijumfu Liona na Etihadu u septembru. Tada je bio jedan od najboljih igrača, pohapsio je veziste Sitija i pokazao da ima kvalitet za mnogo više. 

Ipak, Pep veruje da Ndombele još nije spreman da momentalno preuzme Fernandinjovu ulogu i da je potrebno vreme za adaptaciju. Ndombele svakako nudi svoje fizičke kvalitete, agresiju, fantastične atletske predispozicije, što je Gvardioli jako bitno, uz osećaj za pozicioniranje, distribuciju lopte i fudbalski IQ.

Ukoliko bi posao s Lionom propao, Gvardiola bi se posvetio ponajboljem igraču Vulverhemptona, Rubenu Nevesu. On je takođe na radaru od letos, ali je tada Gvardiola odlučio da sačeka i vidi kako će Neves da se pokaže u Premijer ligi.

Januar će biti prelomna tačka.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar