Звездаши, без бриге - браниће Борјан у уторак!

Голман црвено-белих није био међу стативама у Новом Саду, али биће спреман за дуел са Ливерпулом.  Аларм на ''Рајку'': Борјана боли ложа.  Репрезентативац Канаде је одмах подвргнут терапијама, а због деликатности тренутка пропустио је меч на Карађорђу.

Фудбал 04.11.2018 | 15:15
Звездаши, без бриге - браниће Борјан у уторак!
Изненађење је било када су објављени званични састави за дуел новосадског Пролетера и Црвене звезде, а међу играчима гостујућег тима није било Милана Борјана.

Не само да је први голман црвено-белих изостављен из стартне поставе, већ се његово име уопште није нашло у протоколу за утакмицу 15. кола Суперлиге.

И без њега Црвена звезда је победила 2:0, а Зоран Поповић у четвртој од укупно пет утакмица на голу Звезде остао је несавладан.

20.7. Динамо (Супер лига) 3:0
4.8. Вождовац (Супер лига) 2:1
12.8. Спартак (Супер лига) 3:0
17.10. Динамо (Куп Србије) 2:0
3.11. Пролетер (Супер лига) 2:0

Појавила се, међутим, стрепња да ли је Борјан повређен и хоће ли моћи да брани у уторак против Ливерпула у 4. колу Лиге шампиона (18.55, Рајко Митић, пренос на ТВ Арена спорт).

Сазнајемо да сјајни чувар мреже није озбиљно повређен, већ је само осетио да га затеже мишић задње ложе, па је из предострожности одлучено да због лошег терена прескочи гостовање на "Карађорђу" и до уторка уради неколико терапија које би требало да отклоне непријатан осећај.

Иако је у елитном такмичењу после 0:0 са Наполијем примио шест голова од играча Пари сен Жермена, а четири од Ливерпулових, репрезентативац Канаде је још од свог доласка у клуб пре годину и по дана без дилеме један од најбољих чланова црвено-белог тима и увек на високом нивоу.

Његово одсуство против ривала као што је Ливерпул било би велики хендикеп за црвено-беле.

Помирили су се на Маракани са чињеницом да ће на Ливерпул без првог нападача Ричмонда Боаћија, али су се у редовима српског шампиона поштено забринули између првенствених мечева са Бачком и новосадским Пролетером.

Први чувар мреже Црвене звезде и један од најјачих адута Владана Милојевића, Милан Борјан пожалио се на болове у ложи. Репрезентативац Канаде је одмах подвргнут терапијама, а због деликатности тренутка пропустио је меч на Карађорђу против Пролетера. На овакаву одлуку одговорних са Маракане утицала је и очајна травната подлога на стадиону Војводине.

У Љутице Богдана нису желели ништа да ризикују. Потенцијални изостанак Милана Борјана смањио би и онако мале шансе Црвене звезде против вицешампиона Европе. И поред тога што је примио десет голова на гостовањима у Паризу и Ливерпулу, искусни чувар мреже био је једна од ретких светлих тачки у Милојевићевом тиму. Искористио је дуеле у најјачем клупском такмичењу на свету да се промовише на великој сцени.

Серијом одбрањених зицера спасао је црвено-беле тоталног краха на Парку Принчева, а био је запажен и на Енфилд Роуду, када је, између осталог, одбранио пенал Манеу. Статистички Борјан је један од најбољих голмана Лиге шампиона и има велики утицај на комплетан тим.

Како се може чути Борјан ће наставити са терапијама и наредних дана. Верују сви да ће бол у задњој ложи нестати, мада и у супротном не би шансе биле изгубљене.

Звездин први голман је са поломљеним палцем на десној руци  бранио у Келну. И успео да сачува мрежу.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар