Zvezdaši, bez brige - braniće Borjan u utorak!

Golman crveno-belih nije bio među stativama u Novom Sadu, ali biće spreman za duel sa Liverpulom.  Alarm na ''Rajku'': Borjana boli loža.  Reprezentativac Kanade je odmah podvrgnut terapijama, a zbog delikatnosti trenutka propustio je meč na Karađorđu.

Fudbal 04.11.2018 | 15:15
Zvezdaši, bez brige - braniće Borjan u utorak!
Iznenađenje je bilo kada su objavljeni zvanični sastavi za duel novosadskog Proletera i Crvene zvezde, a među igračima gostujućeg tima nije bilo Milana Borjana.

Ne samo da je prvi golman crveno-belih izostavljen iz startne postave, već se njegovo ime uopšte nije našlo u protokolu za utakmicu 15. kola Superlige.

I bez njega Crvena zvezda je pobedila 2:0, a Zoran Popović u četvrtoj od ukupno pet utakmica na golu Zvezde ostao je nesavladan.

20.7. Dinamo (Super liga) 3:0
4.8. Voždovac (Super liga) 2:1
12.8. Spartak (Super liga) 3:0
17.10. Dinamo (Kup Srbije) 2:0
3.11. Proleter (Super liga) 2:0

Pojavila se, međutim, strepnja da li je Borjan povređen i hoće li moći da brani u utorak protiv Liverpula u 4. kolu Lige šampiona (18.55, Rajko Mitić, prenos na TV Arena sport).

Saznajemo da sjajni čuvar mreže nije ozbiljno povređen, već je samo osetio da ga zateže mišić zadnje lože, pa je iz predostrožnosti odlučeno da zbog lošeg terena preskoči gostovanje na "Karađorđu" i do utorka uradi nekoliko terapija koje bi trebalo da otklone neprijatan osećaj.

Iako je u elitnom takmičenju posle 0:0 sa Napolijem primio šest golova od igrača Pari sen Žermena, a četiri od Liverpulovih, reprezentativac Kanade je još od svog dolaska u klub pre godinu i po dana bez dileme jedan od najboljih članova crveno-belog tima i uvek na visokom nivou.

Njegovo odsustvo protiv rivala kao što je Liverpul bilo bi veliki hendikep za crveno-bele.

Pomirili su se na Marakani sa činjenicom da će na Liverpul bez prvog napadača Ričmonda Boaćija, ali su se u redovima srpskog šampiona pošteno zabrinuli između prvenstvenih mečeva sa Bačkom i novosadskim Proleterom.

Prvi čuvar mreže Crvene zvezde i jedan od najjačih aduta Vladana Milojevića, Milan Borjan požalio se na bolove u loži. Reprezentativac Kanade je odmah podvrgnut terapijama, a zbog delikatnosti trenutka propustio je meč na Karađorđu protiv Proletera. Na ovakavu odluku odgovornih sa Marakane uticala je i očajna travnata podloga na stadionu Vojvodine.

U Ljutice Bogdana nisu želeli ništa da rizikuju. Potencijalni izostanak Milana Borjana smanjio bi i onako male šanse Crvene zvezde protiv vicešampiona Evrope. I pored toga što je primio deset golova na gostovanjima u Parizu i Liverpulu, iskusni čuvar mreže bio je jedna od retkih svetlih tački u Milojevićevom timu. Iskoristio je duele u najjačem klupskom takmičenju na svetu da se promoviše na velikoj sceni.

Serijom odbranjenih zicera spasao je crveno-bele totalnog kraha na Parku Prinčeva, a bio je zapažen i na Enfild Roudu, kada je, između ostalog, odbranio penal Maneu. Statistički Borjan je jedan od najboljih golmana Lige šampiona i ima veliki uticaj na kompletan tim.

Kako se može čuti Borjan će nastaviti sa terapijama i narednih dana. Veruju svi da će bol u zadnjoj loži nestati, mada i u suprotnom ne bi šanse bile izgubljene.

Zvezdin prvi golman je sa polomljenim palcem na desnoj ruci  branio u Kelnu. I uspeo da sačuva mrežu.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar