Завршни ударац у Паризу: Ђоковић - Хачанов!

У финалу мастерса у Паризу Новак Ђоковић играће од 15 часова против 18. играча света. Да ли је спреман да га победи други пут ове сезоне, освоји четврти пехар у низу, пети ове сезоне и пети у престоници Француске? Кад је пао Роџер, пашће и Хачанов! Ђоковић данас од 15 часова игра финале мастерс турнира у Паризу.

Тенис 04.11.2018 | 13:15
Завршни ударац у Паризу: Ђоковић - Хачанов!
Новак Ђоковић од 15 часова у Паризу бориће се за пети трофеј у том граду, али и 33. титулу на мастерсима, чиме би се на листи најбољих изједначио са Рафаелом Надалом.

Српски тенисер је пласман у финале изборио после велике победе над Роџером Федерером (7:6, 5:7, 7:6).

Новаку је то био 25. тријумф у укупно 47. дуелу са освајачем рекордних 20 гренд слем трофеја.

"Обојица смо могли да победимо. Ово је био најспектакуларнији меч у сезони и један од најбољих у мојој каријери против Федерера. Били смо изједначени", рекао је Ђоковић после тријумфа.

Новак је у епском мечу у Паризу продужио сјајан низ, остваривши 22. узастопну победу, односно 31. тријумф на последња 32 меча.

"Новак је очигледно у доброј серији. На крају се све свело на неколико ствари, али, задовољан сам мојом игром. Било је боље него прошле недеље у Базелу. Тамо сам освојио турнир, а овде сам играо у полуфиналу и био је потребан тенисер Новаковог калибра да би ме победио", рекао је Федерер.

Ђоковића у финалу, и то четвртом узастопном, након што је освојио Синсинати, УС Опен и Шангај, очекује 18. играч света Карен Хачанов.

То ће му бити други дуел против Руса, након што је био бољи од њега ове године у осмини финала Вимблдона (6:4, 6:2, 6:2).

"Играо је сензационално. Прелепо удара лоптицу. Мораћу да искористим моје искуство", навео је Ђоковић, који је ове сезоне освојио и пехар на Вимблдону.

Хачанов је у полуфиналу елиминисао Аустријанца Доминика Тима, резултатом 6:4, 6:1.

Новак Ђоковић је јуче успео да начини победу у 47. сусрету са старим знанцем РоџеромФедерером, а већ данас имаће прилику да у финалу мастерс турнира у Паризу одмери снаге са младим руским тенисером Кареном Хачановим (15 часова, дворана Берси).

Ђоковић има четири освојене турнире у Паризу, а сада ће имати да дође и до петог трофеја у Граду светлости. По три имају Марат Сафин и Борис Бекер, а две Андре Агаси и Пит Сампрас.

Новак ће без обзира на резултат данашњег дуела бити први на АТП листи од сутра, а иако буде освојио турнир неће осигурати прво место на крају године.

Сам однос у освојеним титулама до сада све говори. Ђоковић их има 72, Хачанов три. Велика је разлика у квалитету, мада је Рус неко на кога тенис гледа и рачуна у будућности. Искуство Ђоковића може да буде пресудно у Берсију у данашњем обрачуну.

Ђоковић све време турнира истиче да га мучи грип, али да је до сада научио да се бори са тиме да се то не примети. То ће му бити веома потребно у дуелу против 198 центиметара високог противника.

Колико је Московљанин опасан играч и колико се не сме потценити говоре подаци о његовим ранијим мечевима - савладао је и Доминика Тима и Александра Зверева у два сета.

Ђоковић и Хачанов до сада су се једном састали, и то на Вимблдону, а српски тенисер је славио с 3:0. Дакле, нема сумње у то ко је фаворит. Без обзира на јако добру форму Хачанова и на то што Новаки поред чињенице да је у финалу не игра свој најбољи тенис.

Оно што би Новак свакако могао да поправи је коришћење брејк лопти у чему је имао проблема и против Роџера Федерера и против Марина Чилића. Ако то буде на правом нивоу, Новак неће имати проблеме да дође до нове титуле у каријери. Уз мало бољи ритерн, што је кроз каријеру било његово врло јако, једно од најјачих оружја.

Онај ко буде изашао као победник из овог дуела добиће 973.480 евра и 1000 АТП поена, док ће се другопласирани задовољити са 477.315 евра и 600 поена на АТП листи.

Када је јуче савладао Федерера, онда Хачанов не би требало да прави проблем. Новак хита ка новом успеху. Од Вимблдона на овамо је непобедив.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар